Cd přehrávač .zavada
Cd přehrávač .zavada
Zdravím,
potřeboval bych poradit, nasměrovat kde mam hledat problém. Jedná se o starý player Hitachi, DA 500 ci tak nějak. Nemám ho tu...
Po vložení CD šuplík zajede, chvíli to přemýšlí, a vzápětí vyjede. Toť vše. O nic nejde, jen mi je líto ho vyhodit. V cem může být problém?
Diky
potřeboval bych poradit, nasměrovat kde mam hledat problém. Jedná se o starý player Hitachi, DA 500 ci tak nějak. Nemám ho tu...
Po vložení CD šuplík zajede, chvíli to přemýšlí, a vzápětí vyjede. Toť vše. O nic nejde, jen mi je líto ho vyhodit. V cem může být problém?
Diky
Re: Cd přehrávač .zavada
Ještě jednou zkusím žádost posunout nahoru...nikdo se s něčím podobným nesetkal? ...asi ho zkusím příští týden rozhodit. Trochu jsem o tom přemýšlel, něco málo našel na netu.... Možná by mohlo jít jen o správné upnutí/ přitlačení disku ...nevím, zda se mi to pravděpodobné, kouknu na to
No, jednak tvůj popis přístroje "DA 500 ci tak nějak" je pro seriózní odpověď dost neúplný a jednak to může být asi 100 závad,... většinou odejde laser, ale jestli se ten "tak nějak" přístroj při nenacteni
má chovat takto ti nepovim,... ale může být, tedy můj tip je laser.
Jasné. Omlouvám se. Je to Hitachi DA500, jak jsem psal, HOP M14 mechanika. Šuplík s cd zajede , po třech vteřinách vyjede. Pokud chci přístroj vypnout se zajetym suplikem, musím ho vypnout okamžitě po zasunutí než se rozmysli 

Teď mě doprčic napadlo zkusit to bez CD. ... Moc tomu nevěřím, ale třeba se něco vyloučí ( když vyjede taktéž)
Setkal, u Toshiby, výstraha na displeji disc error u prokazatelně dobrého nosiče
co jinde hraje OK, obávám se že optomechanika Hitachi HOP-M14 je na výměnu
prozatím vyčistit čočku laseru jen IPA lihem, ne denaturákem ! a máznout vodící
kolejničky, pak se uvidí...(velmi často problém pálenic CD-R určitých značek)
co jinde hraje OK, obávám se že optomechanika Hitachi HOP-M14 je na výměnu
prozatím vyčistit čočku laseru jen IPA lihem, ne denaturákem ! a máznout vodící
kolejničky, pak se uvidí...(velmi často problém pálenic CD-R určitých značek)
Jasný, díky, zkusím vyčistit cocku
Můžou to být i kondy u mechaniky
A to by se právě vyloučilo tím, že zkusím zajetí bez cdcka ne?
S podobnou závadou jsem se setkal při opravě CD Marantz, tam byl vadný koncový mikrospínač, nesepne při zajetí šuplíku.
Spínač mě napadl, ale nikdy jsem CD neopravoval, tak radši mlčím
Ten spínač by se projevil i u prázdného šuplíku nebo se počítá jen když je tam disk?

Tak jo, dnes večer si ho přivezu, kouknu do něj, doufám, že najdu mikrospínač, to by byla fajn možnost
. Diky
Tak jsem ho znovu vyzkoušel, šuplík vyjíždí i bez cd. I když ho zapnu s vyjetým suplikem, tak sám zajede a znovu vyjede. Snad nějaký ten koncak, ale ať koukám jak koukám, žádný nevidím. Asi pohledám manual
Tak už to asi mám, po vyjmutí mechaniky dole dva koncaky, na vyjetí sepne( viditelné) , na zajetí ho ta samá páčka, která v tu chvíli tlačí na druhou stranu do druhého koncaku nesepne, resp. ani k němu nedojede. Vypadá to na vytáhanou gumičku pojezdu. Malá kladka se toči ( zda se, ještě si ji oteckuju fixem abych to s jistotou viděl), a velkou ale nepohne až do konce přes ten vytahany řemen.
Onehda jsem ho měnil, ale dal jsem tam normální kuchyňskou gumičku, kterou jsem trochu zkratil
Onehda jsem ho měnil, ale dal jsem tam normální kuchyňskou gumičku, kterou jsem trochu zkratil
Jarda69 - ano, jak psal Pesi, i bez CD, po dojetí šuplíku čeká na ohlas koncové polohy.
Pokud nesepne koncak, šuplík vyjede a ohlásí chybu.
Pokud nesepne koncak, šuplík vyjede a ohlásí chybu.