Domácí kino - jak dál ?

Dotazy a žádosti o radu co nakoupit, vylepšit, změnit ve vašich sestavách, ...
587sk
Kontaktovat uživatele:

Re: Domácí kino - jak dál ?

Příspěvek od 587sk »

Ešte Marantz SR 9200 z Hifibazar.cz by mohol byť zaujímavý pre variant B.
Kedysi 110.000 teraz 22.000.
http://www.hifibazar.cz/obr/Marantz_SR-9200_gold_1.jpg

agavel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od agavel »

Honzo postav se nohama pořádně na zem. Já jsem si DV-989 pořizoval právě kvůli zvuku a obraz mi byl šumák. Ve své době patřil k tomu nejlepšímu, ale dnes se jedná o standard a budou lepší stroje. Každopádně uvidíš rozdíl plného HD signálu a možná nejen na větších úhlopříčkách. Já mám 32" a víc bych už asi nesnesl. FullHD bylo tak nějak navíc, ale když tam bylo... Jenže zpět k dostupnosti materiálů. Ať tu někdo napíše, kolik BD je u nás k dispozici a taky o kolik jsou dražší než DVD tituly. Jestli nechceš brát jen z půjčovny, tak nevím, jaká je možnost něco kopírovat. A pokud jde o nové zvukové formáty, tak to tu bylo už jednou v bledě modrém. Nemám pocit, že by se zlepšovala dostupnost DVDA nebo SACD. Pokud nejsi příznivec klasiky, tak je budoucnost nejistá. A ten výstup SACD po HDMI. Je to podobné jako ten Firewire přenos u Pioneeru nebo Denonu. Receiver musí být kompatibilní. Zmiňuješ Oppo, které by to mělo posílat po HDMI ven. Ale který receiver to bude umět zpracovat? Některý z tebou zamýšlených? Zkus toto všechno zvážit. Bohužel tvůj Denon nejde upgradovat Vanity modulem, jinak bych ti řekl vyměň receiver za kombo AV preamp + AV konce a nech si tohle DVD. Ostatně bych to tak udělal tak jako tak, maximálně bych udělal upgrade přehrávače tak, aby měl tebou požadované výstupy.
S nákupem z eBay ti pomoct můžu, ale musel bys být pevně rozhodnutý. Nerad bych pro tebe něco vydražil s tím, že bys to pak nezaplatil a mě udělili negativní odezvu.

Mih
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Mih »

Pravda je taková, že na TV s rozlišením 1024 x 720 bude malý rozdíl mezi standartním DVD upscalovaným na 720p (přes HDMI) a DVD BR 1020p. Možná na některých filmech žádný(je toziž veliký rozdíl v kvalitě disců). BR disců vyšlo relativně dost i hudebních,zatím bohužel ne mojí krevní skupiny. Cenově jsou oproti DVD výše cca o 30 - 40%.
Takže Marantz DV 7001 (nový z hifibazaru.cz) nemusí být špatná volba na nějakou dobu. Bude mít určitě i dobrý zvuk z CD (SACD) a splní úlohu univerzálu.
Po vyřešení této otázky bych se podíval po slušných hlavních repro.

Oggy
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Oggy »

Ten Denon A11XV ma vyhodu v HDMI vstupech. Mozna by byla zajimava varianta koupit starsi DVD Denon 3910/3930 a pouzit Denon link. Ten umi prenest i SACD digitalne. A11XV bude mit prevodniky a analogovou cast asi kvalitnejsi. Na BR bud nejaky levnejsi BR prehravac, nebo postavit PC, ktere by mohlo prehravat i mkv HD ripy z netu. Ty jsou hodne kvalitni a oproti DVD znatelne lepsi.

