budu vděčný za každou radu
-
- Kontaktovat uživatele:
Re: budu vděčný za každou radu
Diky všem, co něco pisli, každý názor se hodí, moc zkušeností nemám.
Kombinoval jsem to, všemi možnými způsoby, na těch B&W vyniknou všechny slabiny toho starého zesilovače, basy jsou strašně uhuhlané, skoro se to nedalo poslouchat. Největší rozdíl byl v zapojení starého gramofonu AU/RA (shure m44-7) do nove sestavy, všechny nastroje a vokály se slily jakoby do jedné roviny, nic zbytečně nevyčnívalo a nerušilo, ale hodně malých detailů se tím ztratilo ale ztratilo se i praskání LP. Ta nová Audiotechnika vyždímá z desky všechno, včetně všech lupanců. Je zahraná tak z poloviny, nemám moc zkušeností, nevím jak moc se její zvuk ještě může změnit. Možná jsem měl zůstat spíš u nějaké lepší MM přenosky, vzhledem k celé sestavě.
Kombinoval jsem to, všemi možnými způsoby, na těch B&W vyniknou všechny slabiny toho starého zesilovače, basy jsou strašně uhuhlané, skoro se to nedalo poslouchat. Největší rozdíl byl v zapojení starého gramofonu AU/RA (shure m44-7) do nove sestavy, všechny nastroje a vokály se slily jakoby do jedné roviny, nic zbytečně nevyčnívalo a nerušilo, ale hodně malých detailů se tím ztratilo ale ztratilo se i praskání LP. Ta nová Audiotechnika vyždímá z desky všechno, včetně všech lupanců. Je zahraná tak z poloviny, nemám moc zkušeností, nevím jak moc se její zvuk ještě může změnit. Možná jsem měl zůstat spíš u nějaké lepší MM přenosky, vzhledem k celé sestavě.
-
- Kontaktovat uživatele:
Ohledně toho Magnatu. Ani jsem nevěděl že dělají i zesilovače, znám jen jejich bedny. Zesilovač vypadá hezky a cena není myslím na lampy nejhorší. Budu si ale muset zajít někam do studia poslechnout si rozdíl mezi zvukem nějakého lampového zesilovače a tranzistoru. Nikdy jsem lampy neslyšel, musím si to vyzkoušet na vlastní uši.
aura gramofony nejsou moc dobře zpracované aspon ty co jsem měl doma na opravě. Sice zajímavé a hezký třeba tangenciál ale jinak mě to přišlo jak postavené z Merkuru.
MC přenoska je super já bych nikdy nešel znovu do MM to je totální krok vedle. Třeba časem koupíš nějaký slušný základ od Regy, Projectu...
Možná i do té Ostravy bych se podíval (jsem z Prahy). Měl jsem zde fotku na foru tohoto prototypu ale jinak vlákno jsem nezakládal a zatím ani nechci dokud to nebude hotové.
To Prospero: To jsi mě dostal.Značku Magnat mám v paměti jako pubertální kluk kdy tato firma dělala tuc tuc bedýnky (subáče do auta) a nějaké regálovky co se prodávali v supermarketech - Datart atd. Ty jsi tu RV2 slyšel. Mě to totiž přijde jako ten čínský plevel kterého je tu všude až až a hlavně ta 800 na to vypadá. Jak totiž vidím lampy za sklíčkem předního panelu tak se mi chce blít velebnosti
Prostě nic lepšího a ani rozumně odůvodnitelného z technického hlediska nemůžou vyrábět v té číně. Takže značky jako vincent, shanling ted koukám i magnat, xindak atd. jsou mimo mé zorné pole. Ale co pro mě není může být pro druhého 
To už bych šel do Italského hybrida který měl na vstupu elektronku ecc88 philips(na kanál) a ta zesilovala a budila obyčejný zesilovač LM3886 v můstku. A překvapivě to hrálo dobře. Psal jsem o tom v jednom vlákně kdy jsem navštívil zdejšího člena a majitele tohoto stroje.
