cd přehrávač nebo dvd přehrávač?

Dotazy a žádosti o radu co nakoupit, vylepšit, změnit ve vašich sestavách, ...
matyska
Kontaktovat uživatele:

cd přehrávač nebo dvd přehrávač?

Příspěvek od matyska »

Dobrý den,
potřeboval bych poradit, jaký je obecně rozdíl ve zvuku, když budu přehrávat audio cd na dvd přehrávači přes stereo zesilovač. Jedná se mi o to, jestli si mám pořídit přehrávač cd nebo dvd. O komfort obsluhy se mi až tolik nejedná. Jde mi hlavně o kvalitu zvuku. děkuji.

Mih
Kontaktovat uživatele:

Re: cd přehrávač nebo dvd přehrávač?

Příspěvek od Mih »

O jaké se bavíme cenové kategorii?

JP
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od JP »

ak ti ide o tu zvukovu kvalitu, tak CDP bude takmer vzdy lepsi za ten isty peniaz ako DVD. Nad hranicou 150k czk sa rozdiely stracaju.

Mih
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Mih »

Vím o jednom kombajnu za slušný peníz co dobře hraje i CD a to H/K 47 (10.000CZK/450€). V prodeji je též novější typ 49 (13.000CZK/550€), ten jsem ale na rozdíl od 47 neslyšel a na rozdíly ve zvuku by ti nejlépe odpověděl H. Roček z Excelie Chrudim. Jako bonus jsou tyto přístroje vybaveny DVD multiregion, DVD-A i SACD. Typ 47 jsem v CD režimu přímo porovnával s Regou Planet 2000 a vedl si více než dobře. Takovou zkušenost jsem například neměl s levnějšími DVD přehrávači Denon. Kvalita je ovšem o penězích především a pokud to myslíš s HiFi vážně je nutné v takovéto "cenovce" být tolerantní.

matyska
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od matyska »

Díky za rady. Nakonec jsem se rozhodl pro samostatný cd přehrávač Marantz cd 5003. Rozhodoval jsem se ještě mezi Denon dcd 700ae. doufám, že to nebude velký průšvih.

Mike
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Mike »

matyska

Bohužel je ten denon AE 700 je asi největší průšvih co jsem měl možnost ted slyšet. Pokud ti mohu poradit tak z druhé ruky koupíš daleko lepší CD player a za podobné nebo i menší peníze. Když Denon tak něco staršího. Ale je to na tobě.
Zdraví Michal

Mike
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Mike »

a ještě dodatek ten marantz se mi v přímém porovnání ve studiu zdál ještě horší jak 700 Denon.

Rowing
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Rowing »

Marantz je dle mých uší rozhodně horší jak Denon. U Denona záleží na zbytku, nehraje zase tak špatně.

korys
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od korys »

To si piš,že nehraje vůbec špatně.7OOAE toho nového marcela musí přejet.
Přes řeku do stínu stromů.

dadaft
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od dadaft »

ty vogo, bavíte se o částce okolo 9t.
za ty prachy seženeš starší cdčko z jiné dimenze.
namátkou
Onkyo Integra DX-6870
Philips CD880
a ještě ti zbyde na slušný signální kabel....

Rowing
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Rowing »

To je snad jedno v jaké cenové hladině se bavíme ne? Otázka byla na tyto dva nové playery, možná nechce bazar.
To samé se dá říct i libovolně výše: proč si někdo kupuje nový player za 25 tisíc když za ty peníze může mít jetý 60-ti tisícový player, který mu to natře?
Nebo proč si někdo kupuje nový 100 tisícový player když za ty prachy koupí jetý 200 tisícový který ho opět porazí?

Navíc ať si říká kdo chce co chce, každý máme jiné preference, požadavky a možnosti a i v téhle ceně ty playery nehrají tak špatně, jak by se z některých řečí asi dalo usuzovat. Někdy mi přijde jako by se pod 30, 50 nebo 100 tisíc (každý ať si dosadí co je mu libo) ty aparáty nedaly ani poslouchat a to rozhodně není pravda.

dadaft
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od dadaft »

klídek. jenom jsem napsal, co bych za 9t podniknul já. nikomu nic nenutím. ani si nemyslím, že sedmistovka nehraje. jen záleží i na zbytku řetězce - při 6870tce nebo 880tce bych při upgrade player nemusel znova řešit... ale samozřejmě záleží taky na tom ostatním, o čem mluvíš.

Rowing
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Rowing »

dadaft píše:klídek. jenom jsem napsal, co bych za 9t podniknul já. nikomu nic nenutím. ani si nemyslím, že sedmistovka nehraje. jen záleží i na zbytku řetězce - při 6870tce nebo 880tce bych při upgrade player nemusel znova řešit... ale samozřejmě záleží taky na tom ostatním, o čem mluvíš.
Jasně, v poho. V podstatě s tebou souhlasím *thumbs up*

Samozřejmě že koupit něco z druhé ruky je pro většinu lidí mnohem lepší investice. Za daný peníz, co má člověk v plánu pořídí stroj z vyšší kategorie. Ať se jedná o player, zesilovač, bedny nebo cokoliv jiného. Pro někoho to ovšem nepřipadá v úvahu a raději koupí nové. Ono při koupi z druhé ruky musí mít člověk štěstí, narazit na dobrý kup a mít důvěru v prodejce. Při koupi nového je záruka bezpečnější.

dadaft
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od dadaft »

jo, je to jisté riziko. třeba u starších Espritů je si třeba ohlídat, jestli se pro daný typ (tip) dají sehnat lasery.
jinak jsi v pr...
průšvihu :D
ale to je *offtopic*

Mike
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Mike »

dadaft

Máš pravdu příteli já jsem za částku 8 tisíc korun koupil chvíli hraný ROTEL RCD-02 a ten je zvukově v jiné dimenzi než výše uvedné.
Je to na každém z nás jestli chce podstoupit to riziko bazarového kusu a nikomu to nelze nutit. Ty esprity docela hrajou měl jsem jeden doma ale ROTEL mi přijde lepší než ta X202 co jsem měl.
*offtopic*
A jak ti jde rekonstrukce? Žiješ v bordelu?

Odpovědět