bluesbalad píše: ↑06 úno 2018 18:21
Ahoj Banda!
V skratke
Momentalne idem Z Pc Optikou do Yamaha A-S301 dalej do Dali Zensor 3.
Rozmyslam dokupit D/A prevodnik napr. Cambridge Audio DagMagic plus
co si o tom myslite, stoji za to skusit to ? alebo skor pockat, nasetrit a kupit napr Yamahu A-S701
Merci
Určitě ANO, stoji to za to zkusit, a to co nejvíce zmiňovaných kombinací zmíněných v tomto vlákně.
Ohledně převodníku dostaněš radu podle toho, co kdo měl možnost zkusit a v jaké konstelaci to slyšel... Žádná absolutní pravda. Za sebe jsem s DACy od Cambridge skončil v okamžiku, kdy jsem doma prvně zapojil CXN (streamer s dacem) - nic moc jsem od toho nečekal, ale tohle bylo fakt špatné (samozřejmě obligátní omezení: "pro mne a a v mém systému").
Dobrou zkušenost jsem udělal s DragonFly v1.2 - ale používal jsem to jen se sluchátky. Pro mne byl lepší, něž některé Astell Kerny z nižších řad, a i lepší než přenosné SONY či Oppo přehrávače z kategorie 15 tisíc (přesná označení už nevím). První, co jednoznačně přehrálo DF bylo Chord Mojo. A Chord Mojo zase přehrál až Astell Kern KANN.
Dále bych se přiklonil k názoru, že optický výstup z PC je obvykle horší volba než USB propojení - takže vložit mezi PC a DAC nejaký digitální převodník je vhodné, ale nezaručuje to výsledek - naslepo jsem si koupil nějakého "číňana" (cca 4 tisíce), šel z domu, pak jsem zkoušel krabičku od Casea (cca 10 tisíc), také bez posunu vpřed. Dále jsem to neřešil, protože jsem přešel na USB DAC.
V předchozích příspěvcích se podivuje terahera nad doporušením PítrsePraha, že bude lepší spíše posunout se na vyšší model Yamahy. Přesvědčení, že samostatně stojící DAC je vždy lepší než integrovaný, je často správné, ale nelze to brát absolutně. Zejména v nižších cenových kategoriích (řekněme systém do 100-150tisíc) jsem nejlepší zvuk dostal z all-in-one systémů NAIM. Minimálně se výrazně ušetří za kabeláž. Rozumným kompromisem by mohla být sestava složená ze streameru a stereo zesilovače (jen pro vysvětlení: streamer = audio PC + DAC)