MC přenoska je super já bych nikdy nešel znovu do MM to je totální krok vedle. Třeba časem koupíš nějaký slušný základ od Regy, Projectu...
Možná i do té Ostravy bych se podíval (jsem z Prahy). Měl jsem zde fotku na foru tohoto prototypu ale jinak vlákno jsem nezakládal a zatím ani nechci dokud to nebude hotové.
To Prospero: To jsi mě dostal.Značku Magnat mám v paměti jako pubertální kluk kdy tato firma dělala tuc tuc bedýnky (subáče do auta) a nějaké regálovky co se prodávali v supermarketech - Datart atd. Ty jsi tu RV2 slyšel. Mě to totiž přijde jako ten čínský plevel kterého je tu všude až až a hlavně ta 800 na to vypadá. Jak totiž vidím lampy za sklíčkem předního panelu tak se mi chce blít velebnosti

To už bych šel do Italského hybrida který měl na vstupu elektronku ecc88 philips(na kanál) a ta zesilovala a budila obyčejný zesilovač LM3886 v můstku. A překvapivě to hrálo dobře. Psal jsem o tom v jednom vlákně kdy jsem navštívil zdejšího člena a majitele tohoto stroje.
Píšeš, že novou sestavou se zvuk pročistil a přibylo detailů - tedy jsi zaznamenal zlepšení. Pokud jde o ztrátu prostoru oproti staré, horší sestavě, pak bych hledal řešení v hledání optimálního umístění a natočení reprobeden. Posun i o několik centimetrů může být slyšitelný.
To TAB:
Ten Magnat se asi opravdu vyrabi v Cine, byl ale vyvinut v Evrope a s Vincenty a Shanlingy, ktere take moc nemusim, ma spolecny opravdu jen design. A to je asi zrejme zamer, protoze si to zada trh. Jejich prvni lampac RV 1 se mi vzhledove libil vic, byl tak trochu retro, ale zrejme se moc neprodaval. Co se MA 800 tyka, tak bych to s temi okenky az zas tak kriticky nevidel, ty uz pouzil i “JJ” na jednom zesilovaci, ktery jsem mel doma uz asi pred osmi lety. (Oznaceni uz nevim.)
Zvukove je ale RV 2 trocu jinde nez “Cinani”. Vidim ho nekde mezi klasickym “oblym” a “zkreslenym” zvukem osvedcenych lampacu (Unison, Lua, JJ, Leben) a dobrymi tranzistory (Bryston, Marantz, AWM). Oproti prvnim zni ponekud “strizliveji”, vic “disciplinovane” a skoro az neutralne, vuci druhym ma ale preci jen “zemitejsi” a “teplejsi” projev. (2xECC83, 2xECC82 a 4x6550 Pentody, vse ruske Electro Harmonix.) Podle meho je to velice zdarily “kompromis” prave pro lidi, kteri se poprve rozhodnou jit do lamp. Slysel jsem ho loni i letos na mnichovske High End, tusim ze na nejakych repro od Heco a take v jednom studiu pres Sonus Faber Liuto a nebyt toho, ze je k mani jen v cernem, uz by u mne davno stal.
(Ono zdani nekdy klame.
)
Ten Magnat se asi opravdu vyrabi v Cine, byl ale vyvinut v Evrope a s Vincenty a Shanlingy, ktere take moc nemusim, ma spolecny opravdu jen design. A to je asi zrejme zamer, protoze si to zada trh. Jejich prvni lampac RV 1 se mi vzhledove libil vic, byl tak trochu retro, ale zrejme se moc neprodaval. Co se MA 800 tyka, tak bych to s temi okenky az zas tak kriticky nevidel, ty uz pouzil i “JJ” na jednom zesilovaci, ktery jsem mel doma uz asi pred osmi lety. (Oznaceni uz nevim.)
