Zajímavý poznatek, děkuji za něj...
Canton CT 120 vs. JBL, Pioneer, Infinity atp...
Re: Canton CT 120 vs. JBL, Pioneer, Infinity atp...
hřebík:
Vyblíz:
Nechápu, co to tu tlápeš za nesmysly. Buď k tématu, nebo se na to vykašli, díky.
Nechápu, co to tu tlápeš za nesmysly. Buď k tématu, nebo se na to vykašli, díky.
Pisu z mobilu : ohledne dynamiky ti10k, jejich prednes je velmi vyrovnany, zadne pasma nezni protivne na rozdil od mnoha jinych beden a co se basu tyce, pokud budes mit tu moznost a pustis do nich vice stavy, udelaji ti z tveho obyvaku masersky salon

Ramones: Souhlas. TI10k basy umí a když je člověk nakrmí něčím přebasovaným nebo nemá vhodnou basovou akustiku, může to být docela masakr, bojoval jsem s tím chvíli.
THresil: Možná jsem to přehlédl, ale kupuješ repro ke stávající sestavě, nebo budeš řešit i další věci? Protože repráky samy o sobě nehrají jako oddělený prvek a nemusí si sednout se všemi komponenty...
THresil: Možná jsem to přehlédl, ale kupuješ repro ke stávající sestavě, nebo budeš řešit i další věci? Protože repráky samy o sobě nehrají jako oddělený prvek a nemusí si sednout se všemi komponenty...
Však to je k tématu, když něčemu rozumíš jako koza pastvě, tak si nehraj na chytrého. Pokud si myslíš, že stav reprosoustavy zkontroluješ přehráváním hudby, tak spadáš přesně do segmentu elévů, kteří se nemají k odborným věcem co vyjadřovat, a už vůbec ne odborníkům, co bouchat do rukou.
hřebík:
Zbytek řetězce mám prozatím vyřešen.
Doteď jedu na DIY trojpásmových podlahovkách, které se mně líbí a v podstatě jim nemám co vytknout, ale...
Už je mám nějakou dobu a asi bych chtěl změnu - samozřejmě k lepšímu.
Zbytek řetězce mám prozatím vyřešen.
Doteď jedu na DIY trojpásmových podlahovkách, které se mně líbí a v podstatě jim nemám co vytknout, ale...
Už je mám nějakou dobu a asi bych chtěl změnu - samozřejmě k lepšímu.
Pak je to asi hlavně otázka, co se bude nejvíc hodit k tomu zbytku řetězce... Ladil jsi řetězec zvukově nějak? Co je hlavním nedostatkem současných repro? A zbytku řetězce?
Osobně si třeba myslím, že sestava pozazená zvukově níž (řekněme víc basů na úkor středů a výšek) se k Ti10k nemusí hodit. Stejně tak hodně malá místnost. Ale nevím nic o tvých domácích podmínkách ani sestavě.
Osobně si třeba myslím, že sestava pozazená zvukově níž (řekněme víc basů na úkor středů a výšek) se k Ti10k nemusí hodit. Stejně tak hodně malá místnost. Ale nevím nic o tvých domácích podmínkách ani sestavě.
Tomu rozumím. Takže také máš Ti10K?
Ano mám - jedna z mých sestav. Bohužel jsem neslyšel ostatní repro, co uvádíš v prvním příspěvku, a neznám tvou současnou sestavu ani preference...
Tak chyba se s TI10K asi neudělá...
Otázkou je, jestli má vůbec smysl připlácet víc (mnohem) víc, třeba za dnešní vymoženosti typu Focal Berilium apod...
Otázkou je, jestli má vůbec smysl připlácet víc (mnohem) víc, třeba za dnešní vymoženosti typu Focal Berilium apod...
