CD vs SACD

Dotazy a žádosti o radu co nakoupit, vylepšit, změnit ve vašich sestavách, ...
Tony
Kontaktovat uživatele:

Re: CD vs SACD

Příspěvek od Tony »

Odar,
velmi správna pripomienka.
Cd vrstva je často iba do počtu...

Zappadaddy
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Zappadaddy »

Lachim.Mohl bys nám doporučit dobře hrající sacd klasické hudby,určitě by nám to pomohlo při pořizování sacd *thumbs up*

Renown
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od Renown »

ještě bych si dovolil připomenout další mrtvý formát, který hraje klasiku také mimořádně dobře a to je DVD-Audio.
Modest Musorgskij - Obrázky z výstavy, tak jak hraje z DVD-A :o lepší klasiku, především co se týká dynamiky a rozlišení jsem nikdy neslyšel.

drfish
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od drfish »

A kde se takové věci kupují?

Seiko
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od Seiko »

Osobně jsem SACD kupoval povětšinou na Ebay. S klasikou zkušenosti nemám (neposlouchám), co se týče rockové muziky, SACD má obvykle větší dynamiku a více detailů. Jenže - je to titul od titulu. Dvě SACD Rainbow vydané v Japonsku (Rising a Long Live Rock´n´Roll) hrají z SACD zcela tupě, bez basů, bez dynamiky, zvuk z CD u stejných titulů je ten samý. Rozdíl ve zvuku mezi SACD a DVD-Audio (u stejných titulů vydaných na obou nosičích) jsem nepoznal. Co se týče věrnosti poslechu - zatím u mne vítězí kvalitně vylisovaná gramofonová deska.

Zappadaddy
Kontaktovat uživatele:

Seiko.Dvě SACD Rainbow vydané v Japonsku (Rising a Long Live Rock´n´Roll) hrají z SACD zcela tupě, bez basů, bez dynamiky, zvuk z CD u stejných titulů je ten samý.Potvrzuješ má slova.Pro mnohé tato debata ani nebude míž žádný smsl,protože hudba,která byla nahrávána v minulosti na SACD není nebo jich je minimum a pokud jich několik existuje tak tam není žádný výrazný rozdíl at k lepšímu či horšímu.

aretax
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od aretax »

Zappadaddy píše:Seiko.Dvě SACD Rainbow vydané v Japonsku (Rising a Long Live Rock´n´Roll) hrají z SACD zcela tupě, bez basů, bez dynamiky, zvuk z CD u stejných titulů je ten samý.Potvrzuješ má slova.Pro mnohé tato debata ani nebude míž žádný smsl,protože hudba,která byla nahrávána v minulosti na SACD není nebo jich je minimum a pokud jich několik existuje tak tam není žádný výrazný rozdíl at k lepšímu či horšímu.
Tak isto tupo a bez basov hrajú aj z LP.

Zappadaddy
Kontaktovat uživatele:

No právě,když je to nahraný blbě tak to nezachrání žádný formát *headbang*

drfish
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od drfish »

Ale zase je fajn, že člověk má nějaká SACD doma, aby měl pocit, že ten svůj SACD player využije...

Prospero
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od Prospero »

:D :D
Jo,jo, Takhle nejak se mi vede s DVD-A. :D

Renown
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od Renown »

K cele té debatě, která nemá valny smysl, bych jenom poznamenal, ze jsou obrovske rozdíly mezi jednotlivými přehrávači, stejně jako u CD přehrávačů. nelze srovnávat třeba univerzální kombajn Cambridge Audio BD650 s high endovym dedikovaný playerem Krell EVO 505. Oba sice hraji SACD ale srovnávat to nelze. Oba dva mám, takže přesně vím o čem mluvím. I rozdíl v cene je asi patnáctinásobny.

Omlouvám se za pravopisne chyby, já češtinu umím, ale iPad ne

lachim
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od lachim »

renown
rád jsem si tuto debatu přečetl.
připomíná mi to debatu majitelů malých beden, kteří mudrcují nad zbytečností beden velkých.
malé bedny přeci hrají stejně dobře jako velké.
a velká bedna je vlastně skoro zbytečná.
:-)

zappa
např. všechna sacd z edice esoteric.
až budeš mít sacd přehrávač, půjčím ti mých 50 nej
:-)
a jedno cd... novosvětská s neumannem od denon!! famózní cd nahrávka.
(schválně.... za kolik ho seženeš ??)

vintage
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od vintage »

Novosvětskou s Neumanem mám na LP, ta "denonácká" nahrávka bude zřejmě licenční nahrávka od Supraphonu... Ano tenkrát to v ČSSR uměli, zvukový ing. byly špičkově vyškoleni a používali nejlepší kapitalistickou techniku - Studery, Neumany (mikrofony, neplést s dirigentem - ten byl jen jeden)... nedivím se, že japonci (denon a spol) z toho byly hotový :-) Přitom LP je hovno, slyšel jsem to z master pásu na Studer A800 a myslím, že SACD se v tomhle případě mohlo jít klouzat 8-)

lidumil
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od lidumil »

Výsledná nahrávka je odvozena od kvality masteru a je vždycky o trochu horší. Takže master na pásu bude jistě "o trochu" lepší, než SACD :D

lachim
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od lachim »

vintage

jsi mě rozesmál.
lze možná aj napsat, že fenomenální nahrávky supraphonu položili TEN základ formátu SACD

Odpovědět