Raspberry Pi bych nedoporučoval, pokud budeš přehrávat i hudbu a budeš používat nějaké pluginy k foobaru, jako resampling, waveform, sacd apod. , které původní signál nějak zpracovávají. Nebude to stíhat. Mám mini pc s Celeronem 2x1.4MHz a je to tak tak.
Není to doporučení, ale příklad k zamyšlení. Koupil jsem si nedávno na hraní v práci a k mobilu přenosny USB DAC se zesilovačem Fiio Q1 MkII pro in-ear sluchátka. Něco jako ten Audioquest Dragonfly. Cena stejná (pod 2700Kč u nás), funkčně jiný level. Umí PCM až do 32/384kHz, DSD64 i DSD128, vstup jen USB s drivery. Napájení z vlastní baterie a USB. Má sluch. výstup 3.5 mm standard a 2.5mm symetrický a hlavně lineout ještě před zesilovačem. Krystal zvlášť pro násobky 44 a 48kHz.
Původně je určený a certifikovaný k iPhone, ale funguje i s Androidem přes OTG, jen pak trochu vybíjí mobil pokud není použit speciální kabel. Při zapojení do PC samo není problém.
Doma jsem jej zapojil na zkoušku do sestavy a už tam zůstal jako hlavní dac. Mnohem lepší než starší Dacmagic, Oppo 83SE. Srovnával jsem pak u kolegy na jedné mnohem lepší highend sestavě s převodníkem za pár desítek tisíc, ten byl samo lepší, ale rozdíl zase tak markantní nebyl, pouze v čistotě výšek byl trochu horší, středy basy stejné. Srovnáváno na hires a dsd nahrávkách. Zapojeno přes lowend 3m usb kabel za 60Kč (na lepší čekám) k minipc (W10, foobar s wasapi event, Kodi, Spotify, atd.), a analog z line out do zesilovače přes Audioquest kabel 1m 3.5mm-2xcinch. DSD/SACD přehrávám z FB nativně, DSD256 se ve FB resampluje do DSD128, přímo to z nějakého důvodu nejde i když by to DAC taky měl umět. Ale to už není třeba řešit.
Utáhl i sluchátka AKG701. Ale neměl jsem srovnání s jinými lepšími zesilovači.
A je hezký

http://fiio.net/en/products/76