Mám i Focal 1007 Be, ale to jsou jen malé budky bez reálných nižsích basů. Nevím, jestli bych si je dal jako hlavní. Sestavu s nimi jsem v podstatě nikdy nedoladil. Používám je nakonec jen jako pracovní kulisu k počítači. Jbl TI10k preferuju určitě na hudbu a vážný poslech, zahrají mnohem hlouběji a pohodověji, nechybí mi tam v podstatě nic, netahají za uši, ale sestavě s nimi jsem věnoval víc času i peněz... A ještě pořád si hraju s akustikou... Kdybych dostal na výběr nechat si jen jedny, rozhodně Ti10k. Napadlo mě srovnání se sluchátky, jestli máš zkušenost: 1007Be x TI10k je jako u sluchátek Sennheiser HD800 x Hifimany (1000 a výš). Cesta směrem vpravo je OK, vlevo není možná.
Nové Focal Sopry údajně hrají líp než starší beryliové modely, alespoň mi to tvrdilo víc lidí (převážně prodejců

)... Neslyšel jsem je. Těžko říct.
Kdybych byl na tvém místě a vybíral repro, poohlížel bych se teď možná jinde, ale nemám moc přehled o posledních repro. Ideálně navštiv nějakou poslechovku/y a nech si toho ukázat víc... A třeba ti tady ještě někdo poradí...