elektronky KT88

Dotazy a žádosti o radu co nakoupit, vylepšit, změnit ve vašich sestavách, ...
Zappadaddy
Kontaktovat uživatele:

elektronky KT88

Příspěvek od Zappadaddy »

[edit by ron] príspevky ku KT88 z vlákna Zappadaddy

To TAB.Nějaké zkušenosti s KT88?McIntosh myslím používají EH.Máš tyto lampy na skladě?Které KT88 bys doporučil kromě EH?

vlado222

Re: Zappadaddy

Příspěvek od vlado222 »

Ja by som ti doporučil EAT KT 88.
Mal som ich doma vo svojom bývalom zosíku, takže viem o čom hovorím.
Majítelia McI ich nimi osádzajú keď sa chcú posunúť vyššie.
Jedny sú na predaj aj tu: http://hifi.slovanet.sk/bb/viewtopic.php?t=12477
No a samozrejme sa tiež pripájam ku gratulantom. Je radosť vidieť hifistu, ktorý je šťastný. :D

Zappadaddy
Kontaktovat uživatele:

Vlado.Moc lampám zatím nerozumím,ale nepotřebuji vyměnit všechny,když jich tam mám celkem 16?Na Slovanetu prodává pouze 4 kusy.Do budoucna mne to samozřejmě zajímá.

vlado222

Příspěvek od vlado222 »

16? :shock: Tak to by bol trošku drahý špás na počúvanie, http://www.ketos.eu/index.php/component ... 6/id,1813/
P

jimmi
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od jimmi »

Ale to su spárované 2ks a treba 8+8? Vlado ale kdo si kupi Ferari toho nemože trápiť potom spotreba paliva. 8-)

Zappadaddy
Kontaktovat uživatele:

Tyhle lampičky by měly být hodně dobré.http://www.thetubestore.com/Tubes/KT88- ... ure-KT88-ZZa 16 kusů necelých 20000kč neber to.Ale krása vlastnit lampy je,že si můžeš hrát,když se trochu začínáš nudit,vyměníš lampy a máš zvuk podstatně jiný.Za ty prachy to jde,nemusíš prodávat aparát za stovky tisíc.Někdo mění kabely,někdo lampy. :lol:

vlado222

Příspěvek od vlado222 »

Zappadaddy píše:Tyhle lampičky by měly být hodně dobré.http://www.thetubestore.com/Tubes/KT88- ... ure-KT88-ZZa 16 kusů necelých 20000kč neber to.Ale krása vlastnit lampy je,že si můžeš hrát,když se trochu začínáš nudit,vyměníš lampy a máš zvuk podstatně jiný.Za ty prachy to jde,nemusíš prodávat aparát za stovky tisíc.Někdo mění kabely,někdo lampy. :lol:
Rôzne druhy lámp môžeš meníť u zosíkov ak majú vstavaný autobias. Neviem či ho má McI, pochybujem.
Okrem KT 88 tam nebudeš asi mohol dať iné. Teda ak sa nebavíme o výrobcoch a ale o typoch lámp. Ak budeš meniť len KT 88 tak budeš môcť dať len kvalitnejšie resp. iného výrobcu. To je všetko.

Zappadaddy
Kontaktovat uživatele:

Jo Vlado,vím.KT88 a 6550.Ale i mezim firmami je velký rozdíl,EAT,Svetlana,Shuguang,Genalex atd.

Renown
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od Renown »

Každy elektronkovy zesilovač ma nastavení basu, jinak by se v něm nemohly vůbec vyměnit elektronky. Jinými slovy by se musel po 2000 hodinách provozu vyhodit.