Zvukove je ale RV 2 trocu jinde nez “Cinani”. Vidim ho nekde mezi klasickym “oblym” a “zkreslenym” zvukem osvedcenych lampacu (Unison, Lua, JJ, Leben) a dobrymi tranzistory (Bryston, Marantz, AWM). Oproti prvnim zni ponekud “strizliveji”, vic “disciplinovane” a skoro az neutralne, vuci druhym ma ale preci jen “zemitejsi” a “teplejsi” projev. (2xECC83, 2xECC82 a 4x6550 Pentody, vse ruske Electro Harmonix.) Podle meho je to velice zdarily “kompromis” prave pro lidi, kteri se poprve rozhodnou jit do lamp. Slysel jsem ho loni i letos na mnichovske High End, tusim ze na nejakych repro od Heco a take v jednom studiu pres Sonus Faber Liuto a nebyt toho, ze je k mani jen v cernem, uz by u mne davno stal.

Veľa ľudí je zaujatých voči čínskym výrobkom. Kedysi to boli japonské autá - boli lacné a každý nad nimi krútil nosom. Čo sa týka Číny, vyrába sa tu najrôznejší "plevel", ale aj množstvo vecí špičkovej kvality. Čo sa týka high-endu, v Číne sa naozaj vyrábajú špičkové veci, najmä elektrónkové. A nemusia sa schovávať za európske návrhy. Stačí si pozrieť testy. Sám mám čínsky CD prehrávač Cayin CDT 17A a je to špička tak po zvukovej stránke, ako aj po technickej. Keď ho otvoríte, uvidíte, že máloktorý výrobok popredných výrobcov je tak kvalitne vyrobený. Reprosústavy Aurum Cantus - špička po zvukovej aj technickej stránke. Nakoniec aj populárny Vincent má korene v Číne. Tých kvalitných výrobcov je v Číne podstatne viac. Názor, že Čína berie prácu našim ľuďom je scestný. Celý svet vyrába v Číne - koho je to vina, že Čína "berie" prácu? Koho je vina, že európsky a americký výrobcovia pýtajú za svoje výrobky premrštené čiastky?
Zanedlho príde doba, keď čínsky high end sa bude prezentovať na úrovni najlepších svetových výrobcov aj v oblasti high end - vlastne tá doba je už tu. Teraz sú podstatne lacnejší, ale dokedy? Presne tak to bolo s japonskými automobilkami. Dnes sa japonské autá označujú za najkvalitnejšie na svete. A stále sú lacnejšie - neberú našim ľuďom prácu aj oni? Prečo sa teda máme dištancovať od čínskeho high end? Prečo sa svetoví výrobcovia nevedia "vpratať do kože" a "súkajú" za hihg end nezmyselné ceny? To predsa nie je vina Číňanov. Keď si zoberieme napr. reprobedne B&W 802 D, ktoré stoja 14000 €, kde je tu objektívna cena? Hovoria, že sa musí zaplatiť ich vývoj. Čiňania za vývoj neplatia? Reprobedne obdobnej kvality z Číny stoja 9000 € (Aurum Cantus V10F), dokonca sú zvukovo vyššie postavené a oveľa kvalitnejšie vypracované. Navyše v cene je zahrnutá aj doprava a clo.
Či sa nám to páči, alebo nie, Čína je veľmoc aj v technike. Ale treba pozorne vyberať medzi "drekom" a kvalitou.
