Externí DAC do 6000 kč.

Dotazy a žádosti o radu co nakoupit, vylepšit, změnit ve vašich sestavách, ...
nordland88
Kontaktovat uživatele:

Externí DAC do 6000 kč.

Příspěvek od nordland88 »

Potřebuji DACana kvůli zvuku z pc do stereo zesilovače (vstup pouze cinch), na ozvučení filmu ve stereu. Nějaká rada na DAC, lepší než li CAMBRIDGE DacMAGIC 100 ?

Požaduji pouze opticky vstup. Nevím zda by šel zvuk z pc z KODI poslat přes usb do externího DACu, nejspíše by to bylo lepší než li přes omezenou optiku. V tomhle jsem nezkušený zelenáč. :oops:

Díky za rady. *klanimse*

FS
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Re: Externí DAC do 6000 kč.

Příspěvek od FS »

Nevím zda by šel zvuk z pc z KODI poslat přes usb do externího DACu, nejspíše by to bylo lepší než li přes omezenou optiku. V tomhle jsem nezkušený zelenáč. :oops:
Multimediální centrum KODI samo o sobě moc neřeší výstup, to je starost operačního systému, ve kterém je to KODI nainstalované - dostupnost KODI je snad pro všechny platformy, asi nejběžnější pod Linuxem. Pak jsou ještě upravené distribuce Linuxu, které mají KODI přímo jako součást systému (nepřesná formulace, ale snad nevadí), třeba OpenElec, LibreELEC, takze počítač startuje přímo do prostředí KODI.

Pro výstup do DAC přes USB může být zádrhel pod Windows - je nutné nainstalovat driver, pod Linuxem to bývá bez problémů.
KODI má z nějakého důvodu omezení na 192kHz. Pokud by to pro tebe byl problém je nutno sáhnou po jiném přehrávači (pod Linuxem je častá volba přehrávač mpd, ke kterému existují aplikace na ovládání z mobilu, např. MPDroid).
Osobně bych doporučil USB propojení spíše než optiku.

Co se týče doporučení na DAC v kategorii zmíněněého Cambridge, tady bohužel neporadím - v této relaci jsme měl jen Audioquest Dragonfly a ten má jen sluchátkový výstup.

Edit: Pokud bys měl limit o kousek vyšší, potom bys snad sehnal z druhé ruky Chord Mojo, to mohu doporučit - já jej prodal nedávno rok staré za cca 9tisíc.

nordland88
Kontaktovat uživatele:

V PC jedu na Widle 10 Pro. Také bych byl pro USB propojení.

FS
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od FS »

Určitě, driver pro Wind by i měl dodat každý výrobce k DACu, já jej dostal dokonce i k čínskému USB-SPDIF konvertoru, byť to byl link na jakousi stránku v čínštině :D

sonofstars
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od sonofstars »

nordland88 píše:
17 pro 2017 14:59
Potřebuji DACana kvůli zvuku z pc do stereo zesilovače (vstup pouze cinch), na ozvučení filmu ve stereu. Nějaká rada na DAC, lepší než li CAMBRIDGE DacMAGIC 100 ?
Bazarový CA DacMAGIC+ a někdy se dá sehnat i s úpravou CASEA. To je pak o třídu lepší. Jeden takový jsem prodával.

terahera
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od terahera »

Za dané peníze určitě doporučuji,a to i z vlastní zkušenosti,Audiquest Dragonfly Red *2thumbsup*
Má sice jen jack výstup,ale já používal redukci na RCA,také od Audiquest pro klid duše ;)
Za dané peníze prostě fantastický,nemá problém ani s Windows,zvukově jiný svět proti dacmagic.
Doufám,že mě teď nerozcupujou majitele dacmagic ;)

nordland88
Kontaktovat uživatele:

O Audiquest Dragonfly Red vím, a čekal jsem že ho sem napíšeš ;) Ovšem od tohoto zařízení píchlé pc vést k zesilovači analog kabel dlouhý přes 6 metru není dobré! :(

zvukově jiný svět proti dacmagic - To jsi porovnával?

FS
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od FS »

Hmm, tak se vykašli na snahu připojovat své PC k zesilovači, pořiď si třeba Raspberry s kartou HiFiBerry a nech tuhle mini PC krabičku přímo vedle audio systému.

terahera
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od terahera »

Porovnával,a ne jen sním,někde jsem to tu psal ;)
Pokud máš comp 6 metrů od aparátu,tak stejně budeš muset nějak řešit kabeláž,ať už použijes jakýkoliv Dac,u Dragonfly ti odpadá USB kabel, který taky není zanedbatelná částka,pokud tedy nehodlás použít kabel od tiskárny ;) ,což bych se u tebe dost divil ;)

nordland88
Kontaktovat uživatele:

tak stejně budeš muset nějak řešit kabeláž,ať už použijes jakýkoliv Dac

Myslím že u optiky nehraje vzdálenost 6 metru problém, a u usb kabelu také ne. (Co do ovlinění kvality přenosu)

Jde mi o to že když mám zapojeno na přímo z pc do zesilovače jack-cinch, jde mi do zvuku z pc hrozný bordel! Až takový že jsem musel napájení el. u pc dát do stejného el. okruhu jako je stereo sestava *headbang* tím se to trochu zmírnilo.
Naposledy upravil(a) nordland88 dne 17 pro 2017 20:11, celkem upraveno 1 x.

LawIAR
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od LawIAR »

FS píše:
17 pro 2017 20:01
Hmm, tak se vykašli na snahu připojovat své PC k zesilovači, pořiď si třeba Raspberry s kartou HiFiBerry a nech tuhle mini PC krabičku přímo vedle audio systému.

nordland88
Kontaktovat uživatele:

Nechápu jak by to fungovalo v praxi...

terahera
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od terahera »

No v praxi by jsi měl v podstatě comp i s dacem hned u sestavy,takže minimální délka kabeláže,minimální finanční nároky a docela slušná konektivita i funkčnost ;)
Ty digitální kabely bych nepodceňoval *taktone* ;)

LawIAR
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od LawIAR »

nordland88 píše:
17 pro 2017 20:14

Nechápu jak by to fungovalo v praxi...
veľmi jednoducho. hudbu by si streamoval do rpi3 z NAS-u, prípadne priamo zapojeným HDD a ovládal to cez aplikáciu (PC/mac/prenosné zariadenie). Samozrejme, v rpi3 by si mal nainštalovaný nejaký hudobný prehrávač (napr. už vedľa spomínaný runeaudio/volumio) a cez hifiberry digi+ optikou by si prepojil rpi3 s dacanom.

*palec*

edit: a ak v tom integráči nemáš dacana, dá sa kúpiť aj hifiberry D/A modul namiesto digi+, čo sa rovnako spojí priamo s rpi3.

FS
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od FS »

@nordland88
Koukni tady:
http://rpishop.cz/raspberry-pi-sady/394 ... -kodi.html
Dá se to koupit hotové,a nebo si to můžeš sestavit sám. Na výběr jsou i různé audio karty pro raspberry, pokud bys DAC neměl.

Odpovědět