Daphile

Dotazy a žádosti o radu co nakoupit, vylepšit, změnit ve vašich sestavách, ...
koudy42
Příspěvky: 1612
Registrován: 06 srp 2015 15:23
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Re: Daphile

Příspěvek od koudy42 »

Proc tam maji navod pro Linux? Jsem si rikal, proc mi to nejde nabootovat :). Diky za info.

FS
Příspěvky: 1316
Registrován: 29 říj 2016 00:30
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Re: Daphile

Příspěvek od FS »

Protože to je Linux.

dekac
Příspěvky: 144
Registrován: 11 črc 2009 12:17
Kontaktovat uživatele:

Re: Daphile

Příspěvek od dekac »

https://allegro.pl/oferta/daphile-playe ... 2412707526
Tady o tom PC s Daphile jsem kdysi uvažoval.

rotr
Příspěvky: 69
Registrován: 30 srp 2012 11:55
Kontaktovat uživatele:

Re: Daphile

Příspěvek od rotr »

Ja kdysi Daphile provozoval na nějakém Fujitsu Futro z eBay za 30EUR
Něco takového
https://www.ebay.de/itm/275552748118?ha ... R6ykkMGjYQ

jarda-hifista
Příspěvky: 274
Registrován: 02 kvě 2018 11:56
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Re: Daphile

Příspěvek od jarda-hifista »

Ahoj! Slíbil jsem, že něco napíšu o mém zkoušení přehrávače Daphile. Pracoval jsem s verzí Daphile LIVE a než jsem pochopil, že stroj, na kterém bootuji systém Daphile z flashky, je ten, ze kterého přehrávám I hudební data, mě chvilku trvalo. Mám doma tři notebooky se čtyřmi OS a ještě RPi4, takže jsem se trochu zamotal, ale když jsem konečně zjistil “pravdu”, tak už to šlo. Pořád jsem totiž neviděl v aplikaci Daphile disky s hudbou, DAC, ale úplně něco jiného. Nastavení aplikace není složité, vlastně si našla veškerý HW sama a jen je třeba ji nasměrovat na DAC a správný HDD. Chvilku trvá, než načte všechny tituly z HDD, ale potom už jede celkem rychle. Na ovládání jsem si musel trochu zvykat, nečte soubory *.cue a *.m3u. Zase ale načte z adresáře skladby CD ve správném pořadí, takže to vlastně nevadí. Ještě musím říci, že jsem chtěl porovnávat dva SW na přehrávání hudby v Linuxu, a to Audacious a Daphile, a aby to bylo jakž-takž spravedlivé, našuměl jsem si výstup z Audacious a srovnal z výstupem z notebooku, čili z Daphile. Poslouchal jsem mou oblíbenou kapelu Yellowjackets, CD Raising our voice ve flacu 44,1/16. Stejnou nahrávku jsem ještě v závěru porovnal se Spotify, kde mám nastavenou kvalitu “velmi vysoká”. Tato nahrávka Yellowjackets- a nejen tato -je natočená a smíchaná velmi dobře, podle mého soudu. Také jsem využil možnosti poslechnou si nahrávku ve formátu DSD64 zpěvačky Lyn Stanley. Mám ji také ve flacu, ale porovnat už nebyl čas, i tak to byl let ve vánočním blázinci. Trochu se ukázala být nevýhodou doba, po kterou trvalo ukončení Daphile a najetí Linuxu s Audacious. Ale i tak mohu říci, že určité změny jsem zaznamenal a sice ve prospěch Daphile. Jsou to lépe vykreslené výšky, činely i hi-hat zní velmi dobře, skutečně každé zavření hi-hat jsem slyšel, I když jsou v hudbě celkem nevýrazné. Nepatrné změny jsou I v basu, který je trošinku suverennější. Další změny jsem si všiml v podání stereo báze, kde střed báze je nepatrně méně prezentnější, než u Audacious. Jsou to takové, nebojím se to říci, malichernosti, kterých si vůbec nevšimnete, pokud nebudete hledat opravdu blechy. Zajímavé bylo ovšem porovnání obou SW se Spotify, kde tatáž hudba zněla opravdu skvěle. Čili pro mě je rezumé takové: pokud budu mít chuť a sílu vymezit si pro Daphile kus místa na disku a nainstalovat plnou verzi, je to nepatrný posun vpřed pouze za práci. Zatím zůstává Audacious, nemám proti němu žádné výhrady a v mých očích je absolutně rovnocenný. To je asi vše. Jrd
Přílohy
Snímek obrazovky pořízený 2022-12-27 13-20-12.jpg
1.jpg

blesk666
Příspěvky: 896
Registrován: 03 dub 2013 16:57
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Re: Daphile

