Casea Aquila mk2-funkce

Dotazy a žádosti o radu co nakoupit, vylepšit, změnit ve vašich sestavách, ...
Uživatelský avatar
LUK
Příspěvky: 397
Registrován: 20 čer 2013 15:57
Kontaktovat uživatele:

Re: Casea Aquila mk2-funkce

Příspěvek od LUK »

apostrof píše:pan Vrána mě na dotaz jak elegantně dostat Tidal do NADu vymyslel toto řešení.Do CDP dal Sirius ,zároveň přidal fyzicky 2 cinche .které jsou ted proklemovány a tím pádem hraje CD pokud bych chtěl hrát tidal,tak bych přes Aquilu do těchto cinchu tidal a hrál bych.Doufám ,že jsem pana Vránu správně pochopil
Když dal do CDP Sirius, tak ten má podle jejich stránek dva RCA konektory a k tomu může mít ještě dva XLR konektory, ale to jsou výstupy. Těmi je CDP připojenej k NADu protože vzhledem k tomu, že NAD nemá XLR vstupy, tak využíváte právě ty RCA výstupy, nebo se pletu?

Mimochodem tahle věta mi nějak nedává smysl: "zároveň přidal fyzicky 2 cinche .které jsou ted proklemovány a tím pádem hraje CD." CD přece nemá s RCA konektory nic společného, datový kabel od CD mechaniky (nebo od čeho) je napojený na Sirius uvnitř přístroje, ne přes RCA konektory. Můžete sem dát fotku toho CDP alespoň zadní strany, nejlíp i vnitřku?

A jestli to chápu teda dobře, tak jsou dvě možnosti pokud tam pan Vrána přidal ještě dva vstupní RCA, tak to je vlastně nad rámec Siria. A v tom případě:
1. - Pokud jsou to analgový RCA vstupy který "nějak proklemoval" na RCA výstupy (což se miteda vůbec nezdá), tak tím úplně vynechal Siria (protože to je DAC, že jo) a tudíž by pro připojení PC byl potřeba ještě nějakej další DAC. Nebo by bylo potřeba mít v PC zvukovou kartu už s RCA výstupy, pak ale Aquila v případě tohohle řešení není vůbec potřeba.
2. - Pokud jsou ty dva RCA konektory digitální SPDIF (což je pravděpodobnější), tak by se mezi PC a CDP musela vložit třeba právě ta Aquila. Na propojení by pak ale stačil jen jeden z těch přidanejch RCA konektorů, ne dva jak píšete. A co má tedy znamenat nějaký "proklemování cinchů" už v tomhle případě vůbec nechápu.
Celý se mi to nějak nezdá. Nebo jsem vůbec nepochopil jak jste to myslel.

Já jsem spíš myslel, že by pan Vrána dal Aquilu do CDP a propojil to uvnitř přístroje (pokud to tedy jde, ale psal jste, že by tam dal propojku, takže by to mělo jít), ale ne přes přidaný vnější konektory, to by mi přišlo jako dost divný řešení.

apostrof
Příspěvky: 10
Registrován: 05 dub 2016 22:52
Kontaktovat uživatele:

Re: Casea Aquila mk2-funkce

Příspěvek od apostrof »

Ted musím odejít.ale večer to nafotím a jestli se mě to povede vložit ,tak to tady dám

apostrof
Příspěvky: 10
Registrován: 05 dub 2016 22:52
Kontaktovat uživatele:

Re: Casea Aquila mk2-funkce

Příspěvek od apostrof »

Tak vyfocené to mám,ale bohužel tu neumím vložit obrázky.Tak se lajcky pokusím vysvětlit co jsem viděl.Vzadu jsou připojené 2 cinche.Jeden místo koaxialu a druhý místo optiky.Když jsem oddělal kryt nebylo moc vidět kam to vede.Musel jsem částečně odmontovat desku Siria ,která to celé zakrývá.Po odšrubování desky je častečně vidět ,že ty dodělané cinche s největší pravděpodobnosti jsou zapojené v puvodní elektronice CDP.Nejde to ůplně vidět,jelikož Sirius je na krátkých vodičích a nejde s tím moc pohybovatTak mě to připadá,že by to asi mělo hrát přes tu původní elektroniku(nevím jestli je to vůbec technicky možné)

philcol
Příspěvky: 85
Registrován: 26 bře 2015 09:13
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Re: Casea Aquila mk2-funkce

Příspěvek od philcol »

Obávám se, že tady jsem se dostal do bodu, kde už moje zkušenosti a znalosti nestačí. Je zřejmé, že by data z Aquily měla téct do Siriuse přes S/PDIF (není mi jasné, proč ale přes dva? jsou to přece jedničky a nuly), kde by mělo fungovat nějaké přepínání (CD vs. S/PDIF) a odtud tedy už analogově přes RCA do NADu. Jen nějak nevidím, kde je to přehazování kabelů?

