DAC - přehrávání z PC

Dotazy a žádosti o radu co nakoupit, vylepšit, změnit ve vašich sestavách, ...
novtom
Kontaktovat uživatele:

Re: DAC - přehrávání z PC

Příspěvek od novtom »

Jak jsem psal, hraju na KEF Q 15, což nejsou zrovna HighEnd bedny. Ten Projcet nevypadá špatně, ale je otázka, jestli to není už zbytečné k takovýmto repro. A viděl jsem zapojenej Carrat Saphire i do mnohem dražších soustav.

novtom
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od novtom »

Nakonec vyhrál MyDac. Chci se zeptat, ještě než začnu dokupovat kabely. Můj BD player podporuje jak optiku, tak coax. Může mi někdo poradit, čím to mám spojit a dát mi tip na nějaký kabel? Žil jsem v domění, že do DAC vedou samé 0 a 1, takže by na kabelu až tak záviset nemělo. A bude stačit obyčejný 1m za 300 Kč.
http://www.hifionline.cz/kabely/opticke ... _insert%7C
Moje představa je taková, že coaxem spojím televizi, optikou BD (využiju ho i jako CD přehrávač) a přes USB spojím počítač, ze kterého půjde většina hudby. Na druhém místě bude CD a úplně poslední TV, na kterou téměř nekoukám.
Díky

bh69
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od bh69 »

Project by měl vyhodu v LCD a taky v SS napajeni (moznost prejit na provoz z baterii). Ale na MyDAC jsou zase hodne dobre reference (sice drobne vytky k basum, ale zato nadseni nad podanim prostoru, tembru a neagresivnim zvukem), tak nevim jestli z hlediska zvuku neni MyDAC sazka na jistotu ? K DACu od Projectu jsem zatim zadne reference nenasel ...

kubas
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od kubas »

Kluci zdar,já jedu na DA PŘEVODNÍK CAMBRIDGE DacMAGIC plus a kabel PROSON DIGITAL COAX 1m, bráno současně s převodníkem a žadný problém.

novtom
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od novtom »

Může mi někdo vysvětlit, proč se těm digitálním kabelům dává taková váha? Přece tam tečou jen samý nuly a jedničky, pozlacenej konektor a další vychytávky na to přece nemůže mít vliv. Já jsem koupil ten Dynavox z Hifionline a hraje to parádně, přijde mi zbytečný investovat do digitálního kabelu částku 3x větší? Nebo se pletu?

Odar

Příspěvek od Odar »

Pretoze tam sem-tam nejaka ta jednicka a nula "uleti" 8-)

Miero
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Miero »

I jedničky a nuly sú prenášané analógovo - pozri ako napriklad vyzera taky signal SPDIF po preneseni optickym kablom http://www.instructables.com/id/Externa ... tep8/null/

No viac ako od kvality kábla závisí od vysielača a prijímača. Ak je jeden z nich nekvalitný, tak lepší kábel tomu nepomôže.

Renown
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od Renown »

Především protože je to skvělý obchod

petrL
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od petrL »

Tak já jsem poznal rozdíl u kabelů (měď vs. stříbro). Ani ne tak při přechodu k lepšímu kabelu, jako při přechodu zpátky. Zkreslení, které tam dřív nebylo, asi zaregistruje ucho líp než jeho zmizení. Zdroj jsou staré přehrávače Philips, tedy asi nic moc.

enregistree
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od enregistree »

slayerss píše:Nemá Mac docela solidní koax nebo optic výstup? Mě se zdá že je použitelnej, pokud tam je.
Jasne, ze ma - macbooky s dvd mechanikou jej maji vsechny (opticky S/PDIF), stejne jako vsechny iMacy, mac mini… Takze staci DAC s optickym vstupem, USB netreba,

Odpovědět