DIY HiFi stolík, pomoc s rozmermi
Re: DIY HiFi stolík, pomoc s rozmermi
viz. fotografie boxer+lachim.
vloženo pro inspiraci.
ač to není moc hezké, je to praktické a levné.
desky lze skládat na sebe a např. ve třech vrstvách je to audio-dokonalé.
mě osobně se například 3 desky na sobě líbí hodně.
posun polic zcela jednoduchý.
po konečném nastavení, variant umístění krabic je u každého "kina" asi více, lze tyče uříznout.
rozhhodně lepší než různé ikea stolky, peřiňáky, stoličky atd.
vloženo pro inspiraci.
ač to není moc hezké, je to praktické a levné.
desky lze skládat na sebe a např. ve třech vrstvách je to audio-dokonalé.
mě osobně se například 3 desky na sobě líbí hodně.
posun polic zcela jednoduchý.
po konečném nastavení, variant umístění krabic je u každého "kina" asi více, lze tyče uříznout.
rozhhodně lepší než různé ikea stolky, peřiňáky, stoličky atd.
Přátelé,
tyto hádky a nadávky jsou zbytečné a nehodné Vašich majestátů.
Právě proto výše doporučuji soustředit se na technická řešení a rady, design nechat každému jednotlivému soudruhovi dle jeho chuti.
Toto pohodové téma ať je o radosti z vlastní tvorby a práce.
Na hádání je dost místa jinde.
PS : Můj moudrý a laskavý mentor zajisté doplní nějaký vhodný biblický citát, plný křesťanské lásky a snášenlivosti
.
tyto hádky a nadávky jsou zbytečné a nehodné Vašich majestátů.
Právě proto výše doporučuji soustředit se na technická řešení a rady, design nechat každému jednotlivému soudruhovi dle jeho chuti.
Toto pohodové téma ať je o radosti z vlastní tvorby a práce.
Na hádání je dost místa jinde.
PS : Můj moudrý a laskavý mentor zajisté doplní nějaký vhodný biblický citát, plný křesťanské lásky a snášenlivosti

Přesně....já si kdysi dovolil napsat, že mám komponenty na obráceném květináči a co se pak na mě sneslo "odborných holubích hoven" 

Tony, o to bych se nebál - je to podstatně kompaktnější a stabilnější než jednotlivá patra, na sobě volně položená, ty také nejsou zavětrována...Tony píše:...A ešte jedna vec - zavetrenie.
Je mi jasné, že to nespadne, ale nech mi nikto nepovie, že je to naozaj tuhé....
Díky za vysvětlení, tušil jsem, že je tomu tak.lachim píše:viz. fotografie boxer+lachim.
......vloženo pro inspiraci.
ač to není moc hezké, je to praktické a levné.....
Jsem-li to já, budu se snažit, ale ne dnes, neb se zrovna chystám poslouchat The Allman Brothers Band, Stonybrook Ny, 1971 a poté E.C., jeho nové album - již je doma.Křeček píše:...
PS : Můj moudrý a laskavý mentor zajisté doplní nějaký vhodný biblický citát, plný křesťanské lásky a snášenlivosti.
Aleska : ...Jsem-li to já ...
Nejseš.
Jasně píšu moudrý a laskavý
...
Nejseš.
Jasně píšu moudrý a laskavý

