Domácí sestava (gramofon, blu-ray přehrávač, zesilovač, reprobedny)

Dotazy a žádosti o radu co nakoupit, vylepšit, změnit ve vašich sestavách, ...
PavelDosko
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Re: Domácí sestava (gramofon, blu-ray přehrávač, zesilovač, reprobedny)

Příspěvek od PavelDosko »

p.s. z par set zbylych cd a LP jsem doma vytvoril hezky difusor

lidumil
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Re: Domácí sestava (gramofon, blu-ray přehrávač, zesilovač, reprobedny)

Příspěvek od lidumil »

1) Je reálné pořídit nějakou sestavu, nelpím úplně na profi sestavě, ale zároveň nechci úplný základ. Dá se vše komplet pořídit do této ceny cca 40 000 Kč alespoň v „nějaké“ kvalitě? - Samozřejmě lze, jen kvalita nic moc. Do tohoto rozpočtu se alespoň trochu hrající gramofon nevejde.
2) Je to co do počtu komponentů vše co budu potřebovat, nebo jsem na něco zapomněla? (gramofon, zesilovač, blu-ray přehrávač, reprobedny) - Pokud nechceš streamovat, tak je to, krom propojovacích kabelů, vše. A jak píší výše, na domácí kino potřebuješ AV receiver.
3) Přehrávač Blu-Ray by měl vyřešit přehrávání Blu-Ray, DVD a měl mi zároveň sloužit i jako CD přehrávač, je to tak? Co je lepší – BL nebo DVD? - BR přehrávač přehraje vše zmíněné, DVD ne. Záleží na tom, jaký formát disků máš doma, nebo hodláš pořizovat.
4) Půjde vše mnou výše zmíněné propojit skrze jeden zesilovač a bude to fungovat společně? - Ano, půjde, jen je potřeba při koupi ohlídat konektivitu - tj. aby měl AVR dostatek vstupů - alespoň 1x HDMI a Phono.
5) Dále bych se ráda zeptala, jelikož to opravdu není má parketa, mohl by mi někdo vysvětlit, k čemu vůbec je zesilovač, ne ke všem přístrojům je potřeba, ne? - Zesilovač (AVR) je vlastně taková centrála, která zesiluje signál posílaný ze zdroje hudby, filmů... a krom ne zcela častých přístrojů, je potřeba ke všemu.
6) Blu-Ray přehrávač nelze zapojit rovnou do reprobeden? Případně proč? Jaký by to mělo/nemělo vliv? Proč je k němu zapotřebí zvlášť zesilovač? - Jsou i BRD přehrávače, které mají linkové výstupy, ty se pak připojují na AKTIVNÍ repro. Takových přístrojů ale není mnoho a potřebuješ speciální repro (opět se zesilovačem).
7) Proč vůbec k celé té sestavě budu potřebovat další věc zvlášť, jakožto zesilovač? - viz výše
8) Co se týče gramofonů, některé se nabízejí s předzesilovačem nebo zesilovačem, jaký je rozdíl mezi předzesilovačem a zesilovačem? - Předzesilovač v tomto případě koriguje a zesiluje signál z gramofonové jehly.
9) Gramofony, co jsem zjistila, se nabízejí buď a) samostatně, b) s předzesilovačem, c) zesilovačem a nebo i rovnou s reprobednami, jaký je v tom rozdíl? - viz výše
10) Gramofon bez zesilovače – je vždy potřeba ještě externí zesilovač? Nehrál by pouze s reprobednami? - Nehrál
11) Gramofon se zesilovačem – je potřeba i externí zesilovač, nebo není třeba, případně se to nerozlišuje? - Není
12 )Je lepší koupit si gramofon přímo se zesilovači v sobě a připojit pouze reprobedny, nebo si koupit „holý“ gramofon a zesilovač a reprobedny dokoupit samostatně zvlášť? - Pokud to s vinylem myslíš vážně, tak vše zvlášť.
13) Gramofon řemínkový vx. přímý náhon, rozdíly - T.č. pro Tebe zcela nepodstatné.
14) Gramofon a jehly – rozdíly, případně výměna, zvládně člověk sám doma? - Poměrně složitá otázka na rozdíly, výměnu člověk doma zvládne, Ty asi nejspíš ne, vzhledem k nutnosti celke m přesnéhbo nastavení.
15) Kvalitní gramofony poznáme tak, že se prodávají zároveň s deskou, kterou nastavujete technickou stránku – mýtus nebo ne? - to je pěkná blbost.
16) Je dobré brát automatiku nebo manual (sjíždění jehly, ukončení po přehrání desky, aj.) - Pro Tebe automat optimál.
17) Upřednostňujete BL nebo DVD mechaniku a proč? - viz výše
18) Eventuálně který BL/DVD byste doporučili? (dle toho co upřednostňujete) - no comment
19) Jaký vybrat zesilovač, aby „zvládl“ gramofon, Blu-Ray přehrávač a reprobedny? - AVR
20) Dělí se zesilovače nějak podle počtu vstupů? - Dělí se jinak.
21) Jaké dva hlavní reproduktory byste doporučili? - Poslechni.
22) Jaké vedlejší reproduktory byste doporučili? - dtto
23) Pro domácí sestavu (gramofon, CD přehrávač, Blu-ray), kolik reprobeden byste volili a v jakém sestavení? (jedná se o klasický panelákový byt-obývák) - na stereo 2, na domácí kino 5.

Pokud všechny otázky myslíš vážně, bylo by opravdu nej dojít do DatArtu, poslechnout a ... ale mám dojem, že nás zkoušíš, co tu vydržíme. Jinak přeji šťastnou ruku při výběru a hodně radosti při poslechu.

Odpovědět