Brum při zapnutí
Brum při zapnutí
Zdar chlapi.
Nějaký čas se potýkám s problémem, který se objevil po tuningu v Casea. Při zapnutí se CD Ayon chvíli žhaví a po načtení nosiče se z beden začne ozývat velmi hlasitý brum. Patrně chyba uzemění. Intezita se místy mění. Při spuštění přehrávání vše zmizí a poslech je čistý, tak jak má být. Při dohrání CD se přehrávač přepne do stopky jako na začátku a brum nikde. Napojil jsem se prodlužovákem k sousedům a stejný problém. Odvezl jsem aparát zpět do Jičína do Casea (CD + veškeré kabely sítové a propojovací + koncáky) a .... nic. Pan Vrána hlásí, že problém nezaznamenal, takže nelze chybu řešit. Zkoušel to několikrát ve stejném režimu jako používám já. Takže jsem v pasti, ale naštěstí mi to samotný poslech neruší. Kdyby někoho něco napadlo, tak budu vděčný.
Nějaký čas se potýkám s problémem, který se objevil po tuningu v Casea. Při zapnutí se CD Ayon chvíli žhaví a po načtení nosiče se z beden začne ozývat velmi hlasitý brum. Patrně chyba uzemění. Intezita se místy mění. Při spuštění přehrávání vše zmizí a poslech je čistý, tak jak má být. Při dohrání CD se přehrávač přepne do stopky jako na začátku a brum nikde. Napojil jsem se prodlužovákem k sousedům a stejný problém. Odvezl jsem aparát zpět do Jičína do Casea (CD + veškeré kabely sítové a propojovací + koncáky) a .... nic. Pan Vrána hlásí, že problém nezaznamenal, takže nelze chybu řešit. Zkoušel to několikrát ve stejném režimu jako používám já. Takže jsem v pasti, ale naštěstí mi to samotný poslech neruší. Kdyby někoho něco napadlo, tak budu vděčný.
-
- Kontaktovat uživatele:
- Vybavení
Re: Brum při zapnutí
Není nějaký lokální problém v síti? Přeměřil bych zásuvku.
Měl jsem zapojeno ze sítě ze sousedství. Tím jsem vyloučil svou lokální síť.
Nějaký MUTE obvod, který byl upraven?
Kdyby to bylo kabely, tak to tam bude pořád. Hledal bych v elektronice.
Divné je, že to nedělalo v Casea.
Kdyby to bylo kabely, tak to tam bude pořád. Hledal bych v elektronice.
Divné je, že to nedělalo v Casea.
Vzpomínám si, že podobný problém nastal, když mi poslali přehrávač po opravě laseru z domovské firmy v Rakousku. Vůbec nechápali proč se mi to děje. Otevřel jsem kryt, dotknul se pár šroubů (zemnících), o kterých jsem si myslel, že byly nedostatečně utažené. Zavřel jsem kryt a bylo ticho. Teď se to stalo znovu po zásahu v Casea, ale s další podobnou manipulací brum už nezmizel. Pro mě jsou to Akta X.
Znamena to, ze brum se ozvem jenom po zapnuti, a pak problem zmizi nebo se vraci?
Mohlo by to souviset s elektronkami, pokud je ma Ayon i ve tvem modelu.
Dale bych se zameril na vylucovaci metody ala analogovy vystup XLR vs RCA, pripadne digi vystup a zkusit tvuj CD player jen jako transport.
Mohlo by to souviset s elektronkami, pokud je ma Ayon i ve tvem modelu.
Dale bych se zameril na vylucovaci metody ala analogovy vystup XLR vs RCA, pripadne digi vystup a zkusit tvuj CD player jen jako transport.
Stihl jsi upresnit nez jsem odeslal prispevek, tohle zni opravdu jako problem se zemenim. Podobny jsem mel se spatnymi signalovymi kabely mezi DAC a preampem.NIN píše: ↑30 črc 2022 15:48Vzpomínám si, že podobný problém nastal, když mi poslali přehrávač po opravě laseru z domovské firmy v Rakousku. Vůbec nechápali proč se mi to děje. Otevřel jsem kryt, dotknul se pár šroubů (zemnících), o kterých jsem si myslel, že byly nedostatečně utažené. Zavřel jsem kryt a bylo ticho. Teď se to stalo znovu po zásahu v Casea, ale s další podobnou manipulací brum už nezmizel. Pro mě jsou to Akta X.
V Casea měli všechno zapojené jako já doma (kromě repro kabelů a samotných repro. Zkoušel jsem přes XLR - stejné. Brum zmizí a pak se už nevrátí. Při přepnutí vstupů - coax, opt nebo USB a nastavení jako transport beze změn.
A co elektronky? Ze by nebyly jeste ustalene po zapnuti? Doba softstartu je stejna?
Nie kazda zmena je k lepsiemu.
Ak teda po tom co ten brum zmizne, nebadas nejake zasadne zlepsenie- poprosil by som Vranu, nech ti to da do povodneho stavu. Urcite skus napisat aj do Ayonu, mozno ti povedat, kde sa pozriet.
Urcite to tomu aparatu nerobi dobre.
Ak teda po tom co ten brum zmizne, nebadas nejake zasadne zlepsenie- poprosil by som Vranu, nech ti to da do povodneho stavu. Urcite skus napisat aj do Ayonu, mozno ti povedat, kde sa pozriet.
Urcite to tomu aparatu nerobi dobre.
"Při přepnutí vstupů - coax, opt nebo USB a nastavení jako transport beze změn."
Uplne nerozumim. Co presne ti tam menili? Kdyz to vypnes a zapnes, tak to zase zacne brumit?
Nejaky obvod ktery blokuje jiny obvod aby se po zapnuti nesplasil a pockal na ostatni?
I tak je to pak divne, ze jim to nedelalo. Byl jsi u toho, kdyz to testovali?
Uplne nerozumim. Co presne ti tam menili? Kdyz to vypnes a zapnes, tak to zase zacne brumit?
Nejaky obvod ktery blokuje jiny obvod aby se po zapnuti nesplasil a pockal na ostatni?
Ak ti to robi aj cez XLR - tak je problem v samotnom pristroji nie v nejakom gorund loope.
Jak jsem psal. Už jednou se mi to stalo a v Ayonu nevěděli o co se děje. Tam jim to prý taky nedělalo nic.
Beze změn = stále stejný brum. Při každém novém zapnutí to brumí. Nezkoušel jsem to po delším hraní. To už ve stopce nebrumí, takže předpokládám, že to brumit při zapnutí nebude. U testování jsem nebyl, ale nemám důvod nevěřit.Jarda69 píše: ↑30 črc 2022 19:36"Při přepnutí vstupů - coax, opt nebo USB a nastavení jako transport beze změn."