Mám i Focal 1007 Be, ale to jsou jen malé budky bez reálných nižsích basů. Nevím, jestli bych si je dal jako hlavní. Sestavu s nimi jsem v podstatě nikdy nedoladil. Používám je nakonec jen jako pracovní kulisu k počítači. Jbl TI10k preferuju určitě na hudbu a vážný poslech, zahrají mnohem hlouběji a pohodověji, nechybí mi tam v podstatě nic, netahají za uši, ale sestavě s nimi jsem věnoval víc času i peněz... A ještě pořád si hraju s akustikou... Kdybych dostal na výběr nechat si jen jedny, rozhodně Ti10k. Napadlo mě srovnání se sluchátky, jestli máš zkušenost: 1007Be x TI10k je jako u sluchátek Sennheiser HD800 x Hifimany (1000 a výš). Cesta směrem vpravo je OK, vlevo není možná.
Nové Focal Sopry údajně hrají líp než starší beryliové modely, alespoň mi to tvrdilo víc lidí (převážně prodejců
)... Neslyšel jsem je. Těžko říct.
Kdybych byl na tvém místě a vybíral repro, poohlížel bych se teď možná jinde, ale nemám moc přehled o posledních repro. Ideálně navštiv nějakou poslechovku/y a nech si toho ukázat víc... A třeba ti tady ještě někdo poradí...
Nové Focal Sopry údajně hrají líp než starší beryliové modely, alespoň mi to tvrdilo víc lidí (převážně prodejců
Kdybych byl na tvém místě a vybíral repro, poohlížel bych se teď možná jinde, ale nemám moc přehled o posledních repro. Ideálně navštiv nějakou poslechovku/y a nech si toho ukázat víc... A třeba ti tady ještě někdo poradí...
Tak už jen to, že TI10K mají minimálně dva dlouhodobě spokojení uživatelé v ČR i s drahým železem něco značí, takže to šunty určitě nebudou, ať si kdo chce myslí, co chce... 
...."hřebíku" chtěl jsem také napsat porovnání se sluchátky, ale předběhnul jsi mě 
Kdysi jsem v nějakém hifi fóru poznamenal, že pokud bych měl kupovat jiné bedny, pak už přímo Everesty .... nebo možná něco z "K" serie. Ještě bych možná kolegovi doporučil pohledat JBL LS80. Jsou novější, levnější (z 2.ruky) a rovněž velmi dobře (i pohodově) znějící.
Jasně, ti10k jsou i dizajnovou ikonou (instalovány v muzeu moderního umění), ale pokud budou všechny měniče v pořádku a nenalepí bedny přímo ke zdi, zvukově se jim bude špatně hledat konkurence v podobných částkách...
Kdysi jsem v nějakém hifi fóru poznamenal, že pokud bych měl kupovat jiné bedny, pak už přímo Everesty .... nebo možná něco z "K" serie. Ještě bych možná kolegovi doporučil pohledat JBL LS80. Jsou novější, levnější (z 2.ruky) a rovněž velmi dobře (i pohodově) znějící.
Jasně, ti10k jsou i dizajnovou ikonou (instalovány v muzeu moderního umění), ale pokud budou všechny měniče v pořádku a nenalepí bedny přímo ke zdi, zvukově se jim bude špatně hledat konkurence v podobných částkách...
Díky za další možnost, ale jak píšeš, když už JBL, tak asi starou dobrou jistotu a sice Ti10K 
Pořád zůstává otázka, jak ti TI10k padnou do sestavy a jestli nebudou potřeba i další změny. Dlouho jsem se s tím trápil, dost měsíců jsem je vůbec neposlouchal a dokonce uvažoval, jestli je neprodám. Chápu, že se některým lidem nemusejí líbit, protože je neslyšeli v sestavě, která jim sedne. Pokud si to ale člověk pořeší, umějí zahrát skvěle. Taky mi hrály lépe po každém vylepšení řetězce před nimi, což vypovídá o tom, že u mnoha lidí zdaleka neukazují plný potenciál.