CANTON - impedancia

Dotazy a žádosti o radu co nakoupit, vylepšit, změnit ve vašich sestavách, ...
BQBQR
Příspěvky: 6
Registrován: 18 zář 2021 11:18
Kontaktovat uživatele:

Re: CANTON - impedancia

Příspěvek od BQBQR »

Ako som pozeral parametre DENONu, tak má rozsah pre repro 4-16 ohmov.

Repro som skúšal na starom poctivom stereo zosilňovači JVC asi z 80-tych rokov. Repro hrali "full range".

darken76
Příspěvky: 147
Registrován: 26 říj 2012 11:37
Kontaktovat uživatele:

Re: CANTON - impedancia

Příspěvek od darken76 »

Kondíky nejsou pro měření odporu problém,tam nejsou žádný velký kapacity,který by se zdlouhavě nabíjely.Všechny bedny co mám jdou v pohodě změřit a naměřené hodnoty jsou +/- okolo uváděné impedance,např.4 Ohmové TSM Puris 300,mají při měření 3,8 Ohmu a to je jejich výhybka poměrně složitá a kromě jiného má 4 kondíky.
Pokud nenaměří nic,je to podle mě špatně.V uzavřeném obvodu nemůže naměřit nic.

darken76
Příspěvky: 147
Registrován: 26 říj 2012 11:37
Kontaktovat uživatele:

Re: CANTON - impedancia

Příspěvek od darken76 »

Prostudoval jsem manual,receiver je defaulně namstavený na repro 8 Ohmů,pro jinou impdanci se musí provést nastavení,bylo provedeno?

Jarda69
Příspěvky: 1461
Registrován: 24 kvě 2015 21:39
Kontaktovat uživatele:

Re: CANTON - impedancia

Příspěvek od Jarda69 »

Tak to gratulace. Jestli běžným ohmetrem dokážeš naměřit odpor co má v serii kondík.

darken76
Příspěvky: 147
Registrován: 26 říj 2012 11:37
Kontaktovat uživatele:

Re: CANTON - impedancia

Příspěvek od darken76 »

Nevím,jestli je můj multimetr nějak výjimečný,řekl bych,že ne.Ale když jsem ho teď vzal a změřil svoje 4 Ohmové sloupky v obýváku,ukázal mi 4,17Ohmu.Vdycky,než si doma připojím nový bedny,tak je změřím.Vyzkoušej sám na svých.

BVa
Příspěvky: 2600
Registrován: 11 srp 2008 11:50
Kontaktovat uživatele:

Re: CANTON - impedancia

Příspěvek od BVa »

BQBQR
Na slovanete som ti na rovnakú otázku napísal
Boxy rady DC majú pre ochranu basových reproduktorov pred veľkou výchylkou v ceste signálu HP filter, pravdepodobne bipolár s vyššou kapacitou..Takže meranie DC odporu ukáže zvod toho kondenzátora v sérii s basovým repro..

K tomu bipolárnemu kondenzátoru s veľkou kapacitou ("batérii" bipolárov) je paralelne odpor v desiatkach ohm, aby kodenzátory nezostali nabité. S DC meraním odporu nameriaš ten odpor v sérii s dvojicou paralelne spojených basových reproduktorov. To je celý "zázrak".
Ten AVR odišiel preto, že tie boxy majú impedanciu (čo nie je DC odpor) cca 3,5ohm. Ak bol AVR nastavený na 8ohm, nie je sa čo diviť, len tomu, že to vydržal pomerne dlho.
BVaudio, výroba a predaj

Lemon
Příspěvky: 563
Registrován: 30 led 2016 22:33
Kontaktovat uživatele:

Re: CANTON - impedancia

Příspěvek od Lemon »

Tak jsem na zkoušku změřil moje Canton Karat a naměřil jsem 3,9 Ohmu. Takže bych řekl , že to tak měřit lze.

BVa
Příspěvky: 2600
Registrován: 11 srp 2008 11:50
Kontaktovat uživatele:

Re: CANTON - impedancia

Příspěvek od BVa »

Podstatné je to"DC" v názve typu. Názorne to ukazuje meranie impedancie v staršom teste iného "DC" modelu v Stereophile ,
https://www.stereophile.com/content/can ... asurements
Je jasne vidieť rast impedancie smerom k najnižším kmitočtom. V tých testoch je napísané
The rise in impedance below 20Hz suggests the presence of large capacitors in series with the woofer which limit excursion when it is unloaded at subsonic frequencies.
BVaudio, výroba a predaj

darken76
Příspěvky: 147
Registrován: 26 říj 2012 11:37
Kontaktovat uživatele:

Re: CANTON - impedancia

Příspěvek od darken76 »

To BVa
A když jak uvádí,na svorkách HF nenaměří nic?

