Cd přehrávač

Dotazy a žádosti o radu co nakoupit, vylepšit, změnit ve vašich sestavách, ...
Oldear
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Re: Cd přehrávač

Příspěvek od Oldear »

Jsme ještě na Hifi fóru, nebo někde u zoufalců na dvorku, kde se snaží uplést z ho*na bič. Protože se to za 3 tága nemůže zdařit, tak se cyklicky hrabou jen v těch ho*nech.

Expert tady postne lajnu na přístroj za 0,00 nic, u kterého výrobce vědom si té sra*kovosti, v manuálu ani nenapíše žádná technická data, pro jistotu.

Smutné přiběhy v bývalém Hifi.

Co jsou dnes 3 tága? To je oběd pro dva v Angus steakhousu, nebo 3 současná standardní nově vydaná LP.

Pesi
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od Pesi »

All71 :
Ní jak vidíš, názory se různí . Někdo rádi přitlačit s cenou, někdo tu postne něco z elekroworldu nového za 3000,. někdo tvrdí že PC plus nějaká krabička a ok. Hlavně ne 30 let staré krámy.....
To už si přeber.
Já ti pošlu ještě jeden 30 let krám - nevím jestli bych za to teď dával 2200, ovšem před cca 10 ti lety se dal za litr, tak vlastně dá se říct dejme tomu .
https://elektro.bazos.cz/inzerat/165086 ... hravac.php

Oldear
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od Oldear »

Jen pro porovnání, dodnes mám jako "archiv" ve skříni první CD player na světě a to SONY CDP - 101, pořád je plně funkční a kupoval jsem jej v Norimberku v roce 1983 za cenu cca 2300 DM. Na čáře financové ještě chtěli po mně clo a tak vyšel celkově na cca 31 tisíc. Podotýkám, že v té době byla v Československu průměrná výplata cca 2500,- Kčs. Takové byly ty relace.

Pesi
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od Pesi »

Oldear 👍.
Mne by se líbilo tenhle. První grundig .sakra práce.

https://elektro.bazos.cz/inzerat/163994 ... d-7500.php

Jarda69
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od Jarda69 »

Oldear a kdo ti brání sem postnout nějaký highend se zárukou za 3000Kč?

Oldear
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od Oldear »

Pesi
No design, ale to už je též cca 40 let a navíc je to převlečený Philips a to ten z prvních a 14 bitový. Ty kvalitní i v té době už měly 16 bitů, i ta "Tuzexová" Toshiba XR-Z50.

Oldear
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od Oldear »

Jarda69
Nepochopils. Pokud bych kupoval CD Player a měl by být za 3000, tak ale ne Kč, ale alespoň Eura. Kupovat dnes něco za 3000 Kč v bláhovém předpokladu, že "tehdy" to byl super player, tak to dnes bude přebastlený, možná reinkarnovaný zoufalec a těsně před smrtí. Myslel jsem, že to každý pochopí.

jirkash
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od jirkash »

I cd prehravace po 35 letech jsou stale v plne kondici, nezbastlene, ne pred smrti jak nektere nove prehravace cd.

Oldear: Jo, nektere cenovky prekvapi na tehdejsi vyplatu. Taky mam jeden kousek, sice o dost levnejsi, ale i tak stal v roce 88 celých 16tis, coz take nebylo zrovna malo. Maká dodnes, venku, nikoliv ve skrini. ;)

Pesi
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od Pesi »

Oldear:
To já přeci vím, že je to převlečený Philips. Ovšem identický není. Samozřejmě 40 let. Proto taky do toho fakt už nepůjdu.
Jasné, 14 bit oproti modernějším 16 bit.... ale je to jednoznačně lepší? Teda tvými slovy - kvalitnější? .... Asi se shodneme, že nejde jen o to...
Ty jako znalec kvalitního poslechu bys možná mohl připustit, že tyto staré krámy ( furt nevím zda to myslíš vážně) , které stály stovky či tisíce DM ve své době, jsou konkurenceschopné i dnes. Příklad: nevěřím tomu , že napíšeš, že tohle je nějaký italský k...t který si ty věci o kterých píše, (věnuje se tomu zřejmě celý život), cuca z prstu : https://hifiaudio.altervista.org/

lechos
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od lechos »