Zappadaddy
Kontaktovat uživatele:

Vlado.McIntosh má auto bias,nastavuje se automaticky.

vlado222

Příspěvek od vlado222 »

Renown píše:Každy elektronkovy zesilovač ma nastavení basu, jinak by se v něm nemohly vůbec vyměnit elektronky. Jinými slovy by se musel po 2000 hodinách provozu vyhodit.
Samozrejme že každý elektrónkový zosík má nastavenie biasu. Niektoré treba nastaviť manuálne a niektoré to robia automaticky napr tento: http://www.kohutaudio.sk/produkty/kompo ... ogue-seven

"AdaptiveAutoBias™ vyvinutá exkluzívne pre produkty Prima Luna, tento obvod monitoruje a prispôsobuje bias automaticky. Každá elektrónka je týmto systémom nezávisle monitorovaná aby pracovala v najefektívnejšom operačnom rozmedzí. Zdokonalený výkon a lepší zvuk, so skreslením redukovaným o 40% až 50 % popri tradičnom dizajne. Nie je potrebné párovanie elektrónok! Žiadne bias úpravy ! Nikdy. Tento fakt poskytuje možnosť experimentovať s rôznymi typmi výkonových elektrónok. Teoreticky je možné osadiť akoukoľvek výkonovou elektrónkou. Adaptive AutoBias bude automaticky nastavovať pracovný režim elektrónok.

TAB
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od TAB »

Zappady: Na skladě mám jen jeden pár KT88. Já už to nedělám ve velkém a není to moje hlavní živnost. Dříve jsem dodával ve velkém do obchodů jako Tubemonger, Tubedata, Tubestore, Jacmusic, TAD atd. a mám docela. Takže jestli můžeš vykašli se na všechny KT88. Stojí zaprd a to at se bavíme prakticky o jakékoliv značce. Jinak pozn. k EAT KTT88. Neslyšel jsem ji ale nemyslím si, že je to výhra. Jde nejspíš o nějakou selekci z ruských lamp takže v tom nevidím smysl. Do soukromé zprávy jsem ti poslal odkaz kde nakoupit a co nakoupit aby nákup měl smysl a vedl ještě k lepšímu zvuku.

Počet lamp je velký a je dobré při nákupu poprosit aby prodejce vybral párované čtveřice k sobě a vytvořil ti tak 16lampiček podobných parametrů. Jinak zesilovače se prakticky stavějí tak, že:

1) anodový proud koncovou elektronkou je bud nastavený a daný odporem v katodě elektronky a majitel je tak pevně odkázán na nákup pouze párovaných dvojic/čtveřic
2) proud elektronkou je nastavitelný předpětím. Tedy můžeš koupit různé elektronky a v zesilovači je trimrem nastavit tak aby každou elektronkou tekl stejný proud (nastavíš bias).

To nastavení proudu/pracovního bodu je důležité aby jsi snížil zkreslení, které by vzniklo na výstupním transformátoru, dále se ti budou opotřebovávat elektronky atd. atd.
Musíš zjistit v manuálu jak to u tvého zesilovače ale určitě tam bude možnost nastavení...

vlado222

Příspěvek od vlado222 »

Tiež si myslím že u Zappu chýba ešte gramec, a že časom u ňho bude nejaký tróniť medzi koncákmi McI.
Štvoricu EAT KT 88 som mal je to úplne iná liga ako všetky ostatné KT 88.
Ale tá cena. *headbang* na to že je to spotrebný materiál, so svojou životnosťou 2 -3 000 hod.

TAB
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od TAB »

moc tomu sice nevěřím ale budiž je to jedinná KT88 kterou jsem neslyšel. Když to bereš tak to tak pak je cena vysoká. Když se podíváš jak se ten spotřební materiál vyrábí tak cena je nízká...Tedy třeba aspon u Emission labs si myslím, že to je oprávněné

vlado222

Příspěvek od vlado222 »

Tak si to teda spočítajme.
spárovaný oktet (8ks) kde jedna flaška stojí 360€ stojí 2 880€.
viz na: http://www.ketos.eu/index.php/component ... 6/id,1950/
Zapa potrebuje dva takéto spárované oktety, čo činí do kopy. 5 760€. (= 148 642,56 CZK)
My slím že to nie je málo, lebo za to sa dajú kúpiť dobré reprokáble, alebo sieťová filtrácia atď.

Odpovědět