Ke koleckam - pokud nekdo baziruje na estetice a viditelna kolecka vpredu mu vadi (ono to opravdu nemusi vypadat uplne nejlip) tak staci i jeden par vzadu a nemusi byt ani otocna, staci i pevna. Vpredu se to pak lehce nadzvihne a vysune ode zdi. Samozrejme pokud ma nekdo metrakovou aparaturu, asi to neni idelani reseni
Na křesle a podnožníku mám kluzáky s teflonovou vrstvou a s plovoučkou se to nehádá.Tak jsem myslel že by to šlo i pod stojany.Já mám rohovej PC stůl a ten taky byl na kolečkách.Katastrofa,bylo to vratký.Tak mi kolega udělal dřevěný podlouhý kluzáky a je klid.To jenom pro inspiraci.
No, konečne so dorobil rack aj ja. Trvalo to síce celú večnosť, ale zadarilo sa. Nakoniec som sa rozhodol pre nerezové trubky -3-nožka, v kombinácií so sklom.
Niekoľko fotiek:
Taky přidám fotky 2 stolků. První můj dle vlasního návrhu (mi vyrobil kamarád - sám bych to nedal nejsem stolař) s nerez stavitelnýma nohama stojících na hrotu v misce. http://martinowsky.rajce.idnes.cz/Deskt ... 010013.jpg
martinowsky píše:Taky přidám fotky 2 stolků. První můj dle vlasního návrhu (mi vyrobil kamarád - sám bych to nedal nejsem stolař) s nerez stavitelnýma nohama stojících na hrotu v misce. http://martinowsky.rajce.idnes.cz/Deskt ... 010013.jpg
Je tam na větrání 6cm ke sklu. Na fotce to klame že tam je tak milimetr, ale to je tou přední lištou co drží horní desku jinač to je za tím vybrané. Každopádně kdybych měnil zes za vyšší tak musí jinam rádio a nebo zesák nahoru místo telky. Televize je stejně teď už na zdi a za týden čekám gramec i když základ (Project RPM1)ať taky vstoupím do světa analogu. A je škoda nechat ležet u rodičů staré desky jen tak ladem. ))
Máte všichni ty stojany moc pěkné.
Ten chromovaný skvěle ladí s oblinami Tannoy.
Pořád přemýšlím, proč je trendy používat jako police sklo. Myslel jsme, že sklo rezonuje víc než dřevo. Mám odzkoušené, že Nejvíce rozvibrovávájí nižší středy.
Já mám taky po domácku dělaný rack, je to kopie Finite Elemente Pagoda i s "cerabally". Funguje to proti vibracím bezvadně. Otestováno, když můj stojan spočíval na prádelníku mezi repro. Nyní ho mám na zemi v obývacím pokoji.
PavelN: skúšal som počúvať muziku pri dosť vysokej hlasitosti a potom aj prehrávať všetky frekvencie z testovacieho Cd a nezbadal som nejaké rezonancie, takže je to v pohode. Možno na 3 bodoch postavené police sú menej náchylné na rezonancie. A úroveň rezonancií je asi ovplyvnená aj zaťažením jednotlivých políc.
Ja som pôvodne chcel použiť mramorové dosky, ale nakoniec som sa rozhodol pre sklo pretože som mal trochu problém s výškou a mramor, prip. aj drevo by mi zabral min. o 2,2 cm viac ako 8 mm lepené sklo na kazdom poschodí. Celková výška stojanu je 100 cm a vyššie som už nechcel ísť. A ďalšia vec je aj omnoho vyššia cena mramoru oproti sklu.