Naposledy upravil(a) Křeček dne 30 zář 2010 15:07, celkem upraveno 1 x.
Aleska
Ty jsi napsal svůj názor a já svůj. V čem vidíš problém?
Fotky Lachima jsem sem dal,protože mi to Lachim poručil.
Není hodno jeho důstojnosti,aby se s tím patlal.Na to má své kmány.
Jinak již jinde i zde jsem napsal a napíšu to znovu,že se mi závitové tyče nelíbí.
Ale když už,tak bytelné nerezové a ne takové tyčinky jak máš ty. Ale je to o vkusu nevkusu. Toť vše.
Ty jsi napsal svůj názor a já svůj. V čem vidíš problém?
Fotky Lachima jsem sem dal,protože mi to Lachim poručil.
Není hodno jeho důstojnosti,aby se s tím patlal.Na to má své kmány.
Jinak již jinde i zde jsem napsal a napíšu to znovu,že se mi závitové tyče nelíbí.
Ale když už,tak bytelné nerezové a ne takové tyčinky jak máš ty. Ale je to o vkusu nevkusu. Toť vše.
Navlečte na závitové tyče hliníkové trubky a máte vystaráno. Jak si myslíte, že jsou konstruovány hifi stojany hliník - sklo ?
Navlečte na závitové tyče hliníkové trubky a máte vystaráno
Spíš liško.
To navrhl jako řešení hlodavec a mě se to tak moc líbí a chválím mu to.
Spíš liško.
To navrhl jako řešení hlodavec a mě se to tak moc líbí a chválím mu to.
Měl bych dotaz. Doufám, že to Stanovi nebude vadit, že zneužiji jeho vlákno. Chci se zeptat, jestli je možné nohy (hliníková, nebo ocelová tyč, nevím) vlepit do desky (nejspíš dub), aby byly pevné a nevyklaly se. Tak jak je to na obrázku.

Boxere, nevšiml jsem si. Omlouvám se.
Aby se noha neviklala, vkládá se do ní kruhová vložka o průměru trubky /vnitřní průměr/. Tato vložka má ve svém středu kruhový otvor pro závitovou tyč, která jí prochází.
Aby se noha neviklala, vkládá se do ní kruhová vložka o průměru trubky /vnitřní průměr/. Tato vložka má ve svém středu kruhový otvor pro závitovou tyč, která jí prochází.
Jen upřesním, pokud to není z obrázku patrné, nebo jsem Foxe nepochopil. Nohy nejsou duté, chci je nechat soustružit z tyče, ne trubky! Obrázek je řez stolkem.
Korysku, slyšel jsi tu ránu ? To mi spadl kámen ze srdíčka ! Díky !Křeček píše:Aleska : ...Jsem-li to já ...
Nejseš.
Jasně píšu moudrý a laskavý...
Jak budeš štelovat výšku ? Stačí desetinka milimetru a již se ti to bude při 4 nohách viklat a při více patrech nebudeš mít možnost jednotlivá patra srovnávat do roviny. Nepředpokládej, že podlaha bude přesně rovná a že výsledné provedení bude bez tolerancí. A pro soustružníka není problém dole to zakončit rovně a udělat tam závit pro originální špičky.samoT píše:Jen upřesním, pokud to není z obrázku patrné, nebo jsem Foxe nepochopil. Nohy nejsou duté, chci je nechat soustružit z tyče, ne trubky! Obrázek je řez stolkem.
Nohy v prvním patře budou mít šroubovatelné hroty, viz obrázek. To by mohlo stačit ne? Nebo je mám mít v každém patře?

A ještě dotaz, neznáte nějakou Ostravskou firmu, která soustruží na zákázku?

A ještě dotaz, neznáte nějakou Ostravskou firmu, která soustruží na zákázku?
Pánové. Jak se tak koukám, naplánovat to umíte dobře. A co realizace ? Kdo z vás umí něco takového vyrobit ?
Doba se trochu změnila. Na fušku v pracovní době, s výrobními prostředky svého zaměstnavatale si to snad už nikdo nemůže dovolit. Kusová výroba na zakázku určitě nebude jedna z nejlevnějších. Zkuste na to někdo udělat kalkulaci.
Doba se trochu změnila. Na fušku v pracovní době, s výrobními prostředky svého zaměstnavatale si to snad už nikdo nemůže dovolit. Kusová výroba na zakázku určitě nebude jedna z nejlevnějších. Zkuste na to někdo udělat kalkulaci.