Domácí kino - jak dál ?

Dotazy a žádosti o radu co nakoupit, vylepšit, změnit ve vašich sestavách, ...
HonzaE
Kontaktovat uživatele:

Domácí kino - jak dál ?

Příspěvek od HonzaE »

Uvažuji o vylepšení sestavy DK.

Má současná sestava :

DVD Denon 1400
AVR Harman Kardon 435
Repro 5.0 Magnat Vintage 620 přední sloupy
Magnat Vintage 410 zadní regálovky
Magnat Vintage C4 centr
TV plazma Panasonic 37" TH37 PX80E
sluchátka AKG K 530 LTD

dále gramo Tesla NC 580, tape deck AIWA AD-S750

poslouchám : U2-REM-PINK FLOYD-BEATLES-D.BÁRTA-K.STŘIHAVKA-P.GABRIEL-QUEEN-MARSYAS-P.KALANDRA-J.NOHAVICA-M.PAVLÍČEK-DIRE STRAITS-R.MULLER-ČAJKOVSKIJ

poslechová místnost : obývací pokoj s kuchyní cca 37 m2 lichoběžníkového tvaru

HonzaE
Kontaktovat uživatele:

Re: Domácí kino - jak dál ?

Příspěvek od HonzaE »

Vzhledem ke dvoum dětem 3 a 9 let chci zatím univerzální sestavu. Čisté stereo chci řešit až povyrostou a bude větší klid na poslech.
Upřednostňuji nákup komponentů i použitých za nižší ceny .

Uvažuji o výměně DVD - výstup HDMI pro plazmu, SACD, DVD-A, cena 10 -15.000,-
AVR za AV zesilovač, cena 30.000,-
výhledově případně repro i když jsem celkem spokojen a zatím zde nemám jasno

A zásadní otázka zní zda kupovat 1/ starší modely DVD, AV zes. nebo 2/ se již orientovat na Blu-ray a AV s novými formáty zvuku.
Moje tipy :
1/ DVD Denon 3910, Pioneer 989 a AV zes. Denon AVC A11..
2/ ? BR Oppo, Onkyo TX-SR876

nebo var.1/ a dokoupit časem BR s dekodéry a výstupem 5.1 (7.1)

Děkuji za vaše návrhy a jiné pohledy.

lachim
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od lachim »

honzaE

už jen blue ray.
ten obraz prostě stojí za ten 2násobek ceny.

Oggy
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Oggy »

Souhlas s Lachimem. Bluray, ci vseobecne HD rozliseni je krok vpred. I na svoji telce to poznas. Nevyhodou je, ze nesezenes kvalitni masiny s novymi formaty za smesne ceny (jako napr tebou zminovany Denon A11SR). BR prehravac Oppo vypada velice slibne, mel by umet mimo jine prehrat i .mkv soubory. Kazdopadne bych se orientoval na HD rozliseni.

Mih
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Mih »

Přechod na Blue Ray podporuji, do vhodných přehrávačů bych zahrnul i Pioneer BDP-51FD (cca 12,5k). AV zesilovač by už měl podporovat nové zvukové formáty i když se dá využít výstup 5.1 (7.1) z playeru. Právě jsem dostal mail, že OPPO BDP-83 ještě není v prodeji.
Předpokládám již vyřešený příjem TV signálu v odpovídající kvalitě. Škoda že tvoje TV nemá digi výstup, včera jsem si všiml, že již dost stanic podporuje Dolby Digital ( operátor UPC). Propojení s AV zesilovačem by povýšilo i zvukovou kvalitu TV vysílání. Takhle to bude "jen" Dolby Pro Logic.
Ještě dodám, "starého" DVD se nezbavuj, bude lepší než nový přehrávač BR na obyčejné DVD placky. Hlavně to načítání...

HonzaE
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od HonzaE »

Mih

Příjem TV - to jsem zapomněl - mám přes satelit Czech link (Skylink), zvuk ze satelitu do AVR opticky. S rozšiřováním HD vysílání uvažuji i o nákupu nového sat. přijímače.
To načítání DVD jak píšeš mě netěší. Nechci mít samostatný DVD a BR případně CD přehrávač. To bych BR ještě na chvíli oželel.