BVa
Příspěvky: 2600
Registrován: 11 srp 2008 11:50
Kontaktovat uživatele:

Re: CANTON - impedancia

Příspěvek od BVa »

Však tam sú na vstupe v sérii zapojené nejaké fóliové kondenzátory,(časť výhybky..) čo tam zmeria s DC (jednosmerným) meraním odporu?? Nekonečno..Impedancia sa meria so striedavým ( AC)signálom a závisí pri reproboxe na kmitočte.
BVaudio, výroba a predaj

darken76
Příspěvky: 147
Registrován: 26 říj 2012 11:37
Kontaktovat uživatele:

Re: CANTON - impedancia

Příspěvek od darken76 »

Aha,já nevím proč si celou dobu myslím,že toto je na LF.Už je to jasné,díky.

Fidji99
Příspěvky: 375
Registrován: 19 srp 2018 01:33
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Re: CANTON - impedancia

Příspěvek od Fidji99 »

@BQBR, tam moze byt hocico - mohol si mat aj vadny kus AVR a preto ti odisiel.
Ked ti meraju tie obidva repro rovnako, tak to vyzera ako feature a nie ako bug, skusil by som napisat priamo do Cantonu.
Podla mna si ten Denon nechtiac pretazil nestastnymi nastaveniami.

Ale celkovo hygiena pouzivania tychto AVR/multikanalov - uplne idealne riesenie je kupit koncak pre fronty a zapojit pre-out, ta 3600 to uz umoznuje, ak pozeram dobre na fotky. Ak sa to neda/nechces:
1) nastavit impedanciu na 4ohm ak sa da [viem ze Denon a Marantz to vedia urcite] - stratis sice trochu vykonu, ale to je v pohode
2) neviem, aky mas sub, ale dobra rada je nastavit vsetky repro na Bass Management [niektore firmy tomu hovoria Large/Small - aj tie fronty dat na Small]
3) Crossover na sub nastavit tak pol oktavy nad udaje vyrobcu, napr. pri repro co ide "oficialene" do 20Hz ako tie tvoje Cantony by som sa vobec nebal 60Hz crossover, pri centri a satelitoch v pohode 80-90 - nech to AVR netrapis aj ked ti Audyssey radi inac.
4) ak mas moznost - vypni DRC [Audyssey pri Denone] - na Fronty l+r a limituj rozsah horekcii niekde do 300 Hz, celkovo sa s tym pohraj. Napriklad ani nemusi byt problem, v tych Cantonoch - ale [tresnem] - hras L+R na 0dB a Center + Surroundy musis vysmahnut na +6dB, alebo naopak, tam by som napriklad vyuzil vsetky tie moznosti co AV procesor ponuka - pozri, ci nemas nejake blbe defaulty typu Eco, nejake Dynamic VOlume atd, co ti zbytocne zatazujuu
5) treba si uvedomit, ze 5 repro si niekde na cca 60% nominalneho vykonu na 2 kanaly

Celkovo tie Cantony - z 2x7.5palcu sa snazit dostat na 20HZ rozsahu, tam musiarobit elektricky strasne zveriny, necudo, ze to ten Denon tazko znasal,

Denkez
Příspěvky: 129
Registrován: 11 bře 2012 14:34
Kontaktovat uživatele:

Re: CANTON - impedancia

Příspěvek od Denkez »

BQBQR: Proč jsi naměřil na bednách Canton DC ss odpor 35 ohm, a že to je v pořádku, ti pěkně vysvětlil BVa.
Že ti v jednom kanále odešla "budiaca časť a koncový stupeň" vůbec nemusí souviset s impedancí připojených beden, jak se ti tu někteří snaží podsunout. Ostatně sám píšeš, že Je pravda, že som nebol doma, keď to "odišlo".
Těch důvodů poruchy jednoho z koncových stupňů AVR může být víc.

Odpovědět

Kdo je online

Uživatelé prohlížející si toto fórum: Bing [Bot], Tapir1 a 2 hosti