CD vs SACD
Re: CD vs SACD
Odar,
velmi správna pripomienka.
Cd vrstva je často iba do počtu...
velmi správna pripomienka.
Cd vrstva je často iba do počtu...
- Zappadaddy
- Kontaktovat uživatele:
Lachim.Mohl bys nám doporučit dobře hrající sacd klasické hudby,určitě by nám to pomohlo při pořizování sacd 

ještě bych si dovolil připomenout další mrtvý formát, který hraje klasiku také mimořádně dobře a to je DVD-Audio.
Modest Musorgskij - Obrázky z výstavy, tak jak hraje z DVD-A
lepší klasiku, především co se týká dynamiky a rozlišení jsem nikdy neslyšel.
Modest Musorgskij - Obrázky z výstavy, tak jak hraje z DVD-A

A kde se takové věci kupují?
Osobně jsem SACD kupoval povětšinou na Ebay. S klasikou zkušenosti nemám (neposlouchám), co se týče rockové muziky, SACD má obvykle větší dynamiku a více detailů. Jenže - je to titul od titulu. Dvě SACD Rainbow vydané v Japonsku (Rising a Long Live Rock´n´Roll) hrají z SACD zcela tupě, bez basů, bez dynamiky, zvuk z CD u stejných titulů je ten samý. Rozdíl ve zvuku mezi SACD a DVD-Audio (u stejných titulů vydaných na obou nosičích) jsem nepoznal. Co se týče věrnosti poslechu - zatím u mne vítězí kvalitně vylisovaná gramofonová deska.
- Zappadaddy
- Kontaktovat uživatele:
Seiko.Dvě SACD Rainbow vydané v Japonsku (Rising a Long Live Rock´n´Roll) hrají z SACD zcela tupě, bez basů, bez dynamiky, zvuk z CD u stejných titulů je ten samý.Potvrzuješ má slova.Pro mnohé tato debata ani nebude míž žádný smsl,protože hudba,která byla nahrávána v minulosti na SACD není nebo jich je minimum a pokud jich několik existuje tak tam není žádný výrazný rozdíl at k lepšímu či horšímu.
Tak isto tupo a bez basov hrajú aj z LP.Zappadaddy píše:Seiko.Dvě SACD Rainbow vydané v Japonsku (Rising a Long Live Rock´n´Roll) hrají z SACD zcela tupě, bez basů, bez dynamiky, zvuk z CD u stejných titulů je ten samý.Potvrzuješ má slova.Pro mnohé tato debata ani nebude míž žádný smsl,protože hudba,která byla nahrávána v minulosti na SACD není nebo jich je minimum a pokud jich několik existuje tak tam není žádný výrazný rozdíl at k lepšímu či horšímu.
- Zappadaddy
- Kontaktovat uživatele:
No právě,když je to nahraný blbě tak to nezachrání žádný formát 

Ale zase je fajn, že člověk má nějaká SACD doma, aby měl pocit, že ten svůj SACD player využije...

Jo,jo, Takhle nejak se mi vede s DVD-A.

K cele té debatě, která nemá valny smysl, bych jenom poznamenal, ze jsou obrovske rozdíly mezi jednotlivými přehrávači, stejně jako u CD přehrávačů. nelze srovnávat třeba univerzální kombajn Cambridge Audio BD650 s high endovym dedikovaný playerem Krell EVO 505. Oba sice hraji SACD ale srovnávat to nelze. Oba dva mám, takže přesně vím o čem mluvím. I rozdíl v cene je asi patnáctinásobny.
Omlouvám se za pravopisne chyby, já češtinu umím, ale iPad ne
Omlouvám se za pravopisne chyby, já češtinu umím, ale iPad ne
renown
rád jsem si tuto debatu přečetl.
připomíná mi to debatu majitelů malých beden, kteří mudrcují nad zbytečností beden velkých.
malé bedny přeci hrají stejně dobře jako velké.
a velká bedna je vlastně skoro zbytečná.

zappa
např. všechna sacd z edice esoteric.
až budeš mít sacd přehrávač, půjčím ti mých 50 nej

a jedno cd... novosvětská s neumannem od denon!! famózní cd nahrávka.
(schválně.... za kolik ho seženeš ??)
rád jsem si tuto debatu přečetl.
připomíná mi to debatu majitelů malých beden, kteří mudrcují nad zbytečností beden velkých.
malé bedny přeci hrají stejně dobře jako velké.
a velká bedna je vlastně skoro zbytečná.

zappa
např. všechna sacd z edice esoteric.
až budeš mít sacd přehrávač, půjčím ti mých 50 nej

a jedno cd... novosvětská s neumannem od denon!! famózní cd nahrávka.
(schválně.... za kolik ho seženeš ??)
Novosvětskou s Neumanem mám na LP, ta "denonácká" nahrávka bude zřejmě licenční nahrávka od Supraphonu... Ano tenkrát to v ČSSR uměli, zvukový ing. byly špičkově vyškoleni a používali nejlepší kapitalistickou techniku - Studery, Neumany (mikrofony, neplést s dirigentem - ten byl jen jeden)... nedivím se, že japonci (denon a spol) z toho byly hotový
Přitom LP je hovno, slyšel jsem to z master pásu na Studer A800 a myslím, že SACD se v tomhle případě mohlo jít klouzat 

Výsledná nahrávka je odvozena od kvality masteru a je vždycky o trochu horší. Takže master na pásu bude jistě "o trochu" lepší, než SACD 

vintage
jsi mě rozesmál.
lze možná aj napsat, že fenomenální nahrávky supraphonu položili TEN základ formátu SACD
jsi mě rozesmál.
lze možná aj napsat, že fenomenální nahrávky supraphonu položili TEN základ formátu SACD