Brum při zapnutí

Dotazy a žádosti o radu co nakoupit, vylepšit, změnit ve vašich sestavách, ...
NIN
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Re: Brum při zapnutí

Příspěvek od NIN »

Fidji99 píše:
30 črc 2022 19:41
NIN píše:
30 črc 2022 16:09
V Casea měli všechno zapojené jako já doma (kromě repro kabelů a samotných repro. Zkoušel jsem přes XLR - stejné. Brum zmizí a pak se už nevrátí. Při přepnutí vstupů - coax, opt nebo USB a nastavení jako transport beze změn.
Ak ti to robi aj cez XLR - tak je problem v samotnom pristroji nie v nejakom gorund loope.
Taky si myslím. Jak se to otevře, tak se něco stane a nikdo neví co. Já to tenkrát otevřel a zavřel a bylo po brumu. Nic jsem tam neměnil.

Jarda69
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od Jarda69 »

Hmm, neni to na 100 proc, ale bude to nejaky ten obvod, jak jsem psal. Po nabehnuti zdroju jsou obcas nejake obvody v nejistych stavech. Proto maji treba zpozdeny start a tak. Tohle ti tam nekdo zmnenil.

petrL
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od petrL »

Brum je skoro jistě problém se zemí. Bohužel popis problému je nejasný, jak to souvisí se stavem stop? Spíš to vypadá, že je tam někde studenej spoj, který při přehrávání nehraje roli (brum zmizí), ale provozem se ohřeje a "spraví". Stejně tak se spoj mohl "zlepšit" transportem do opravny. Provozem v klidu se zase vyhřál a blbne. Chybí vyzkoušet zcela evidentní věc - po zahřátí, když brum zmizel, vypnout a zase zapnout, jestli se objeví nebo ne.

lechos
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od lechos »

Podle mě se servisák vyhnul práci obligátním "vždyť to normálně hraje"

NIN
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od NIN »

petrL píše:
31 črc 2022 19:09
Brum je skoro jistě problém se zemí. Bohužel popis problému je nejasný, jak to souvisí se stavem stop? Spíš to vypadá, že je tam někde studenej spoj, který při přehrávání nehraje roli (brum zmizí), ale provozem se ohřeje a "spraví". Stejně tak se spoj mohl "zlepšit" transportem do opravny. Provozem v klidu se zase vyhřál a blbne. Chybí vyzkoušet zcela evidentní věc - po zahřátí, když brum zmizel, vypnout a zase zapnout, jestli se objeví nebo ne.
Po cca 8 minutách po ránu zapnutého CD aktivuji koncáky. Brum nikde. Po ukončení přehrávání dvou disků v řadě vypínám a po 2 minutách znovu zapínám zdroj. Brum nikde. Zřejmě pouze za studena.

lechos
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od lechos »

Audio aparáty odcházejí. U mě zesil Pioneer, CD player Technics a naposled tuner Sony.
Jsou po věci pořízení AD1991-1994 nikdo nepředpokládal provoz do dnešních dnů, něco
jsem svépomocně opravil ale sehnat ALPS potencáky či optomechaniku, to je dílo...

petrL
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od petrL »

NIN píše:
01 srp 2022 15:54
Po cca 8 minutách po ránu zapnutého CD aktivuji koncáky. Brum nikde. Po ukončení přehrávání dvou disků v řadě vypínám a po 2 minutách znovu zapínám zdroj. Brum nikde. Zřejmě pouze za studena.
Takže snad studenej spoj někde v uzemnění, poblíž míst, co se zahřívají. Chtělo by to ty spoje propájet.

NIN
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od NIN »

Tak na to si teda netroufnu a budu chvíli zahřívat než pustím "play".

Jarda69
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od Jarda69 »

Tak popřemýšlet, co se tam může nahřívat. Do lamp nedělám, ale údajně existuje i lampový usměrňovač v napájení. Tak něco takového? Dělá to od začátku nebo až po upgradu?

NIN
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od NIN »

Dělalo to i nějakej čas před upgradem, po opravě čtecí mechaniky přímo v Rakousku. Pak jsem to otevřel, zkusil dotáhnout zemnící šrouby (dle mého byly utažené dostatečně) a zavřel. A bylo to pryč.

Jarda69
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od Jarda69 »

Tak to se hledá fakt špatně. Nám se jednou za cca týden, restartovala televize. Ani jsem to neposílal do servizu :)

koudy42
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od koudy42 »

Pokud problem po zahrati zmizi a negraduje, tak bych to nechal byt.
Bezne zapinam lampovy delenec mininalne 30min predem a jdu pryc, nez dojde k nahrati sestavy. At je videt, ze ta vata tam je a CEZ ma radost :D.

NIN
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od NIN »

Asi to tak dopadne.

NIN
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od NIN »

Budu to brát jako "FX" - zvláštní efekt.
Naposledy upravil(a) NIN dne 03 srp 2022 09:24, celkem upraveno 1 x.

NIN
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od NIN »

Tak jsem proházel elektronky (už po několikáté) a brum zmizel. Problém sice odstraněn, ale záhada pro mě přetrvává. Teď už tu krabici zase dlouho otvírat nebudu ;)

Odpovědět