Piskot
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Piskot »

Onkyo 876 je na hifibazaru za 30k, ma jeden z nejlepsich upscaling obrazu jaky se v soucasnosti dela, ale prinos je tak cca 15-20%, Blueray je jiny kafe. Ale prinos upscaling obrazu muze mit napr. u DivX a DVD, pripadne u Ceskeho SD vysilani. Jinak se mi zvukove mezi AVR libil Arcam (vhodny i na stereo), Onkyo se mi zdalo takove konzervativni bez stavy. Jak jsem psal o tech HDD-Boxech, na netu se da sehnat spousty HD zdroju (placene i neplacene) a titulky se daji sehnat tez. Nez cekat kdy co vyjde u nas v CR na Blueray, to si to radeji nekde stahnu z netu hned a Blueray si objednam jen na hudebni produkci. Vetsi HDTV telka by bodla urcite lepe nez mala SDTV. Mozna by to chtelo vymnenit i ty tve Magnaty, ktere se po vymnene za lepsi AVR stanou nejslabsim clankem, ale nebude to levna zalezitost. ;)

agavel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od agavel »

Speciálně u této kategorie přístrojů bych si dal pozor na předpoklady, že by něco mělo mít lepší zvuk, než něco jiného. Myslím tím onen DVD od Denonu vs. jejich receiver. Ale Denon link a to stejné u Pioneeru má jednoznačně význam, pokud zvuk leze z daného receiveru. Naprosto se tím eliminuje vliv propojovací kabeláže a je pak i šumák řešení analogových obvodů samotného DVD přehrávače.
Reprosoustavy nebyly v upgrade zmíněny a je fatk, že možná nebudou top. Kde je ale jistota, že se nový receiver postará o kvalitnější krmení odpovídající úrovni některých lepších kousků? A hlavně, že si sednou po zvukové stránce? Tohle bude chtít potom citlivě doladit.
Když už tu byla zmíněna značka Arcam i někým jiným, tak si dovolím postnout jeden tip. Co takhle dělený AV pre/main od této značky? Arcam DIVA AVP700 & P1000 Combination. Já věděl, že na Lintone něco mít budou. A dalo by se hledat i jinde. Dá se k tomu sehnat i vzhledově odpovídající přehrávač od stejné značky DV-137 nebo DV-139 z řady FMJ. Ale tam už to trochu začíná trhat bariéru 15 klacků za přístroj. A co se psalo, tak ve své době měl být DV-989 lepším přehrávačem než univerzály od Arcamu téhle stovkové řady. Sám jsem jejich kombajny neslyšel.

Piskot
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Piskot »

Jo tak ten Arcam DIVA AVP700 & P1000 Combination by byla asi konecna pro domaci kino (mozna i pro stereo). Stacilo by prikoupit jen nejaky vhodny Blueray a SACD, DVD-A a je vystarano. Ovsem nakup vhodnych repro by si tato sestava plne zaslozila.

Oggy
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Oggy »

Agavel

Muj predpoklad je zalozen na vlastnictvi Denonu 3910 a A11SR. AV zesak je lepsi nez netuneny Denon. Pocitam, ze snad A11XV nebude horsi. Jinak ten tvuj tip je hoodne zajimavy. *palec*

agavel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od agavel »

Jo, občas vidím úžasné věci. Zajímavé by přestaly být teprve, kdybych se tím živil. Když bych vyhrál v sazce pár milionů, tak bych se asi občas bavil tím, že bych sem dycky něco dotáh. Ostatně pro známé už jsem pár takových věcí dělal. V té Anglii se dají najít neskutečné věci, když je člověk ve správnou chvíli na správném místě.
Pokud je tvoje konkrétní zkušenost s Denony taková, pak je to dost zajímavá informace. Poznáš rozdíl při propojení denonlinkem a spdif/toslink?

HonzaE
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od HonzaE »

Oggy píše:Ten Denon A11XV ma vyhodu v HDMI vstupech. Mozna by byla zajimava varianta koupit starsi DVD Denon 3910/3930 a pouzit Denon link. Ten umi prenest i SACD digitalne. A11XV bude mit prevodniky a analogovou cast asi kvalitnejsi. Na BR bud nejaky levnejsi BR prehravac, nebo postavit PC, ktere by mohlo prehravat i mkv HD ripy z netu. Ty jsou hodne kvalitni a oproti DVD znatelne lepsi.
To je vlastně moje prvotní představa. S BR jsem nechtěl pospíchat vzhledem k dostupnosti. Zatím určité zlepšení obrazu jsem předpokládal od DVD s HDMi které můj Denon 1400 nemá.

agavel
O budoucnosti a dostupnosti SACD si samozřejmě iluzi nedělám. Takže bych to případně i oželel, ale rád bych alespoň nějakou kvalitu přehráváni CD.
Piskot píše: Mozna by to chtelo vymnenit i ty tve Magnaty, ktere se po vymnene za lepsi AVR stanou nejslabsim clankem, ale nebude to levna zalezitost. ;)
Jsem si vědom, ale musím postupně.

