Canton CT 120 vs. JBL, Pioneer, Infinity atp...

Dotazy a žádosti o radu co nakoupit, vylepšit, změnit ve vašich sestavách, ...
THresil
Kontaktovat uživatele:

Re: Canton CT 120 vs. JBL, Pioneer, Infinity atp...

Příspěvek od THresil »

hřebík:
Zajímavý poznatek, děkuji za něj... *thumbs up*

THresil
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od THresil »

Vyblíz:
Nechápu, co to tu tlápeš za nesmysly. Buď k tématu, nebo se na to vykašli, díky.

Ramones
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Ramones »

Pisu z mobilu : ohledne dynamiky ti10k, jejich prednes je velmi vyrovnany, zadne pasma nezni protivne na rozdil od mnoha jinych beden a co se basu tyce, pokud budes mit tu moznost a pustis do nich vice stavy, udelaji ti z tveho obyvaku masersky salon
😁

hřebík
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od hřebík »

Ramones: Souhlas. TI10k basy umí a když je člověk nakrmí něčím přebasovaným nebo nemá vhodnou basovou akustiku, může to být docela masakr, bojoval jsem s tím chvíli.

THresil: Možná jsem to přehlédl, ale kupuješ repro ke stávající sestavě, nebo budeš řešit i další věci? Protože repráky samy o sobě nehrají jako oddělený prvek a nemusí si sednout se všemi komponenty...

Vyblíz
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Vyblíz »

THresil píše:
12 čer 2018 04:29
Vyblíz:
Nechápu, co to tu tlápeš za nesmysly. Buď k tématu, nebo se na to vykašli, díky.
Však to je k tématu, když něčemu rozumíš jako koza pastvě, tak si nehraj na chytrého. Pokud si myslíš, že stav reprosoustavy zkontroluješ přehráváním hudby, tak spadáš přesně do segmentu elévů, kteří se nemají k odborným věcem co vyjadřovat, a už vůbec ne odborníkům, co bouchat do rukou.

THresil
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od THresil »

hřebík:
Zbytek řetězce mám prozatím vyřešen.
Doteď jedu na DIY trojpásmových podlahovkách, které se mně líbí a v podstatě jim nemám co vytknout, ale... *headbang*
Už je mám nějakou dobu a asi bych chtěl změnu - samozřejmě k lepšímu.

hřebík
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od hřebík »

Pak je to asi hlavně otázka, co se bude nejvíc hodit k tomu zbytku řetězce... Ladil jsi řetězec zvukově nějak? Co je hlavním nedostatkem současných repro? A zbytku řetězce?

Osobně si třeba myslím, že sestava pozazená zvukově níž (řekněme víc basů na úkor středů a výšek) se k Ti10k nemusí hodit. Stejně tak hodně malá místnost. Ale nevím nic o tvých domácích podmínkách ani sestavě.

THresil
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od THresil »

Tomu rozumím. Takže také máš Ti10K?

hřebík
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od hřebík »

Ano mám - jedna z mých sestav. Bohužel jsem neslyšel ostatní repro, co uvádíš v prvním příspěvku, a neznám tvou současnou sestavu ani preference...

THresil
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od THresil »

Tak chyba se s TI10K asi neudělá...
Otázkou je, jestli má vůbec smysl připlácet víc (mnohem) víc, třeba za dnešní vymoženosti typu Focal Berilium apod...

hřebík
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od hřebík »

Mám i Focal 1007 Be, ale to jsou jen malé budky bez reálných nižsích basů. Nevím, jestli bych si je dal jako hlavní. Sestavu s nimi jsem v podstatě nikdy nedoladil. Používám je nakonec jen jako pracovní kulisu k počítači. Jbl TI10k preferuju určitě na hudbu a vážný poslech, zahrají mnohem hlouběji a pohodověji, nechybí mi tam v podstatě nic, netahají za uši, ale sestavě s nimi jsem věnoval víc času i peněz... A ještě pořád si hraju s akustikou... Kdybych dostal na výběr nechat si jen jedny, rozhodně Ti10k. Napadlo mě srovnání se sluchátky, jestli máš zkušenost: 1007Be x TI10k je jako u sluchátek Sennheiser HD800 x Hifimany (1000 a výš). Cesta směrem vpravo je OK, vlevo není možná.

Nové Focal Sopry údajně hrají líp než starší beryliové modely, alespoň mi to tvrdilo víc lidí (převážně prodejců :) )... Neslyšel jsem je. Těžko říct.

Kdybych byl na tvém místě a vybíral repro, poohlížel bych se teď možná jinde, ale nemám moc přehled o posledních repro. Ideálně navštiv nějakou poslechovku/y a nech si toho ukázat víc... A třeba ti tady ještě někdo poradí...

THresil
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od THresil »

Tak už jen to, že TI10K mají minimálně dva dlouhodobě spokojení uživatelé v ČR i s drahým železem něco značí, takže to šunty určitě nebudou, ať si kdo chce myslí, co chce... *palec*

Ramones
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Ramones »

...."hřebíku" chtěl jsem také napsat porovnání se sluchátky, ale předběhnul jsi mě :-)
Kdysi jsem v nějakém hifi fóru poznamenal, že pokud bych měl kupovat jiné bedny, pak už přímo Everesty .... nebo možná něco z "K" serie. Ještě bych možná kolegovi doporučil pohledat JBL LS80. Jsou novější, levnější (z 2.ruky) a rovněž velmi dobře (i pohodově) znějící.
Jasně, ti10k jsou i dizajnovou ikonou (instalovány v muzeu moderního umění), ale pokud budou všechny měniče v pořádku a nenalepí bedny přímo ke zdi, zvukově se jim bude špatně hledat konkurence v podobných částkách...

THresil
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od THresil »

Díky za další možnost, ale jak píšeš, když už JBL, tak asi starou dobrou jistotu a sice Ti10K :lol:

hřebík
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od hřebík »

Pořád zůstává otázka, jak ti TI10k padnou do sestavy a jestli nebudou potřeba i další změny. Dlouho jsem se s tím trápil, dost měsíců jsem je vůbec neposlouchal a dokonce uvažoval, jestli je neprodám. Chápu, že se některým lidem nemusejí líbit, protože je neslyšeli v sestavě, která jim sedne. Pokud si to ale člověk pořeší, umějí zahrát skvěle. Taky mi hrály lépe po každém vylepšení řetězce před nimi, což vypovídá o tom, že u mnoha lidí zdaleka neukazují plný potenciál.

Odpovědět