CD transport

Dotazy a žádosti o radu co nakoupit, vylepšit, změnit ve vašich sestavách, ...
hifistan
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

CD transport

Příspěvek od hifistan »

Zdravím příznivce hifi , obracím se s prosbou -potřebuji poradit při volbě CD transportu. Před časemjsem zakoupil DAC ARCAM D33 a využívám ho k streameru ProJect STREAM BOX DS PLUS , dále k DVD OPPO a krmím ho i s BNC SPDIF ze starého CD CAIRN ECRINS - ale zdroj přehrávání CD formátu se mi nezdá optimální. Potřebuji proto radu nebo zkušenost s CD jako transport nebo se samotným transportem . Např. C.E.C. TL 51 , XINDAK TRANSPORT....atd.

Díky za vaše poznatky a návrhy.

Petr.

MAR
Kontaktovat uživatele:

Re: CD transport

Příspěvek od MAR »

Cambridge Audio CXC ?
Na googlu foto vnitřku, dobré trafo, servo a rozšířena mechanika kterou kdokoli opraví a i cena dobrá. :D

NIN
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od NIN »

Oživuji téma. Zajímají mne tipy na nějaký čistokrevný transport z druhé ruky do 50 tis. Moc toho není. Vychází mi zatím C.E.C TL3N, ale nevím proč mě ten řemínek odrazuje. Máte nějaké zkušenosti?
ObrázekObrázek

NIN
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od NIN »

Nikdo nemá zkušenosti s C.E.C. nebo jiným čistým transportem? Cédéčkáři určitě mají externí převodníky. Takže skoro všichni využívají mechanické části svých klasických přehrávačů.?. Mně to přijde škoda mít v cestě (nebo spíš u cesty) 2 převodníky a z toho jeden nevyužitý.

Jiri
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od Jiri »

Asi by bylo dobré zmínit jaký DAC bude k tomu CD transportu připojen protože to pomůže udělat si představu o smysluplnosti takového komba jako celku. Pokud v Tykonu doporučují CA CXC (15tis) jako vhodný transport k DAC Meitner MA-1 (200tis) tak pokud jsi ochoten koupit bazar CD transport do 50tis tak to míříš k nějakému TOP DACu.
Ono je to těžké, dneska už mají téměř všechny novější CD přehrávače i digitální vstup takže není důvod pořizovat samostatný CD transport a samostatný DAC....

kychtax
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od kychtax »

tenhle by měl být ještě vylepšený Van Medevoortem:
http://audiophile-access.com/lecteurs/7 ... voort.html

Ještě bych možná koukal po starších thetách, které se občas prodávají na audio marktu. Ale nevím, jak jsou na tom se spolehlivostí a možností opravy u nás. :?

NIN
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od NIN »

to Jiri
Nejde o převodník jako takový. Ten bych pořizoval v nějaké solidní kvalitě na jakou jsem zvyklý. Jde o pořízení předzesu a pokud by byl zároveň s DAC, tak mi přijde zbytečné mít ještě jeden DAC ve zdroji. Proto uvažuji (jedna z variant) o čistém transportu.

NIN
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od NIN »

Tak koukám, že čisté transporty jsou dnes asi out. Zkusím jsem dát nějakého zaplatitelného zástupce (třeba i z historie) a když se bude chtít někdo vyjádřit, tak jen do toho.
CAMBRIDGE CXC
cambridge_cxc_front2.jpg

NIN
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od NIN »

MUSICAL FIDELITY M1 CDT
1_m1cdt-front.png

NIN
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od NIN »

BEL CANTO CD 3T
BEL CANTO.jpg

NIN
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od NIN »

CYRUS CD T
Cyrus_CDt.jpg

NIN
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od NIN »

WADIA 8 CD TRANSPORT
wadia-8-cd-foto-bild-118806787.jpg

NIN
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od NIN »

C.E.C. TL5
CEC_TL5_front.jpg

Zdeny
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Zdeny »

Řešil jsem podobnou situaci, chtěl jsem dostat víc ze své DV50 od teacu. Pročítal jsem články na netu, jezdil, poslouchal... Než jsem u kamaráda slyšel Lindemann820S. Od té doby už jen v klidu poslouchám CD a nestačím se divit, jak taková krabička může parádně hrát. Získal jsem top mechaniku, otevřený převodník a k tomu pro mě hezký dyzaj. To vše za cenu levné mechaniky a levného převodníku v řeči nových cen. A pro mě obrovskou výhodu, že má precizní regulovaný output, tzn. sognál jde na přímo do Brystonu 14B-SST a mohl jsem vyhodit preamp. Zvuku to neskutečně pomohlo (Bryston BP25 nebo Pass X 2.5 - ten jsem hned prodal).

valderon
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od valderon »

Stejně je to divný, když se dnes dělají špičkové dac, že není vůle udělat i stejně kvalitní transporty. Byl jsem jednou účastník testu transportů a daců. Až když jsem to slyšel, uvěřil jsem, že pokud se to najde a sedne k sobě jak má, tak transport je moc důležitý. Osobně přemýšlím nad kvalitním dac, ale přemýšlím, jestli mé upravené oppo nebude jako transport brzda. Bohužel, asi bez vyzkoušení to nezjistím. Takže přemýšlím i nad CD s dac, jednoduchost, odladěnost..

Odpovědět