Zanedlho príde doba, keď čínsky high end sa bude prezentovať na úrovni najlepších svetových výrobcov aj v oblasti high end - vlastne tá doba je už tu. Teraz sú podstatne lacnejší, ale dokedy? Presne tak to bolo s japonskými automobilkami. Dnes sa japonské autá označujú za najkvalitnejšie na svete. A stále sú lacnejšie - neberú našim ľuďom prácu aj oni? Prečo sa teda máme dištancovať od čínskeho high end? Prečo sa svetoví výrobcovia nevedia "vpratať do kože" a "súkajú" za hihg end nezmyselné ceny? To predsa nie je vina Číňanov. Keď si zoberieme napr. reprobedne B&W 802 D, ktoré stoja 14000 €, kde je tu objektívna cena? Hovoria, že sa musí zaplatiť ich vývoj. Čiňania za vývoj neplatia? Reprobedne obdobnej kvality z Číny stoja 9000 € (Aurum Cantus V10F), dokonca sú zvukovo vyššie postavené a oveľa kvalitnejšie vypracované. Navyše v cene je zahrnutá aj doprava a clo.
Či sa nám to páči, alebo nie, Čína je veľmoc aj v technike. Ale treba pozorne vyberať medzi "drekom" a kvalitou.
Moja rada z vyššie uvedeného je: Treba skúsiť aj Čínu, kde sa dá kúpiť za málo peňazí naozaj veľa muziky.

Souhlasím s Aretaxem
Chápu despekt lidí z čínských výrobků, ale na produkty z Čínu se nemůžeme dívat skrze krámy z Tesca. Filozofie čínských produktů je jednoduchá kvalita odpovídá ceně. Vzhledem, k tomu, že všichni požadují nízkou cenu, dostanou odpovídající kvalitu. A kvalitni zboží z činy je o něco levnější ale vůbec ne levné. Část naší rodiny bydlí delší dobu v Číně, tak vím o čem mluvím. Některé továrny v EU ve srovnání s těmi v Číně vypadají jako manufaktury z doby průmyslové revoluce. Čína produkuje ročně miliony absolventů VŠ a nevěřím tomu, že někteří z nich neumí navrhnout dobrý zesilovač. Příbuzná studuje čínskou univerzitu, a bohužel si myslím, že mnoho našich studentů by nemělo šanci.
Glóóóbááálííízááácééé!
Ale vázne: Cina je dnes centralni fabrika teto nemocne planety. Udajne to takhle nikdo nechtel, ale dnes se nad tim uz nikdo ani nepozastavi. Za spoustu v Evrope a Americe vyvinutych produktu (a patentu) Cina skutecne nezaplatila (zacina to u propisovaci tuzky a konci u magnetickych vlaku!) a tak je dnes schopna svetove ceny "diktovat". Ale za to opravdu nemuze ona, ale chamtivci po celem svete, jez v Cine videli jen levnou pracovni silu a dali sve "know how" bez dalsich podminek z ruky! Dobre jim tak!
A stejne tak, jako pred lety zamrznul usmev na rtech evropskych a americkych vyrobcu automobilu v ohledu na Japonsko, se to dnes stava i v ostatnich branzich.
Tahle diskuze ale asi kolegovi k vyreseni jeho "problemu" prilis nedopomuze.
Takze zpet k tematu. 

Tahle diskuze ale asi kolegovi k vyreseni jeho "problemu" prilis nedopomuze.