Donuts
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Donuts »

Hlavně to načítání...
PS3 nacita radove rychleji

Piskot
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Piskot »

Ja bych doporucil jako vhodny prinos zakoupit nejaky vhodny HDD-Box vseprehravac. Je to pohodlny, clovek ma spoustu filmu a hudby pekne a rychle pohromade i s HD obrazem, vetsinou i HDMI propojenim. Snadno lze pridat nebo odebrat za pomoci PC nebo externiho DVD, pripadne nejake site jakykoliv zdroj zvuku nebo videa. Oproti stolnimu DVD nebo Blueray prehravaci na jednu placku maji tyto HDD-Box velky krok vpred. Podivejte se treba na recenzi zde http://avmania.zive.cz/Titulni-strana/V ... fault.aspx Samozreme pro PC nadsence muze tez poslouzit i samotny comp, ale neni to tak pohodlne na ovladani a PC je i trochu hlucnejsi. Tak to je muj TIP na zlepseni jak dal v domacim kinu. Pak snad uz jen vetsi telku 50"? :) u filmu stejne kvalitnejsi zvuk nez mate nebudete potrebovat, lepsi a vetsi obraz a rychly pristup k mnoha filmum a hudbe se vsak urcite hodi a bude prinosem.

lachim
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od lachim »

na okraj:
měl jsem 2 různé HD sat-receivery s hard -diskem.
s oběma jsem měl problémy.
současné 2 HD mám bez disků a jedou naprosto v pohodě.
jen se oba hodně hřejí a potřebují dost místa na větrání.
na okraj2. homecast má asi horší obraz než novějsí golden interstar.
humax měl obraz proti homecastu výrazně horší.

Renown
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od Renown »

pokud domácí kino, tak rozhodně Blue Ray přehrávač propojený přes HDMI na monitor s rozlišením 1920 x 1080. Všechno ostatní je kompromis.

davidhighend
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od davidhighend »

Renown píše:pokud domácí kino, tak rozhodně Blue Ray přehrávač propojený přes HDMI na monitor s rozlišením 1920 x 1080. Všechno ostatní je kompromis.
Naprosty souhlas *palec*

agavel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od agavel »

Mám doma kompromis Pioneer DV-989Avi připojený přes HDMI do FullHD televize. Ježišmaryjá dyk já to ani nemám přes HDMI poslední generace :shock: Ale vážně. Kromě toho, že jsem hluchý a zdá se mi, že Pincek hraje sám o sobě famózně na to, že je to univerzální komerční mašina, tak nevidím kriticky ani ten obraz. Vidím rozdíly v obrazu jednotlivých DVD. Ale rozdíl v obraze při propojení obyčejným cinchem a tím HDMI už není tak strašný. Zkoušel jsem nějak porovnávat upscale v DVD a v televizi a dospěl jsem k názoru, že to dělají v podstatě stejně dobře. Mám Sharp LC-D65E, čiže to není přímo ten model, co přebíral Pioneer pro své LCD. Tolik moje stanovisko k tomuto. S BD jsem se zatím nikde nepotkal, kupuju si hodně DVD v trafice. Zatím nevidím dost software pro koupi BD přehrávače. Tento upgrade bych neviděl jako primární.
No a pokud jde o AVR, tak proč zůstávat jen takto při zemi? Ten Denon je určitě výborný, ale při uváděné ceně si myslím už můžeš dovolit i nějaký použitý Tag Mclaren, Arcam atp. Na druhou stranu jsem četl hodně příspěvků od lidí, kteří upřednostňovali receivery od Harmanu před Denony. Takže můžeš mrknou i na nějakou top mrchu od této firmy. Případně receiver z top řady od Pioneera, který by měl výhodu v propojení s přehrávačem přes firewire, což minimalizuje jitter. Mám na mysli Pioneer VSX-AX10 nebo některou z jeho pozdějších verzí. Před pár dny byl jeden na eBay a cenově by se v pohodě vešel. Ale musíš to brát tak, že je to pořád jen receiver. Ty top modelu už mají dost síly na kontrolu basů a tak vůbec, ale budou o chlup méně přesné v podání detailů, prostoru. Prostě takový Barbar Conan, milý chlapík, ale s detaily si hlavu neláme a důvěřuje oceli.

