Daphile

Dotazy a žádosti o radu co nakoupit, vylepšit, změnit ve vašich sestavách, ...
blesk666
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Re: Daphile

Příspěvek od blesk666 »

Tak to je mrzute. Niekto iny komu to ide a ma s tym skusenosti?

blesk666
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od blesk666 »

Uz to facha juchu. Bolo treba v nastaveni Brutefir zakliknut “Match filter gain” a obmedzit max sampling rate lebo tam bolo nastavene “max hw sampling rate 768kHz” Co bolo ok bez filtrov lebo DAC vzdy prepol automaticky na samoling rate zdroja ale ked som tam nasadil filtre tak DAC ostaval na 768 aj ked tam bol zdroj 44,1. S 96khz aj 88,2 to funguje dobre ale tusim mi zvukovo viac sedi 44,1 ked je zdroj tiez 44,1.

FS
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od FS »

Prosím, dal bys sem stručný popis, jak jsi připravil ty filtry pro Daphile?

blesk666
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od blesk666 »

Filtre mi pripravoval kamarat, ktory mi robil aj meranie a pozna aj zvuk u mna. Takze prepac v tomto nie som asi kompetentny ti radit. Prva verzia filtra bola teoreticky idealna target curve, teraz som na verzii 4. Uz verzia 3 bola pri porovnani lepsia ako bez filtrov ale chce to urcite nejaku dobu s tym zit az potom robit finalne zavery

FS
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od FS »

Děkuji za odpověď.

Já jsem s tím taky laboroval, ale v Daphile jsem to nerozchodil.
Podařilo se mi připravit fungující filtry pro Jriver Media Player, tak jsem to zkoušel pod Windows. Taky jsem měl trial od Dirac. Ale nikdy se mi nepodařilo vytvořit takový filtr, aby to s ním hrálo přirozeně. Zvuk byl ve výsledku nepřirozeně "placatý". Nakonec jsem to vzdal.

blesk666
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od blesk666 »

Ked som to skusal pred par rokmi a aj teraz prve dva filtre len na zaklade merania dane “do rovna” to bolo tiez v podstate placate. Potom je potrebne identifikovat preco to je “placate” a filtre tomu prisoosobit. Je to vsak siroka tema a ja sa v nej necitim byt zdaleka ten co by mohol radit.

Fidji99
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od Fidji99 »

FS píše:
14 zář 2023 09:04
Děkuji za odpověď.

Já jsem s tím taky laboroval, ale v Daphile jsem to nerozchodil.
Podařilo se mi připravit fungující filtry pro Jriver Media Player, tak jsem to zkoušel pod Windows. Taky jsem měl trial od Dirac. Ale nikdy se mi nepodařilo vytvořit takový filtr, aby to s ním hrálo přirozeně. Zvuk byl ve výsledku nepřirozeně "placatý". Nakonec jsem to vzdal.
Na rovno znie casto velm neprirodzene, lebo na to nie s zvyknuty a ani energia v hudbe neni "narovno"

Njavacise zlepsenie dosiahnes 2-3 filtrami [kludne aj IIR] ktorymi vyriesis problemy tak do 120 Hz, zvysok uz len siroke filtre na upravu sterovahy. Este k tomu dojmu z "placateho zvuku" - casto je kratkodobo atraktivnejsi FR nevyrovnany zvuk - zodraznene vysky, basy. alebo hoci aj nejaka cast pasma a potom clovek pocuje "plne zenske hlasy" a pritom ma len blbo urobenu vyhybku a pridane 2 decibely cez celu oktavu.

@blesk - nad cca 2kHz by som uz pracoval len s velmi jemnymi filtrami - tak +- 2db, a nad 10kHZ uz vobec.

FS
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od FS »

..Na rovno znie casto velm neprirodzene, lebo na to nie s zvyknuty ..
Bias - to je učitě pravda. Samozřejmě mám vnímání pokřivené tím, jak doma poslouchám, tomu se nevyhne asi nikdo.
Na druhou stranu, sice hifi návštěvy moc neprovozuji, ale z těch několika málo návštev bych odvodil, že:
- mně systémy ostatních připadají zvukově až moc bohaté
- můj systém návštěvám připadá spíše suchý
To, co mi vadilo na projevu s filtry byla ztráta prostorovosti, kterou už tak mám díky blbé akustice malou. A neříkám to jako problém DRC samotného, chyba je nejspíše na mé straně.

Fidji99
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od Fidji99 »

@FS - ja som teraz v takej zaujimavej faze - po tom co som si urobil tie skolenia, tak vela veci, co som povazoval za uplne jasne, zrazu su take rozmazanejsie. Dobry zvuk je ovela viac ako len FR naladit do rovna.

Nechcem radit na dialku - ale pocit priestoru je hlavne o zrovnanej faze a stereovahe cez frekvencie [proste ze ti sedi lavy na pravy kanal cez cele pasmo] -> to ej este dolezitejsie ako =- nejake dB na FR. Da sa s tym pohrat, bud elektronicky alebo teda aj dobrou upravou miestnosti a postavenim repro. Group Delay atd.

Prilis agresivny FIR vie sposobit pre-ringing a to je tiez dost pocut, aj ked FR je dokonala.

blesk666
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od blesk666 »

Po case pouzivania Daphile s DRC, by som mal dve otazky.

Pouzivate niekto aj funkciu EQ? Ak ano, tak ci ju najnovsia verzia 23.01 podporuje (nenasiel som). Malo by to byt pod nastavrnim Brutefir filtrov, ale nie je.

Ako mate nastavene audio devices>advanced setings>more?
Ako mate nastavene audio devices>advanced setings?:
Přílohy
IMG_0522 2 strednej veľkosti.jpeg
IMG_0517 2 veľkej veľkosti.jpeg

blesk666
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od blesk666 »

Vy co pouzivate Daphile a s nim aj Tidal. Nemate aktualne problem? Vyzera ze nejde serves mysqueezebox.com
vypisuje 502 bad gateway

blesk666
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od blesk666 »

uz to ide

blesk666
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od blesk666 »

Ti co pouzivate Daphile a s nim Tidal, tak od 19.3.24 bola ukoncena podpora LMS na mysqueezbox.com a s tym spojene ukoncenie aj moznosti vyuzivat Tidal.
Dnes som na nejakom Talianskom fore nasiel aspon docasne ale funkcne riesenie.
Audio player>Advanced setings>Plugins>third party plugins>Tidal v01, zadat udaje do Tidal>aply

blesk666
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od blesk666 »

Tak vyzera ze to je stabilne a plne funkcne riesenie prevadzkovania Tidal pod Daphile. Treti den to intenzivne pouzivam a bez problemov.

blesk666
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od blesk666 »

link na ITA forum ktore ma na riesenie naviedlo:
https://melius.club/topic/19009-domanda ... u-daphile/

Odpovědět