elektronky KT88

Dotazy a žádosti o radu co nakoupit, vylepšit, změnit ve vašich sestavách, ...
vlado222

Re: Zappadaddy

Příspěvek od vlado222 »

Spárovanú šestnásticu- 16 ks spárovaných KT88 Diamond elektrónok ani neuvádzajú cenu lebo u tých je jedna flaška ešte drahšia. :D

vlado222

Příspěvek od vlado222 »

Pardón vlastne aj u šestnástice uvádzajú - http://www.ketos.eu/index.php/component ... 6/id,1951/
Jedna flaška stojí 520€ čo činí za šestnásticu iba 8 320€ (215 000 CZK), čo je dosť na flašky a na to že ich treba po 2 - 3 000 hod vymeniť.

Zappadaddy
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Zappadaddy »

Vlado.A já hlupák myslel,že 520euro je za všech 16 lamp. :lol: *headbang*

Renown
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od Renown »

Electro Harmonix je úplný základ.
Ale samozřejmě tam to vyjde cenově úplně jinak. 61 USD/ks x 16 ks a jsi na 976 USD + DPH + clo + doprava. To vše jistě vleze do 30.000 Kč a pak hodina hraní vyjde na 12 Kč.
Jsou to ruské lampy, ale jejich výhradní prodejce je americká firma New Sensor (www.newsensor.com)

Čínské lampy nepočítám, ještě jsem neslyšel žádné co by byly ok.

EAT je úplně jiná liga, to se vůbec nedá srovnat s ničím jiným, alespoň já jsem neslyšel nic co by hrálo jako EAT KT88.
Měl jsem zesilovač Verdier 275 a v něm jsem vyzkoušel všechny dostupné KT88, KT90, 6550 apod., takže vím o čem mluvím.

Zappadaddy
Kontaktovat uživatele:

ale on snad nepotřebuje spárované lampy do obou kanálů, Stačí mu dvě osmice a to vyjde na 5.760 Euro celkem
Není lepší za ty prachy pořídit špičkový předzesilovač z druhé ruky,nabízí se Eudio research REF5,Mcintosh C500 nebo Einstein mrkIII za přibližně stejné prachy?Kam až jsme se to dostali.Zatím mi stačí lampy od McIntoshe nebo EH za 13000kč komplet.

Zappadaddy
Kontaktovat uživatele:

Electro Harmonix je úplný základ.
Ale samozřejmě tam to vyjde cenově úplně jinak. 61 USD/ks x 16 ks a jsi na 976 USD + DPH + clo + doprava. To vše jistě vleze do 30.000 Kč
Lubore,včera mi přišly Electro Harmonix spárovaná dvojice i s dopravou za 1850kč,1850x8= 14800kč za 16 lamp i dopravou do druhého dne od GES Praha.

Zappadaddy
Kontaktovat uživatele:

U McIntoshe je životnost lamp nad 5000 hodin.je pravda,že KT88 můžou prdnout hned z počátku,kazovost KT88 je značně veliká.Pokud vydrží prvních 100 hodin hraní pak těch minimálně 5000 hodin vydrží,díky hybridnímu zapojení nehřejou tolik a vydrží daleko déle. *thumbs up*

Renown
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od Renown »

jasně ! Kdo hledá, ten najde ....

TAB
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od TAB »

Zappo to jsi musel vykoupit v Gesu celé jejich zásoby :D KT88 odchazí dřív stejně jako třeba EL34 od JJ. Jen my vysvětli jaký má vliv hybridní zapojení na životnost a teplotu lamp. To mě zajímá, to by bylo něco nového a převratného na světě.

EH je základ ale zas lepší neš sovtek a jiné ruské.

Zappadaddy
Kontaktovat uživatele:

TaB.Nevím,ale ty lampy netopí tak jak jiné,např.Audio Research topí jako hovado,Manley taky vydávaly takovou teplotu,že zákonitě musí mít kratší životnost.Ty jsi tu od toho vysvětlit jak se věco mají,ne já. :lol:

Renown
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od Renown »

to TAB :
EH je základ ale zas lepší neš sovtek a jiné ruské.
neřekl bych. Tungsol jsou obecně lepší než EH a myslím, že i 6550 od Sovteku jsou lepší než EH.

to Zappa :

Samozřejmě, na povrchovou teplotu elektronky má vliv žhavící příkon, anodová ztráta a schopnost + možnost elektronky vyzařovat teplo do okolí. To nemá žádnou souvislost s hybridní konstrukcí. To je prostě neměnná skutečnost. A jestli Ti tohle, včetně životnosti 5000 hodin někdo nakukal, tak Ti prostě záměrně lhal. Elektronky KT88 a to i ve Tvém McIntoshi mají standardní životnost. To jenom proto, abys věděl jak vážně máš brát informace z toho zdroje co Ti je poskytnul.

Mimochodem, není a nemůže, to být tak, že Audio Research topí jako prase a McIntosh ne. To je nesmysl. Jsou tam stejné elektronky a mají stejnou povrchovou teplotu cca 280 stupňů Celsia. Topí oba zcela shodně.

Zappadaddy
Kontaktovat uživatele:

Renown,děkuji za odborné info. *thumbs up* Zdroje jsou z různých stran,od uživatelů a pod.Stejně na tom nic nemění,že jsem převelice spokojený,a vůbec mi nevadí sem tam výměna lamp.Aspon to není 18 nebo kolik lamp na kanál jako u AR 610T.
Obrázek

vlado222

Příspěvek od vlado222 »

Zappadaddy píše:
ale on snad nepotřebuje spárované lampy do obou kanálů, Stačí mu dvě osmice a to vyjde na 5.760 Euro celkem
Není lepší za ty prachy pořídit špičkový předzesilovač z druhé ruky,nabízí se Eudio research REF5,Mcintosh C500 nebo Einstein mrkIII za přibližně stejné prachy?Kam až jsme se to dostali.Zatím mi stačí lampy od McIntoshe nebo EH za 13000kč komplet.
Určite je rozumnejšie kúpiť za tie prachy predzosík. Nad tým netreba ani chvíľu rozmýšľať.
Z toho čo si vuviedol by som určite išiel do AR REF 5. Nie je nad dobrý predzosík.

TAB
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od TAB »

Přesně jak to napsal Renowm. Životnost s hybridním zapojením je opravdu hloupost.

Renowm: Napsal jsem slušný standart a beru v potaz jak staré tak nově vyráběné. Některé Tungsol elky se mi líbí třeba 12AX7. Sovtek 6550 ale ne ten u mě prohrává na plné čáře ale jejich 6L6WXT zas se mi líbí. Ovšem obecně ruské elektronky nemusím co se týče komerčních/standartních lamp. Z nově vyráběných se mi osvědčila zn. PS Vane byt nerad čínu ale to co ted vyrábí je velice dobré. Jinak není moc z čeho vybírat ze současné produkce. U NOS lamp zas by člověk věděl ale dostupnost a záruka to je problém.

hřebík
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od hřebík »

TAB píše:PS Vane byt nerad čínu ale to co ted vyrábí je velice dobré. Jinak není moc z čeho vybírat ze současné produkce. U NOS lamp zas by člověk věděl ale dostupnost a záruka to je problém.
PS Vane jsem pořídil také (QUAD EL34 a 12AT7-T) - zvukově velmi vydařené.

Odpovědět