No a abych jen nekecal, tak jsem mrknul na eBay a ten receiver je zde a máš k tomu rovnou i univerzální player.
V případě zájmu o DV-989 sleduj toto, protože jestli se to nikam nepohne, tak je to úžasná cena. Já to měl asi 3x dráž. Chlapa přesvědčit na vyzvednutí kurýrem a pak snad nebude prudit o UK only.
No a tak by se dalo pokračovat.

HonzaE
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od HonzaE »

Díky za všechny názory. Během dne se mi nepodařilo vložit příspěvek (asi se má v práci pracovat a ne diskutovat po internetu) tak znova nyní.

Ještě připomenu co jsem uvedl na začátku. A to, že se má jednat o univerzální sestavu tedy že na na ní budu ještě dlouho poslouchat i stereo (CD a několik SACD, DVD-A). Proto jsem uváděl "audiofilské" Denony. Proto bych rád ve výběru zohlednil i kvalitní ( v rámci možností) reprodukci zvuk. nosičů.

Oggy
Když i ty (starší kvalitní Denon) doporučuješ směřovat jednoznačně k HD začnu o tom více přemýšlet. Ještě doplním. že uvažovaný AV Denon je AVC A11XV (nikoli SR) za cenu cca 35.000,-.

Mih
Jak už jsem uvedl chci co nejméně přehrávačů nejlépe jeden.

Piskot
Díky za tip také řešení. Je právě také otázka jak dlouho BR vydrží co bude zas nového a nakonec stejně skončíme u pevných pamětí.

HonzaE
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od HonzaE »

agavel

A jsem zase zpátky u prvotní otázky kterou cestu volit.
agavel píše: Zatím nevidím dost software pro koupi BD přehrávače.

Také nevidím důvod s BR spěchat dokud není dostatek disků za přijatelné ceny. Ale může tomu být za půl roku jinak :?
agavel píše: Kromě toho, že jsem hluchý a zdá se mi, že Pincek hraje sám o sobě famózně na to, že je to univerzální komerční mašina, tak nevidím kriticky ani ten obraz. Vidím rozdíly v obrazu jednotlivých DVD. Ale rozdíl v obraze při propojení obyčejným cinchem a tím HDMI už není tak strašný.
Předpokládám že zejména na větších TV přínos BR vidět bude (nezůstanu navždy u 37" HDready), ale zajímalo by mě kdo jste měl možnost porovnat přínos nových zvukových HD formátů. Nebudou li jako u SACD vysoké nároky na další součásti řetězce.
agavel píše:Na druhou stranu jsem četl hodně příspěvků od lidí, kteří upřednostňovali receivery od Harmanu před Denony. Takže můžeš mrknou i na nějakou top mrchu od této firmy.
Sám mám Harmana AVR 435 měl jsem i možnost porovnání s podobným Denonem (záleželo hodně na tom jaké se připojili repro). Po zvukové stránce nechci HK hanět jsem spokojen design nemá chybu, pouze z důvodu drobného brumu a ne úplně vyhovujícího ovládání přemýšlím o změně. I když HK7300 bych se asi také nebránil. Nemá však oproti Denonu AV11XV HDMI a možnost bi-ampu.
Nákup starších mašin za nízké ceny je lákavý. Ale měl jsem zkušenost porovnání staršího HK 7000 a novejšího Onkyo 494 za 1/3 cenu a spolu s prodávajícím jsme neshledali zásadní zvukový rozdíl. Bohužel s nákupem na Ebay z UK nemám zkušenosti ani nejsem zaregistrován a nevládnu AJ.
Mimochodem když jsi před časem nabízel Pioneer 989 tak jsem ti také psal ale již pozdě.

HonzaE
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od HonzaE »

Ale konec filozofování.
Zatím to vidím takto :

var. A/
- BR (pokud možno i s SACD - tedy zatím asi pouze OPPO) přes HDMI
- AVR s HD (Onkyo 876, HK 355, Denon 2808)

var.B/
- BR s HD dekodery přes 5.1
- (DVD),CD/SACD přehrávač
- starší AVR Denon A11XV (HK7300)

Obraz bych vedl vždy přímo do TV. Takže se ptám jak byste hodnotili zvuk kino a stereo pro jednotlivé varianty.

Odpovědět