Co vylepšit jako další krok?
Re: Co vylepšit jako další krok?
Ja by som nebol taky depresivny z tej miestnosti, aj 15m2 sa da velmi pekne ozvucit a tie komponenty co mas, su vo svojej kategorii uplne v poriadku, cize zaklad mas, myslim celkom dobry.
Casto to je tak mala miestnost=maly problem, velka miestnost=velky problem.
Rozhodne by som zacal na tejto adrese:
https://www.roomeqwizard.com/
a kupil si za 100 eur ten nimi doporucovany mikrofon.
1) povie ti to vela o tom, ako ti to vlastne hra, ci a kde mas skutocne problem s akustikou [basove mody, dozvuk, atd]
2) to meranie je zabavne
Za seba, takto od klavesnice, predpokladam, ze integracia subu a bedni bude jednou z istot, kde sa bude dat popracovat.
Ale na to potrebujes mat data.
Casto to je tak mala miestnost=maly problem, velka miestnost=velky problem.
Rozhodne by som zacal na tejto adrese:
https://www.roomeqwizard.com/
a kupil si za 100 eur ten nimi doporucovany mikrofon.
1) povie ti to vela o tom, ako ti to vlastne hra, ci a kde mas skutocne problem s akustikou [basove mody, dozvuk, atd]
2) to meranie je zabavne
Za seba, takto od klavesnice, predpokladam, ze integracia subu a bedni bude jednou z istot, kde sa bude dat popracovat.
Ale na to potrebujes mat data.
Tam je jediný problém, když máš bedny v patře a jedna váží 150 kg.
Ahoj, pokud mohu doporučit, tak zkus jiné napájecí kabely. Jakékoliv:)
Rothaudio
A nebo vlastně celkově : "jakékoliv" kabely , no jasně,
.
Pohrej si s umístěním, repro alespoň trochu do prostoru, odrazové plochy před a po stranách repro něčím naruš (můžeš i nad a za), hrej si, ale né s kablama, .... toť za mě.
Jo ještě ... a nebo začni s nějakou obměnou železa = 100% účelněji vynaložené finance.

Pohrej si s umístěním, repro alespoň trochu do prostoru, odrazové plochy před a po stranách repro něčím naruš (můžeš i nad a za), hrej si, ale né s kablama, .... toť za mě.
Jo ještě ... a nebo začni s nějakou obměnou železa = 100% účelněji vynaložené finance.
Díky všem za reakce. Dnes nebo zítra by měl dorazit testovací balík kabelů od Kabelguru (mimojiné i síťových), tak v průběhu víkendu vyzkouším. Tímto jim ještě jednou děkuju za ochotu. Pokud tam bude jasný posun, tak neodolám a nakoupím. Moje praktický já mi říká, že to dělám zase blbě a odzadu, ale to druhý, který se těší na nějakou pozitivní změnu, je taky silný. Vždycky bylo. Trpělivost nikdy nebyla moje silná stránka.
Ohledně toho měřícího sw... Klidně bych to zaplatil, ale nevím, jestli mu budu rozumět. Asi budu muset nejdřív něco nastudovat a nebo si zaplatit profíka, což je věc, která se mi chce úplně nejmíň.
Ohledně toho měřícího sw... Klidně bych to zaplatil, ale nevím, jestli mu budu rozumět. Asi budu muset nejdřív něco nastudovat a nebo si zaplatit profíka, což je věc, která se mi chce úplně nejmíň.
Nadral reprosoustavy
Hlavně si sežeň někoho, kdo ti to bude přepojovat. Protože jestli si to budeš přepojovat sám, tak tam rozdíl bude, i kdyby nebyl. Tomu se říká efekt očekávaného.
Strejdin: Říkáš to samý, co kámoš, kterej je velkej kabeloskeptik. S bednama jsem samozřejmě manipuloval, jak jen to šlo už mockrát. Teď to mám nejlíp, jak to pro moje uši šlo, aniž bych musel něco dramaticky přestavovat. Trápím se víc se subwooferem, ale to už je zas jinej příběh. Nicméně celý to moje zoufání ber s rezervou. Mám teď zvuk, o kterém se mi před pár lety ani nesnilo a myslel jsem, že už budu navždy odkázán na sluchátka. K tomu železu... Chtěl bych do budoucna koupit ASR Emitter, kterej mě před časem úplně ohromil. Nebo gramec kvůli míň zmršeným nahrávkám z velkých labelů? Jenze to by zase musel být už nějaký slušný level a to zase stojí... Tahle cesta asi nemá konce 
Vyblíz: Toho se bojím, psychika v tomhle asi umí napachat divy. Manželka moji sestavu moc ráda nemá, ale už jsem jí naznačoval, že ji budu potřebovat a odkejvala to. Počítám, že si myslí, že půjde o práci na deset minut

Vyblíz: Toho se bojím, psychika v tomhle asi umí napachat divy. Manželka moji sestavu moc ráda nemá, ale už jsem jí naznačoval, že ji budu potřebovat a odkejvala to. Počítám, že si myslí, že půjde o práci na deset minut

Nadral reprosoustavy
ten SW je zadarmo [mozes dobrovolne prispiet], kupujes len mikrofon na meranie.
Internet je plny navodov pre zaciatocnikov aj pokrocilych
Ten ASR Emitter

Sub sa velmi tazko nastavuje, bez nejakej aktivnej vyhybky. Tam by ti to meranie pomohlo, aby si vedel, kde sa hybes.
Ak chces investovat do niecoho, tak urcite ti viac pomoze vymena subwooferu za model z digitalnymi korekciami, ktory sa ti nastavi na miestnost, naladis ho na bedne a budes sa cudovat

https://www.martinlogan.com/en/product/dynamo-800x
toto nastavis aj cez iphone.
A potom si pre klud duse kup pekne opletene kable.
Mal som aj ASR Emitter II HD Accu. To boli 4 krabice cca 130kg. Hral dobre len slabé reprosustavy som vtedy mal a bil sa mi frekvencie na DO sa prelínali a tlkli spolu z CDp Meridian 808i. Tak som si povedal čo 1.vé predám pojde z domu preč a išli časom oba. 
Herrer ako máš osadené (aké reprá použité a aj odladené vyhybky?) a aké tie reprosustavy su velké.
Daj foto, odkaz parametre.

