cd přehrávač nebo dvd přehrávač?
Re: cd přehrávač nebo dvd přehrávač?
ještě ne. 10. 11. to vypukne. zatím začínám stěhovat věci k našim. vyzkouším svůj aparátek v místnostech s metrovými zdmi.

Majki,nic ve zlém,ale RCD-O2 je úplně stejná kat.jako výše uvedené plejery...
Přes řeku do stínu stromů.
CD Sony Esprit harjí dobře až ve vyšších modelech, řady 5 a hlavně řada 7XX (asi nejlepší byla 707).
Jiank obecně, můj názor, mohu -li se v,mísit, je lepší poohlédnout se po starším přístroji z vyoké cenové kategorie a ten lze dnes koupit obvykle ve velmi dobrém stavu ( a dostupným servisem) za velice dobrou cenu, než tu samou cenu vložit do nového. Zvukově se na úroveň vysokých starším modelů s těmi dnešními obvykle vůbec nedostaneš.
Ale to jsem asi neřekl nic nového.
Z levných CD bych si dovolil uvést 2 moje tipy - Denon DCD1290 (dnes e dá sehnat kolem 3-4tCZK) a pak řada CEC 2100-3100-novější 3300. Všechny se vyznačují velice pěkným zvukem s výborným basem a měkými čistými výškami, nechci použít zprofanované slovo anologovými. Sám jsem měl 3100 a 3300 a hlavně ta 3300 by stála za hřích, neb to byl opravdu vynikající CD. A dnes by měl být již velmi levný, pokud se vystkytne.
Jiank obecně, můj názor, mohu -li se v,mísit, je lepší poohlédnout se po starším přístroji z vyoké cenové kategorie a ten lze dnes koupit obvykle ve velmi dobrém stavu ( a dostupným servisem) za velice dobrou cenu, než tu samou cenu vložit do nového. Zvukově se na úroveň vysokých starším modelů s těmi dnešními obvykle vůbec nedostaneš.
Ale to jsem asi neřekl nic nového.
Z levných CD bych si dovolil uvést 2 moje tipy - Denon DCD1290 (dnes e dá sehnat kolem 3-4tCZK) a pak řada CEC 2100-3100-novější 3300. Všechny se vyznačují velice pěkným zvukem s výborným basem a měkými čistými výškami, nechci použít zprofanované slovo anologovými. Sám jsem měl 3100 a 3300 a hlavně ta 3300 by stála za hřích, neb to byl opravdu vynikající CD. A dnes by měl být již velmi levný, pokud se vystkytne.
- Mark Levinson
- Kontaktovat uživatele:
To Matyska:
Dobrý tip je CD/SACD player SONY SCD-XB940QS, který tady na fóru prodává Peer za pěkných 8.500,-Kč

Mohu potvrdit, že je jako nový, málo hraný. Peer hraje hlavně vinyl a CD placky hraje v transportu Vincent s převodníkem Benchmark. V současné době Peer rozdává část své sbírky, tak Ti možná k tomu dá i nějakou placku
.
Dobrý tip je CD/SACD player SONY SCD-XB940QS, který tady na fóru prodává Peer za pěkných 8.500,-Kč
Mohu potvrdit, že je jako nový, málo hraný. Peer hraje hlavně vinyl a CD placky hraje v transportu Vincent s převodníkem Benchmark. V současné době Peer rozdává část své sbírky, tak Ti možná k tomu dá i nějakou placku
Ja by som radšej zobral toto "Sony X7 ESD", na slovanete v inzercii za 12k.

Jedno QSko som raz chcel kúpiť, tak som si ho odniesol domov vyskúšať, no a na druhý deň som tú plechovú krabicu rýchlo vracal pôvodnému majitelovi. Tento model to ale nebol, možno hrá lepšie.

Jedno QSko som raz chcel kúpiť, tak som si ho odniesol domov vyskúšať, no a na druhý deň som tú plechovú krabicu rýchlo vracal pôvodnému majitelovi. Tento model to ale nebol, možno hrá lepšie.
se Sony je to, jak píše Zdeny. snad.
já, bych se téhle značce rozhodně obloukem vyhnul....
No ty mě, dadafte, děláš reklamu na můj SACD/CD přehrávač, který chci prodat.
Ty SACD ale vůbec nehrají špatně, za ty prachy...!
Ty SACD ale vůbec nehrají špatně, za ty prachy...!
odhánět případné kupce ti nechci.
. že SACD hraje dobře věřím, vymyslel to Philips....
jen je zajímavé, jak se tradičně posunujeme: původně to bylo cdčko v rozmezí 5 - 9t. teď už jsme na 12t a jedeme SACD.
jen je zajímavé, jak se tradičně posunujeme: původně to bylo cdčko v rozmezí 5 - 9t. teď už jsme na 12t a jedeme SACD.
- Mark Levinson
- Kontaktovat uživatele:
Jak to? Vždyť Peer prodává své SACD za 8.500,-Kč. Takže stále jsme v rozmezí 5-9t!dadaft píše:jen je zajímavé, jak se tradičně posunujeme: původně to bylo cdčko v rozmezí 5 - 9t. teď už jsme na 12t a jedeme SACD.
Tak zrovna to SACD, ktore to QSko vedelo bolo tak ubohe, ze ho prehral s nadhladom ( o CD vrstve nehovoriac) stary ES557 CDP od Sony v 16bit. Takze radsej by som si priplatil za ES radu, tak moc to nerobi.
(Ani zaboha si nespomeniem model, viem len, ze to stalo nove cca 25-30k)
EDIT: Myslim, ze to bol tento model: SONY DVP-NS900 QS DVD & SACD Player
(Ani zaboha si nespomeniem model, viem len, ze to stalo nove cca 25-30k)
EDIT: Myslim, ze to bol tento model: SONY DVP-NS900 QS DVD & SACD Player
to bude on. vzpomínám si, že tenhle player měl dost dobré recenze. myslím, že jsem o něm dokonce svého času taky uvažoval, než jsem poznal opravdu "hrající" přístroje...JP píše:Myslim, ze to bol tento model: SONY DVP-NS900 QS DVD & SACD Player
JP, dadaft
to uz je ale model z video obvodmi, Peerove QS-ko je cistokrvny stereoprehravac CD a SACD, ziadne DVD-A alebo DVD, sestra ma 930QS a zvuk vynikajuci za tu cenu, samozrejme je to zvuk ktory preferujem aj ja a preto ma bavi
to uz je ale model z video obvodmi, Peerove QS-ko je cistokrvny stereoprehravac CD a SACD, ziadne DVD-A alebo DVD, sestra ma 930QS a zvuk vynikajuci za tu cenu, samozrejme je to zvuk ktory preferujem aj ja a preto ma bavi
Model Sony XB 940 jsem měl možnost před lety slyšet a hrál dobře CD i SACD. Je to dobrý a bytelný stroj za dobrý peníz. Nejde srovnat s "900", která už za moc nestála!
Ako som povedal, ten cistokrvy SACD prehravac moze hrat dobre. Ja som si uz ale nazor o rade QS urobil.
Model QS 940 hraje katastrofálně(vlastním ho),stejně jako všechno od Sony minimálně do 50000.Tomu se vyhni,tudy cesta nevede.