Canton CT 120 vs. JBL, Pioneer, Infinity atp...

Dotazy a žádosti o radu co nakoupit, vylepšit, změnit ve vašich sestavách, ...
THresil
Kontaktovat uživatele:

Canton CT 120 vs. JBL, Pioneer, Infinity atp...

Příspěvek od THresil »

Zdravím všechny příznivce dobrého zvuku...

Rád bych pořídil "nové" podlahovky CANTON CT 120, viz info zde:
http://www.hifi-wiki.de/index.php/Canton_CT_120

A tak by mě zajímalo, jestli jsou zvukově "výše", než třeba:

JBL Ti10K:
https://www.hifiengine.com/manual_libra ... i10k.shtml

Pioneer HPM 150/1500:
http://www.vintage-speaker-review.com/2 ... eview.html

Infinity Kappa 9.2(i):
http://www.infinity-classics.de/models/ ... _9_2i.html

Díky všem za vyjádření, jestliže jste měli možnost zmíněné reprosoustavy slyšet a ještě lépe porovnat... *thumbs up*

Nebo máte někdo ještě "lepší" adepty oproti zmíněným modelům???

daliborr
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Re: Canton CT 120 vs. JBL, Pioneer, Infinity atp...

Příspěvek od daliborr »

Za mě bych šel do Infinity Kappa 9.2. Slyšel jsem jejich nižší modely a velice mě překvapily jak dobře hrály. Potřebují ,ale dosti silné krmení.

Strejdin
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od Strejdin »

Jjooo, souhlas s Daliborem. A k tomu silnému krmení si přidej velký nárok na prostor, jak to píše i "Arnie" důležité je dodržovat minimálně doporučený odstup od stěn, jinak je zvuk poloviční. Pokud teda máš v plánu instalaci ke stěně, kolem racku, pak nevyužiješ ani náhodou jejich potenciál.

Vyblíz
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Vyblíz »

U repráků z přelomu 80/90. let je to často o tom v jakém jsou stavu. Otázka je, jestli to laik dokáže posoudit a nejsem si jist, jestli bych dokázal popsat na co vše je třeba kouknout.

THresil
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od THresil »

Díky za tipy...

Ohledně Infinity Kappa 9.2 jsem se v minulosti dočetl, že už tak náročné na železo nejsou. Ale dřívější verze 9A prý hrála lépe a ta údajně odrovnávala zesáky, tak nevím...
A je pravda, že s tím místem to nijak luxusní nemám, takže ty Kappy bych asi moc dobře nedovedl umístit.

Jinak k těm Cantonům mě to hodně táhne z důvodu, že mají uváděno 18 Hz jako nejnižší kmitočet. Samozřejmě, že jsem nikde na netu nenašel měření, ani jestli těch 18 Hz je na poklesu 3 dB, nebo 6 dB atp... Takže těžko říct.

Zatím jsem moc beden neviděl, které by měly uváděn tak nízký kmitočet. Samozřejmě, že jedna věc je uvádění hodnot od výrobce a drujh je realita.
Ty Pioneery mají basák 40 cm a tak nízký kmitočet uváděný nemají, ale je fakt, že mají menší litráž ozvučnice a JBLka tak nízko nepůjdou určitě, když mají spíše středobasáky, než basáky (20 cm).

U beden nejspíš dovedu zkontrolovat "pouze" optický stav a potom poslech = vidím, jak chodí závěsy apod., ale abych dovedl diagnostikovat, jestli jsou v pořádku výhybky apod., tak to asi nedovede nikdo.

koudy42
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od koudy42 »

Z těchto značek mám výborné zkušenosti s JBL (5000Ti) a Infinity Kappa (7.2i). Americká hifiprodukce mile překvapila. Jak velkou poslechovou místnost máš? Aby jsi brzy nezjistil, že ti takto velké sloupy dělají v cimře pěknou akustickou paseku. Jinak jsem výše zmíněné provozoval v 18m² panelákovém bytě s odstupy cca 0,5m od bočních zdí a 0,6-0,7m od zadní. Každopádně 9.2i je úplně jinde *2thumbsup*.