Herrer ako máš osadené (aké reprá použité a aj odladené vyhybky?) a aké tie reprosustavy su velké.

Daj foto, odkaz parametre.
Kluci, ten Emitter je spíš takový sen do budoucna. Má ho kamarád v Reichu a tam jsem ho slyšel mimo jiné i na mých současných bednách. Takový klid a čistotu jsem z nich nikdy předtím neslyšel, ale pořád to byl jen odvárek toho, co předvedly lepší řady, které konstruuje. Takže k věci... Poslouchám z beden kamarádovy začínající manufakturky. Přímých srovnání u sebe doma moc nemám. Nejlepší, co jsem kdy měl, byly aktivní KEF LS50 Wireless a ty moje současné bedny je přehrávají ve všech směrech (kromě objemu basu) opravdu o dost. Dokonce i s malým all-in-one Pioneerem, který jsme měl půjčený jako první, abych vůbec měl z čeho hrát, byly znatelně lepší. Pak skok s Cambridge 740A a pak další, možná ještě větší, než od Pioneera ke Cambridge se současným Creekem. A to říkám jako člověk, kterej ty KEFy opravdu miloval.
Tady fotka od kamaráda. Ten sub je odpojen a je tam jen jako dekorace, z takhle umístěného jsme nehráli
http://galerie.avmania.e15.cz/showfull.php?photo=28863
Obecně bych byl rád za názory zkušených hifistů a tak jste zváni k poslechu. Časem tu budu mít vyšší řadu, která údajně i slušně basuje. Jinak všechny by měly být po dohodě k poslechu ve Žďáru nad Sázavou. Nikomu nic nevnucuju, jen jsem slíbil kamarádovi, že se mu někde na fórech zmíním, tak to tímto činím
Jinak dneska mi přišel balík s kabely od Kabelguru. Unavenej z práce jsme zapojil repro kabel Venom a změnu slyším, třeba mě střelte
Zvuk mi přijde detailnější, což mě několikrát až vyrušilo i teď při psaní. Takže ne ve všech nahrávkách je to příjemná změna, ale třeba u takových Dire Straits, který maj krásně měkkoučký zvuk, to vyloženě potěšilo. Jestli je to dojmologie? Možná je, ale v tuhle chvíli bych na změnu přísahal. Zvuk mi oproti předchozímu kabelu z metráže přijde rozlišenější, možná techničtější a o něco tenčí, ale určitě jiný. Tak jiný, abych uspěl ve slepém testu? To fakt nevím, ale spíš ne, zvlášť když nemůžu přepínat. Ještě tu mám v krabici pěknou sadu signálových i napájecích kabelů k vyzkoušení. Všechny, snad až na právě zapojený placatý Venom vypadají moc hezky a asi mě čeká výživný víkend 
Tady fotka od kamaráda. Ten sub je odpojen a je tam jen jako dekorace, z takhle umístěného jsme nehráli

http://galerie.avmania.e15.cz/showfull.php?photo=28863
Obecně bych byl rád za názory zkušených hifistů a tak jste zváni k poslechu. Časem tu budu mít vyšší řadu, která údajně i slušně basuje. Jinak všechny by měly být po dohodě k poslechu ve Žďáru nad Sázavou. Nikomu nic nevnucuju, jen jsem slíbil kamarádovi, že se mu někde na fórech zmíním, tak to tímto činím

Jinak dneska mi přišel balík s kabely od Kabelguru. Unavenej z práce jsme zapojil repro kabel Venom a změnu slyším, třeba mě střelte

Nadral reprosoustavy
Kdybys třeba zjistil, co v tom placatém Venomu jsou za drátky (byť vypadají moc hezky,což je v hi-fi stejně důležité, jako zvuk...)
Stokrát napsaná zásadní věc je: úprava akustiky, solidně hrající bedny a ideální poslechové místo.
Ta je nad všemi změnami komponentů a o drátech ani nemluvě.

Stokrát napsaná zásadní věc je: úprava akustiky, solidně hrající bedny a ideální poslechové místo.
Ta je nad všemi změnami komponentů a o drátech ani nemluvě.
Nie každý má možnosť upraviť miestnosť, to bol aj môj prípad. Riešil som to kúpou zosilňovača.Káble neriešim, pretože frekv.char.celej sústavy je upravená autokalibráciou zosilňovača.
-
- Kontaktovat uživatele:
- Vybavení
Škoda, že jsem si tohohle tématu všiml až teď. Mohl jsem pučit mikrofon k tomu zde doporučenému REWu. Opravdu je to užitečný nástroj a s pomocí ekvalizace člověk basy, kde je vždycky nejvíc problémů, srovná pěkně do roviny. Tedy netřeba utrácet za předražený sub s EQ, ale vyřešíš si to sám a líp na základě měření v REWu. Většina lidí vůbec nemá tušení jakou mají doma bouli nebo naopak propad na některých frekvecích basů (většinou obojí zároveň) a pak se tu chválí jak mají super basy.
kabelguru.cz