Uživatelský avatar
LUK
Příspěvky: 397
Registrován: 20 čer 2013 15:57
Kontaktovat uživatele:

Re: Casea Aquila mk2-funkce

Příspěvek od LUK »

apostrof píše:Tak vyfocené to mám,ale bohužel tu neumím vložit obrázky.Tak se lajcky pokusím vysvětlit co jsem viděl.Vzadu jsou připojené 2 cinche.Jeden místo koaxialu a druhý místo optiky.Když jsem oddělal kryt nebylo moc vidět kam to vede.Musel jsem částečně odmontovat desku Siria ,která to celé zakrývá.Po odšrubování desky je častečně vidět ,že ty dodělané cinche s největší pravděpodobnosti jsou zapojené v puvodní elektronice CDP.Nejde to ůplně vidět,jelikož Sirius je na krátkých vodičích a nejde s tím moc pohybovatTak mě to připadá,že by to asi mělo hrát přes tu původní elektroniku(nevím jestli je to vůbec technicky možné)
Jak píše philcol, taky se v tom nějak strácím, já to obecně z těch vašich popisů nějak nepobírám, spíš se domýšlím. Ani to co jste psal o tom přehazování kabelů, to už vůbec nechápu. Proč přehazovat jaký kabely a kde?
Chtělo by to alespoň ty fotky, daj se nahrát na různý stránky a pak sem vložit odkazy, třeba Photobucket apod. Jak jsem ale už říkal nejjednodušší bude kontaktovat pana Vránu, ten bude vědět co tam udělal, upravil atd.

Předpokládám že ty, jak píšete "Vzadu připojené 2 cinche.Jeden místo koaxialu a druhý místo optiky." budou tedy SPDIF a ty na připojení Aquily stačí (stačil by i jen jeden, taky nechápu proč dva), pokud je to uvnitř nějak napojený na původní elektroniku CDP a z ní pak na Sirius. Takže jestli je to skutečně takhle, tak stačí připojit Aquilu a hrát, jak to ale bude s přepínáním vstupů taky netuším, ale to by snad řekl pan Vrána.

CDP je tenhle? Sony CDP-XB930: http://casea.eu/modifikace.php?#Sony_CDP-XB930

apostrof
Příspěvky: 10
Registrován: 05 dub 2016 22:52
Kontaktovat uživatele:

Re: Casea Aquila mk2-funkce

Příspěvek od apostrof »

Pánové,já Vás asi svým laickým vysvětlováním pletu,omlouvám se.Ano je to ten samý CDP co mám já ale na fotce to můj není.Oproti mému tam je ten jeden konektor místo optiky.Ted když hraji jen CD tak jsou ty konektory propojené.Pokud bych chtěl hrát Tidal musel bych zapojit kabel z Aquily.Pokud bych chtěl přehrát cd tak předpokládám,že bych to propojení musel vrátit zpátky,tak jak to mám ted.Tímto jsem myslel
přehazování káblů.Pokud bych měl zapojený Tidal a CD vůbec netuším jak bych to měl "přepínat" co má hrát..Samozřejmě pan Vrána bude vědět jak to zapojit.Já jsem chtěl v podstatě (než se rozhodnu pořídit Aquilu)chtěl vědět jestli ten rozdíl ve zvuku
bude slyšitelný.Jinak pánové díky za Vaší svatou trpělivost s "nevzdělancem" :D Zítra odpoledne zkusím tady dát ty fotky

Uživatelský avatar
LUK
Příspěvky: 397
Registrován: 20 čer 2013 15:57
Kontaktovat uživatele:

LUK

Příspěvek od LUK »

Aha teď už asi chápu, ty dva přidaný RCA konektory jsou jeden SPDIF výstup z CDP a druhej vstup Siria. To je právě to řešení který mi přišlo úplně mimo, proč by to mělo bejt propojený zvnějšku? Protože jste po panu Vránovi chtěl atypický řešení. Teď budete muset přehazovat kabely, jinak to nejspíš bez další úpravy od pana Vrány nepůjde. Musel by implementovat Aquilu do CDP, jestli to tedy ještě jde.

apostrof
Příspěvky: 10
Registrován: 05 dub 2016 22:52
Kontaktovat uživatele:

Re: Casea Aquila mk2-funkce

Příspěvek od apostrof »

Tak dle mého názoru tam ta Aquila by se fyzicky do CDP již nevešla,pokud jo jistě by mě to pan Vrána navrhl.On přitom opravdu mluvil o přehazování káblu a Aqulilo mě ukazoval jako komponent.Pánové díky za odpovědi

Odpovědět

Kdo je online

Uživatelé prohlížející si toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 4 hosti