DSS funguje jako UPNP renderer. Streamuji do něj přes BubbleUPNPServer. Pro DSS si necháš vygenerovat OpenHome media renderer a zadáš parametry pro ffpmpeg:FS: ked pouzivas Metronome DSS ako transport, tak ako riesis DRC?
Co je třeba k postavení audio pc ?
Re: Co je třeba k postavení audio pc ?
Ok, tak je to sproste reseni Stale si ale myslim, ze za danou cenu tezko sehnat neco lepsiho. Mozna taky ale neporovnavame hrusky a jabka. Ja mam cely streaming zalozeny na prenosu pres ethernet, protoze jsem nikdy nemel poradny DAC s USB vstupem. A je fakt, ze kdykoliv jsem to nejak zkousel z tech NUC tahat pres USB, tak to stalo za prd.
@FS: Diky. Ja dost hraju, asi tak 2/3 casu z lokalni sbirky, navic pouzivam i HQPlayer a u toho bych rad zustal, takze nejake kvalitnejsi reseni na strane serveru je u me potreba. Navic se mi nikdy nepodarilo rozchodit UPNP aby to hralo tak dobre, jako treba ten HQPlayer pres NAA.
Mně osobně HQplayer moc nesedl - přišel mi ten zvuk trošku vyumělkovaný, něco jako cartoon-effect u obrazu při použití postprocessingu. V každém případě je HQplayer důvod pro nějaké výkonější audio PC.... navic pouzivam i HQPlayer a u toho bych rad zustal, takze nejake kvalitnejsi reseni na strane serveru je u me potreba...
No u mne HQPlayer s urcitym nastavenim filtru vhodnym k memu DACu (coz teda dost trvalo, nez jsem si to vychytal), spolecne s Euphony, jsou dva komponenty v celym streamingu, ktery mi asi nejvic pomohly dorovnat, nebo i predcit kvalitu vystupu meho CD/SACD prehravace. Akorat se teda ja pohybuju v mnohem nizsich cenovych hladinach nez ty, takze nemuzu nijak komentovat jak je to pak u drazsich komponent.
@Yiakubou: Pokud slyšíš rozdíly mezi jednotlivými (bitperfect) SW na stejném HW, pak IMHO není skromnost na místě, Tvůj systém musí mít slušné rozlišení.
S filtry na HQPlayeru si hraji dodnes. Každopádně se mi to jeví lepší než pouhý Roon.Yiakubou píše: ↑02 říj 2022 14:50No u mne HQPlayer s urcitym nastavenim filtru vhodnym k memu DACu (coz teda dost trvalo, nez jsem si to vychytal), spolecne s Euphony, jsou dva komponenty v celym streamingu, ktery mi asi nejvic pomohly dorovnat, nebo i predcit kvalitu vystupu meho CD/SACD prehravace. Akorat se teda ja pohybuju v mnohem nizsich cenovych hladinach nez ty, takze nemuzu nijak komentovat jak je to pak u drazsich komponent.
Ano, Roon bohuzel neco s tema datama dela, ze to zni hur. Ale i Roon, kdyz bezi na Euphony, tak je to lepsi nez Roon na Windows, nebo ROCK. Na HQPlayer/Euphony to ale nema.
Ja by som tiez hlasoval za dedikovany streamer namiesto PC. LINN, Lumin atd + data na NAS. Najmenej roboty, najviac casu na posluch muziky.
Asi nic nového, ale u skládaného Pc to chce zkusit internet, jestli nejsou s konkrétní zvukovkou nějaké problémy.
Myslel jsem, že když si koupím Asus Xonar, tak budu v pohodě a není to tak. Netuším, jestli je problém už v kartě nebo v ovladačích, ale občas se zeslabí jeden kanál, občas se zvuk splaší a je slyšet akorát nějaké chrčení. Změna Win ze 7 na 10 nic nevyřešila.
Myslel jsem, že když si koupím Asus Xonar, tak budu v pohodě a není to tak. Netuším, jestli je problém už v kartě nebo v ovladačích, ale občas se zeslabí jeden kanál, občas se zvuk splaší a je slyšet akorát nějaké chrčení. Změna Win ze 7 na 10 nic nevyřešila.
@Jarda69: Vlastně to tu asi explicitně nezaznělo, ale v kontextu diskuse se vůbec nepředpokládá využití analogového výstupu z audio PC. Řešilo se jen audio PC jako endpoint/síťový transport.
A vůbec,nač zvukovku,maximálně integrovanou na systémové zvuky. Chce to hlavně pořádnej USB výstup,dnešní moderní převodníky skrz USB v pohodě zvládnou i DSD
FS tak to jsem asi špatně pochopil.
"Jak složit kvalitní stereo audio pc, co je k tomu třeba, případně naco se zaměřit, lze ve Windows ?"
"Jak složit kvalitní stereo audio pc, co je k tomu třeba, případně naco se zaměřit, lze ve Windows ?"
Ne, právě že ne , tak jsme to nemyslel To my ostatní jsme tak nějak implicitně vůbec analogový výstup z PC neuvažovali, přitom to není nikde vymezeno.FS tak to jsem asi špatně pochopil.
Aha. Sem se trochu ztratil. Nemám představu, jak hodně se liší kvalita výstupu u dobré zvukovky a normálního externího Dacu.