Vyblíz
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Vyblíz »

THresil píše:
10 čer 2018 20:05
U beden nejspíš dovedu zkontrolovat "pouze" optický stav a potom poslech = vidím, jak chodí závěsy apod., ale abych dovedl diagnostikovat, jestli jsou v pořádku výhybky apod., tak to asi nedovede nikdo.
Proč by ne, výhybky se dají normálně změřit. To by mne zajímalo, jak při poslechu uvidíš jak chodí závěsy, to bys tam musel poslat tak půl kilowatu. Nejlepší je normálně u membránu stlačit až na doraz rukama, tim uvidíš mnohem lépe stav závěsu, než nějakým poslechem.

THresil
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od THresil »

koudy42 píše:
10 čer 2018 22:59
Jak velkou poslechovou místnost máš?
Díky za info... Místnost má tak 22 m3, ale je v ní obyváková stěna, takže ta něco ubere + sedačka apod...
Ano, jsou 9.2ky velké bedny, to bez debat...

THresil
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od THresil »

Vyblíz:
Jako nezlob se, ale kdybys mně zatlačil na basák, tak Ti ruky urazím.
Nevím, jak Tobě, ale mně se závěsy hýbou i při malé intenzitě hlasitosti. Stačí jen správný žánr/frekvence = hodně nízká samozřejmě.

Ramones
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Ramones »

Jako dlouholetý spokojený vlastník JBL Ti10k je mohu doporučit pro jejich neúnavný a přitom zábavný přednes.
Co se basů týče, zatím nebyla možnost zkusit vysoké hlasitosti (...bo panelák :-( ), ale při vcelku hlasitém poslechu se basáky prakticky na pohled nehýbají. Při testech zvládají 20 Hz s jistotou, ale to se již samozřejmě nejedná o hudbu...

THresil
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od THresil »

Ramones:
Děkuji, právě majitelé Ti10K mě dost zajímají. Nebo spíše jejich zkušenosti s těmito bednami. Jak je to u nich s náročností na velikost místnosti/umístění apod.?
Nepociťuješ při basácích 2x20 cm málo "hluboký" projev?
Né, že bych byl nějak extra založený na tvrdé basy, ale 20 cm basák není nijak extra velký, tak si myslím, že v reprodukci nízkých tónů se nemůže rovnat s kusy 30 a více cm, nebo se mýlím?

Vyblíz
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Vyblíz »

THresil píše:
11 čer 2018 19:18
Vyblíz:
Jako nezlob se, ale kdybys mně zatlačil na basák, tak Ti ruky urazím.
Nevím, jak Tobě, ale mně se závěsy hýbou i při malé intenzitě hlasitosti. Stačí jen správný žánr/frekvence = hodně nízká samozřejmě.
Závěsy se hýbou, od toho tam jsou, ale pokud chceš zjistit jejich stav, musíš tu výchylku dát na maximum. Centimetr tam a zpátky ti bude chodit i závěs, který se za dva roky rozpadne na prvočinitele.

K urážení rukou nezbývá než dodat, že stlačením membrány se běžně diagnostikují chyby a problémy měničů. To, že ty seš matlák, který si raději koupí celý nový měnič za několik tisícc, místo aby si z polového nástavce například vytáhnul šponu, neznamená, že jsme takoví idioti všichni.

THresil
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od THresil »

Vyblíz:
Mnohokrát děkuji... *2thumbsup*
Mám na to jiný názor.

hřebík
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od hřebík »

JBL TI10k: Mně je slušně rozehrál až silnější zesilovač. Místnost kolem 24m2 ca OK. Samozřejmě si pohrát s umístěním, kabely... Min. bi-wire nutnost (bi-wire Nordost Valhalla skvělá). Basy umí slušné a dostatečné. Pokud je umí sestava a zvládne je okolní akustika, umí je zahrát docela pěkně: dostatečně silně a prokresleně. S každým zlepšením sestavy se mi vždy zlepšil i jejich zvuk, který je celkově pohodový, zábavný, muzikální, žádná suchá analýza. Jaký je jejich maximální potenciál vzhledem k ostatním zmíněným modelům netuším, ale při koupi bych určitě přihlédl k věku a stavu.

Vyblíz
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Vyblíz »

THresil píše:
11 čer 2018 21:18
Vyblíz:
Mnohokrát děkuji... *2thumbsup*
Mám na to jiný názor.
Tak jistěže je jednoduší vyhodit celou součástku, než jí opravovat a případně vyměnit díl. Doufám, že si na tu svou preferenci vzpomeneš, až ti někde v autoservisu řeknou, že je nezbytná výměna celého motoru za 150 tisíc, místo aby ti ho za 15 tisíc opravili, protože bys jim jinak jistě urazil ruce.

Odpovědět