HonzaE
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od HonzaE »

agavel píše:S nákupem z eBay ti pomoct můžu, ale musel bys být pevně rozhodnutý. Nerad bych pro tebe něco vydražil s tím, že bys to pak nezaplatil a mě udělili negativní odezvu.
Díky, samozřejmě bych se pevně rozhod případně poskytl i zálohu předem. Jak tě můžu případně nejlépe kontaktovat.

Ten Arcam je hodně zajímavý, je to teda už o 10t. víc a rozhodnout se za dva dny :? Kdyby se zase podařila cena DVD jako např. 989 v součtu bych byl na předp. částce.
Jaké pak zvolit propojení mezi Arcamem a Pioneerem? Ve srovnání s propojením stejné značky Denon link.

Mimochodem Denon 1400 lze upravit Vanity modulem dokonce přímo v mém přístroji byl zamontován, kupoval jsem ho už bez něj od Krasomila. Ale koukám že cena modulu je srovnatelná s koupí D3910 nebo P989.

agavel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od agavel »

Ono to zase nemůžeš srovnávat. Když máš Vanity, máš v digitálu výstup všeho. Když ne, tak buď Denon link atp. nebo musíš mít další analogové propojení. Pokud se ptáš na propojení s Arcamem, tak tě trochu zklamu. Tyhle specialitky od Sony, Denonu a Pioneeru jsou proprietární. To znamená, že je to prasopes, kterému žádný krysolet nebude rozumět. Takže z Arcamem jedině analogem + digitál pro CD formát. Naprosto netuším, jak si sedne Arcam k Magnatům.
Jestli budeš chtít s něčím pomoct, tak mě kontaktuj na skype (Alan Gavel, Hradec Králové) nebo mobilem na 777866671. Případně na mail, který najdeš dole pod mým nickem.

HonzaE
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od HonzaE »

Arcam do konce nabídky nestihnu neboť peníze budu mít potvrzené nejdřív příští týden a do té doby se nechci k ničemu zavazovat. Třeba se objeví znovu nebo podobná nabídka.
Každopádně se budu rozhodovat mezi dělencem (Arcam) a nebo sestavou Denon jak uvádí Oggy. Ještě to v klidu zvážím. BR budu řešit až později až přijde jeho čas .
agavel píše: Naprosto netuším, jak si sedne Arcam k Magnatům.
To je hádanka a nikde se o tom asi nedočtu. Denon versus Magnat je přece jen běžnější.

Tvé pomoci rád využiju tyď jsem krajané. Já bydlím v Bílé Třemešné u Dvora Králové n.L. jen pro jednodušší orientaci jsem napsal okres Trutnov (tam nakonec pracuju).

agavel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od agavel »

Krajané v tomto nemají co dělat. Leda si se mnou můžeš domluvit poslech 989Avi, akorát já mám jen digitální pre, takže bys vlastně neslyšel projev samotné 989. Musel by se dovézt předzesilovač. Příští týden do středy mám volněji a jsem doma sám. Tak se rozmysli a třeba přijeď. Mám tu i dost DVD audio věcí, tak bys slyšel, co je to teprve pořádná muzika z digitálního zdroje. Můžeš si třeba vzít svého Denona, jestli v tom bude rozdíl.
S tou pomocí bych ti to vydražil a ty by sis to sám zaplatil ze svého účtu. Údaje bych ti vykomunikoval. Poslalo by se to asi rovnou na tvou adresu. Nebo jinak, prostě podrobnosti si musíme domluvit osobně.

HonzaE
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od HonzaE »

Děkuju všem za rady a agavelovi za možnost poslechu.

Nakonec jsem zvolil řešení starších top modelů za nižší ceny. Tedy Denon AVC A11XV a Denon DVD 3930 s možností D-link propojení a stejného designu. Po menších peripetiích s DVD (výměna laseru) nyní spokojenost.

Až se zlepší dostupnost (cenová) BR disků budu uvažovat o BR přehrávači s analog. výstupem 5.1 (7.1). Jsem zvědavý na praktické zkušenosti s jedním z prvních univerzálních BR Oppo.

Odpovědět