Příspěvek od blesk666 »

Skusam Daphile verzia 23.01 a mal by som otazku. V Pluginoch vidim Qobuz ale nevidim tam Tidal. Pre tuto verziu Daphile nie je k dispozicii alebo sa da doinstalovat?

FS
Příspěvky: 1316
Registrován: 29 říj 2016 00:30
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Re: Daphile

Příspěvek od FS »

1) Vytvoříš si účet zde, tedy pokud už nemáš.

2) V záložce APPGallery si najdi TIDAL a aktivuj - je to intuitivní, říkají tam tomu "install", ale je to jen aktivace na serveru, do tvého PC se nic instalovat nebude. Zadáš konfiguraci = účet TIDAL a heslo.

3) Teď si v prohlížeči otevři administraci Daphile a přejdi do "Advanced media server settings". Je tam záložka "mysqueezebox.com" a tam zadej účet a heslo z bodu 1).

4) V záložce plugins měj aktivní "mysgueezebox.com service handler".

A mělo by to jet.

blesk666
Příspěvky: 896
Registrován: 03 dub 2013 16:57
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Re: Daphile

Příspěvek od blesk666 »

FS: dakujem pekne. Body 1 a 2 mam, pri bode 3 ked si otvorim "Advanced media server settings" tak tam nemam zalozku "mysgueezebox.com service handler"

FS
Příspěvky: 1316
Registrován: 29 říj 2016 00:30
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Re: Daphile

Příspěvek od FS »

Tak zkus nejprve ověřit bod 4:
Capture.JPG
Ulož změny a možná restartuj media server.
Možná se pak záložka dle bodu 3) objeví (na obrázku třetí zleva).

FS
Příspěvky: 1316
Registrován: 29 říj 2016 00:30
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Re: Daphile

Příspěvek od FS »

..hmm, tak problém bude někde jinde. Já záložku "mysqueezebox.com" vidím, i když ten plugin vypnu.

FS
Příspěvky: 1316
Registrován: 29 říj 2016 00:30
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Re: Daphile

Příspěvek od FS »

@blesk666: Jsi si jistý, že tam tu záložku nemáš?
Capture.JPG
Na webu se různě popisují problémy, kdy nefunguje propojení z Daphile/LMS na server squeezebox.com, ale že by někdo tu záložku vůbec neviděl, na to jsem nenarazil.

blesk666
Příspěvky: 896
Registrován: 03 dub 2013 16:57
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Re: Daphile

Příspěvek od blesk666 »

FS: rano som to narychlo pozrel a myslim ze to uz pojde. V nastaveniach “General” som mal pri “media server” zaskrtnute : “disable mysqeezbox.com”
Přílohy
Zobraziť najnovšie fotky.png

FS
Příspěvky: 1316
Registrován: 29 říj 2016 00:30
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Re: Daphile

Příspěvek od FS »

*thumbs up*

blesk666
Příspěvky: 896
Registrován: 03 dub 2013 16:57
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Re: Daphile

Příspěvek od blesk666 »

FS este raz dakujem. Riesim este nasadenie Brutefir filtrov. V REW mam vygenerovane pre kazdy kanal target krivky vo WAW v 24/96, skusil som ich skusil nasadit a jeden kanal hral silne skreslene (chrcanie). Bolo ale uz vela hodin tak som viac neskusal. Co treba pri ich nasadeni dodrzat z hladiska nastaveni? (hw by to mal zvladat, boli na nom uz prevadzkovane filtre)

FS
Příspěvky: 1316
Registrován: 29 říj 2016 00:30
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Re: Daphile

Příspěvek od FS »

Ad) Brutefir filtry a Daphile
Bohužel, v tomto neporadím. Vůbec se mi nepodařilo pro Daphile připravit filtr, který by přijal.

Odpovědět

Kdo je online

Uživatelé prohlížející si toto fórum: Bing [Bot] a 1 host