Presne tak, za to, že Čína je taká, aká je, sú zodpovední iní. Presne tí, ktorí vedia, že Čína za patenty neplatí a nič s tým nikto nerobí. Prečo asi? Prečo sa Číne nevyrúbia také clá, aby prestali byť konkurencieschopní? To predsa v dnešnej dobe nie je problém. Presne preto, prečo si písal vyššie. Sú v tom peniaze a zisky, t.j. veľmi lákavý obrovský čínsky trh. Nesúhlasím však s tým, že takáto debata nepomôže pri výbere aparatúry. Ja som totiž chcel svojim príspevkom práve upozorniť na možnosť nákupu high endu čínskej výroby. Rozhodne bude kvalitnejší čínsky elektrónlový zosilovač popredného čínskeho výrobcu, ako nejaký treťotriedny Magnat. Celkove značka Magnat v high ende neznamená nič. Možno v hifi do auta, ale aj tam je to len priemer. Konkrétne by som doporučil vyskúčať nejaký elektrónkový zosilovač Cayin. Sú naozaj výborné, pekné a veľmi kvalitne spracované. Ten, čo som počul v Mníchove bol aj po zvukovej stránke na veľmi slušnej úrovni. Cena - cca 1700 € nový. Objaví sa občas aj na http://www.audiomarkt.de pod 1000 €.Prospero píše:Glóóóbááálííízááácééé!Ale vázne: Cina je dnes centralni fabrika teto nemocne planety. Udajne to takhle nikdo nechtel, ale dnes se nad tim uz nikdo ani nepozastavi. Za spoustu v Evrope a Americe vyvinutych produktu (a patentu) Cina skutecne nezaplatila (zacina to u propisovaci tuzky a konci u magnetickych vlaku!) a tak je dnes schopna svetove ceny "diktovat". Ale za to opravdu nemuze ona, ale chamtivci po celem svete, jez v Cine videli jen levnou pracovni silu a dali sve "know how" bez dalsich podminek z ruky! Dobre jim tak!
A stejne tak, jako pred lety zamrznul usmev na rtech evropskych a americkych vyrobcu automobilu v ohledu na Japonsko, se to dnes stava i v ostatnich branzich.
Tahle diskuze ale asi kolegovi k vyreseni jeho "problemu" prilis nedopomuze.Takze zpet k tematu.
Na záver si myslím, že je hlúposť bojkotovať čínske výrobky preto, aby sme my, drobní spotrebitelia, ktorým záleží na každej korune "bránili" náš trh pred "votrelcami" z Číny a tí, ktorí sú za to zodpovedný budú zarábať rozprávkové sumy práve na Číne.
-
- Kontaktovat uživatele:

Tak jsem si dneska zase hrál s ustavením beden. Musím říct, že jsem našel docela ideál, kde mám při poslechu, zpěváka hezky uprostřed a zbytek kapely to válí hezky zprava a zleva, dokonce jsem si i zlehka podupával do taktu, což je úspěch. Chápu omezenost zvuku mojí sestavy danou cenovou relací, nicméně přece jenom bych chtěl trochu víc prostoru a nafouknou to víc do hloubky. Pokud bych tedy uvažoval o lampovém integrovaném zesilovači....podotýkám, že si musím udělat vlastní poslechový test někde ve studiu a času je v dnešní uspěchané době zatraceně málo......bude v pohodě stíhat B&W, mají 90db a mám rád pořádné basy, poslouchám převážně rockovou muziku. A nebo bych pomohl hudbě i tím kdybych zesilovač vyměnil za něco děleného, předzes a koncák, nebo dva.
Vím že to budu muset nakonec rozlousknout sám a na vlastní uši. Ale každá zkušenost a rada se hodí, díky.
Měl jsem Vincent SV 226 Mk, jistě by si s repro hravě poradil. Z druhé ruky by to mohlo cenově být hodně zajímavé.
Na rockovou hudbu mohu doporučit. Zvuk se dá také upravit výměnou elektronek v předzesilovací části.
Kdybys neposlouchal rock, tak za úvahu stojí ještě Prima Luna Prologue One
http://hifi-voice.com/testy-a-recenze/z ... e-one.html
Na rockovou hudbu mohu doporučit. Zvuk se dá také upravit výměnou elektronek v předzesilovací části.
Kdybys neposlouchal rock, tak za úvahu stojí ještě Prima Luna Prologue One
http://hifi-voice.com/testy-a-recenze/z ... e-one.html
Ještě k Číně, levné výrobě a globalizaci, pěkný článek, přečtěte si. Autor vlákna promine že jsem mírně odbočil od tématu. Děkuji.
http://www.tomas-franke.cz/krize-jaka-krize
http://www.tomas-franke.cz/krize-jaka-krize