Cd přehrávač

Dotazy a žádosti o radu co nakoupit, vylepšit, změnit ve vašich sestavách, ...
Jarda69
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Re: Cd přehrávač

Příspěvek od Jarda69 »

Oldear píše:
27 úno 2023 20:48
Jarda69
Nepochopils. Pokud bych kupoval CD Player a měl by být za 3000, tak ale ne Kč, ale alespoň Eura. Kupovat dnes něco za 3000 Kč v bláhovém předpokladu, že "tehdy" to byl super player, tak to dnes bude přebastlený, možná reinkarnovaný zoufalec a těsně před smrtí. Myslel jsem, že to každý pochopí.
Tím narážíš na můj post?

"Jsem se schválně podíval do inzerce a kolem 3000,- tam moc veliký výběr není. Pokud to tedy nemá být v Eurech. To je tam plno.
Mam tu Philips CD721. Má nahráno pár set hodin, ale i tak bych ho neprodal. Je už starej a určitě by to bylo bez záruky. Za případné potíže by těch pár korun nestálo."

darken76
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od darken76 »

Tak jsem to tady začal číst,ale nedočetl,nemám na to sílu.
Přesto se pokusím vyjádřit svůj názor.Cd bude hrát s Grundig R1000,tak řešit jestli je to dost hi-end,nebo ne,mě přijde úplně zbytečný(při vší úctě ke Grundigu).
Myslím,že nejlepší návrh padl už v úvodu a to Grundig CD1000,jako bývalý majitel můžu jenom doporučit.A že stojí jen 3000,-?No tím líp,schválně,kde dneska seženete CD osazené 2x TDA1547,se dvěma trafy a původní cenovkou přes 40 000,- za takový peníze?Byl to hi-end své doby.Za takový CD jiných značek,se dneska na bazaru platí absurdní ceny.Navíc se do něj dá sehnat laser,tak případná údržba nebude problém.
A že není jako ze žurnálu,nemusí nic znamenat a už vůbec ne skládku,kdo má děti,ví o čem mluvím.Ale nespíš je to od komponent co na něm stály.Ten můj vypadal ještě hůř a taky neměl dálku,přesto mi sloužil leta a kdybych dnes potřeboval náhradní cd,klidně po něm šáhnu znova.Dáka se dá použít od jakéhokoliv CD Philips,Marantz nebo Grundig.
Každopádně bych doporučil si pro něj dojít osobně a vyzkoušet.

efičák
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od efičák »

Souhlasím s darken76.
Je to intenzivnější pocit vzít CD, prohlídnout si obal a pozorně poslechnout CD jako celek. Nepřepínám jako při streamování.

Dlouho mi vydržely modely Philips už nevím čísla, protože byly velmi kultivované a s říznější sestavou ladily. Taky několik Pioneerů které tou obrácenou mechanikou moc dobře načítají a mají dlouhou životnost. Byly lehce upravené filtrem v napájení a hodně pomohla výměna operačních zesilovačů. Taky pár Kenwoodů, jeden převzatý od Toshiba. Dobrý s správně vybraný operák z něj udělal překvapivého vytrvalce který má co říct i současným DAC za rozumnou cenu.

Teď mám vzácný model Amber s mechanikou Philips, udělaný asi u Thule. Kámoš vyměnil operáky na výstupu a výsledek je tak analogový, jako dobře vyladěný gramec za cca 50t. Mám takový vkus a proto jsem za něj moc rád.

Odpovědět