Faktem je že optimechaniky CD plajerů po nějaké ty desítce let provozu
jdou do kopru, výměnu zvládne průměrný bastlíř ale bohužel ! náhradní
padělky z Číny se jakosti nevyrovnají origo dílům...

Oldear
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od Oldear »

jirkash
Ve skříni proto, že od té doby jsem měl několik jiných a kvalitnějších, jak šel čas. Já svoje "bývalé" Hifi neprodávám, ale archivuji pro buducnost a případné muzeum.
Dnes používám jiný, ale to si přečteš.

BTW: mechanika a laser, nejsou nesmrtelné.

jirkash
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od jirkash »

lechos píše:
27 úno 2023 21:21
Faktem je že optimechaniky CD plajerů po nějaké ty desítce let provozu
jdou do kopru, výměnu zvládne průměrný bastlíř ale bohužel ! náhradní
padělky z Číny se jakosti nevyrovnají origo dílům...
V Yamaze mam po 35 letech porad original Toshibu, nacita stale rychle i palenky. Slusne rychle do kopru jsou dnesni mechaniky.
Oldear píše:
27 úno 2023 21:21
jirkash
BTW: mechanika a laser, nejsou nesmrtelné.
To ano, u tech novych zejmena. ;)

lechos
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od lechos »

No, to blahopřeji...používáš "mokré" čištění čočky čtecího laseru ?
Názory na to jsou vzácně rozdílné.

Oldear
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od Oldear »

Pesi
"" Ty jako znalec kvalitního poslechu bys možná mohl připustit, že tyto staré krámy ( furt nevím zda to myslíš vážně) , které stály stovky či tisíce DM ve své době, jsou konkurenceschopné i dnes. ""

Hlavně udělaly velký pokrok převodníky. Tehdy se to vše hrálo s analogovým propojením a hrály velkou roli kabely, ty první playery ani neměly digitální výstupy.
Kromě 14, či 16 bitů se vyráběly playery s různým oversamplingem s cílem zmenšit chybovost, či jitter. Dále se řešila tzv. Deemphase. To lze přirovnat k jakémusi Dolby systému na CD. Týkalo se to nahrávání výšek na CD ze starých analogových master tape. Dohledejte si to na webu.
Čistě teoreticky by se dal dnes využít nějaký kvalitní starý player s dig. výstupem do DACu, či MDSD procesoru, pokud by to při čtení nedělalo mnoho chyb. Je to však zbytečné krkolomné řešení a dnes jsou jiné technické možnosti, bohužel také za jiné peníze.
Naposledy upravil(a) Oldear dne 27 úno 2023 21:56, celkem upraveno 1 x.

jirkash
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od jirkash »

Lechos: cistim, respektive prejedu jen lehce rychle vatou, kdyz shodim kryt, bez namoceni a zkontroluji ocistim pojezd/mazani. Jen pokud je sucho nebo prach. Moc se do ni neprasi. Gumicky na pojezd laseru a supliku jsou tam teprve druhe. Dokonce jdou primo od Yamahy jeste objednat.

Tak tahle moje Yamaha ma už digitalni vystup a moc prijemne hraje pro ucho.

Digital converter: 2 x PCM56P-J
CD Mechanism: TAOHS-JP1
Frequency response: 2Hz to 20kHz
Dynamic range: 100dB
Signal to Noise Ratio: 106dB
Channel separation: 100dB
Total harmonic distortion: 0.005%
Line output: 2V
Digital outputs: coaxial

Odpovědět