Flac,Wav
Re: Flac,Wav
Děkuji pompo za vysvětlení. D/A převodník Cambridge Audio jsem si koupil ke svému starému cd přehravači Sony CDP - XA20ES. Jeho mechanika je vynikající a ve spojení s CA jsem s ním velice spokojen. Určitě ho nebudu měnit,i když si zahrávám s myšlenkou,že bych si koupil na vyzkoušení a měl by i v budoucnu využití
Xiangsheng Dac-01A Dac Tube Usb Decoders/Headphone/Preamplifier 24Bit 192Khz. Recenze má dobré a cena i s daní cca 4200 Kč. Dokonce má i sluchátkový regulovatelný výstup a navíc se hodí k mému předzesilovači.
Xiangsheng Dac-01A Dac Tube Usb Decoders/Headphone/Preamplifier 24Bit 192Khz. Recenze má dobré a cena i s daní cca 4200 Kč. Dokonce má i sluchátkový regulovatelný výstup a navíc se hodí k mému předzesilovači.
- PítrsPraha
- Kontaktovat uživatele:
- Vybavení
Souhlasím, že v různých sestavách se různé komponenty může jevit jinak. To je snad jasné. Stejně tak jasné ale je, že CW hraje na sestavě, která jej nebrzdí, zřetelně lépe než CA a že SP hraje zase zřetelně lépe než CW. Jasně, že je potřeba to vyzkoušet v konkrétní sestavě...dkdkdk píše:OK, právě to "Za me zvukove o tridu vys treba..." = pro mě, z mého pohledu, na mé stoustavě, pro mé uši atd. , mi tu u 99% příspěvků chybí a pokud si to tam lidi nedokážou podvědomě dosadit, příspěvek vypadá, že je to daná, pro všechny platná a jediná možnost/pravda.
Vím, jak to myslíš, na druhou stranu kdybys tohle své relativizování dovedl do důsledku, nemohl by nikdy nikdo nikomu nic poradit, protože nikdo nemá totožný řetězec (včetně akustiky) ani uši.
Ona "hladkost" nebo dle některých "analogovost" (to je ale pitomina

Advance Acoustic ani Wharfedale nejsou šampioni v rozlišení, ale pokud daliborr řeší a slyší rozdíly mezi optikou a USB v CA, pak lepší převodník by poznal na 100%.
Není zač Dalibore píšu ti to proto ,že sám vlastním (DAC megic + od CA) a porovnával jsem ho např. r. dac-em který (ve své) době označovaly v testech jako zvuk. lepší. No nebyl ,dokážu pochopit že pro někoho a na něčem ano ,ale na mé sestavě rozhodně ne. Jeho zvuk charakter byl později podrobněji (tuším i zde) pitván a samosebou - jak to tak bývá na něm jiní "testeři" našly nějaké ty masařky.
Vždy se najde něco nového a v testech samozřejmě "výrazně lepšího" Je třeba pochopit to co tu naznačil člen dkdkd ,že totiž : v testech často omýlané fráze jako : mnohem lepší čitelnost zvuku ,o dvě třídy lepší detailnost atd... je potřeba překládat jako : možná o něco málo ,nebo že jim to tak na dané sestavě připadalo apod. Prostě se značnou rezervou a s vědomím že každý to slyší jinak ,zvláště pokud jde o DAC jehož konečný zvuk.výsledek masivně ovlivní celý řetězec. Jinak moc nechápu
rozjezd debaty směrem ke koupi jiného DAC když jsi v souvyslosti s magicem jasně uvedl: Přednesem jsem byl nadšen. Dementní kecy ohledně "o tridu dve vyš a vyrazne jinde" DAC prostě odfiltruj
.Nějaké převodníky které by jsi byl ochoten zaplatit nebo třeba nabízené k výměně si třeba vyzkoušej a případný posun na své sestavě zhodnoť sám, na bajky blbínků nedej.

2-bh69
Je to možné ,psal jsem podle mě - vycházeje z logiky že asynchro režim je funkce nebo vlastnost celého převodníku daná čipem atd. ale je fakt že tento režim si přímo pro sebe vynucuje pojeté USB.
To má taky svou logiku ,takže jo máš asi pravdu ty.
Je to možné ,psal jsem podle mě - vycházeje z logiky že asynchro režim je funkce nebo vlastnost celého převodníku daná čipem atd. ale je fakt že tento režim si přímo pro sebe vynucuje pojeté USB.

Docela by mě zajímal zdroj Japan 24bit FLAC. Určitě to je Blu-ray pure audio. Ale předpokládám, že jsi zkoušel porovnávat více titulů.daliborr píše:Předzesilovač mám Xiang Shen 728A a koncáky 2x Advance Acoustic MAA 406 zapojené jako bi-anping a reprobedny wharfedale evo 50. Právě mě překvapilo když jsem si pustil CD Supertramp a pak to samé flac 24 bit Japan verze a hrálo to slyšitelně lépe. Pak mám nějaké audiofilní nahrávky všeho žánru a ti hudebníci jako by vystoupili z reprobeden.
BR:
http://dr.loudness-war.info/album/view/60050
Japan SHM-SACD:
http://dr.loudness-war.info/album/view/56105
Určitě i u mě někde musí být brzda, jinak si nedovedu vysvětlit rozstřel:PítrsPraha píše:Souhlasím, že v různých sestavách se různé komponenty může jevit jinak. To je snad jasné. Stejně tak jasné ale je, že CW hraje na sestavě, která jej nebrzdí, zřetelně lépe než CA a že SP hraje zase zřetelně lépe než CW. Jasně, že je potřeba to vyzkoušet v konkrétní sestavě...dkdkdk píše:OK, právě to "Za me zvukove o tridu vys treba..." = pro mě, z mého pohledu, na mé stoustavě, pro mé uši atd. , mi tu u 99% příspěvků chybí a pokud si to tam lidi nedokážou podvědomě dosadit, příspěvek vypadá, že je to daná, pro všechny platná a jediná možnost/pravda.
- NAD M51 vs. CW USB1 0:1
- CW USB1 vs. HifiberryDAC+ 1:1
Hele dalibore - asi tak ten dac magic je "ve své cenové" zvukově velmi dobrý (hladce "téměř" analogově) znějící převodník, pokud někdo prohlásí že hraje ploše .nudně nebo něco na ten způsob - přičítal bych to na vrub např: více či méně zadekovaným repro (a že takových existuje), dost ojedinělým zvuk. preferencím, nebo "snad" srovnáváním s něčím mnohonásobně dražším a to v tom pořadí jak píšu. Takže než začneš kupovat jiný dac poslechni si jak ostře hrají (většinu CD placek) běžné- levné cd playery v porovnání s tím magicem a ptej se jestli se ti po takovém zvuku stýská.
Můj osobní pocit z dagmagicu je prostě takový,třeba Audioquest dragonfly red za nějakých 5500,- hraje podstatně lépe,otevřeněji,detajlněji,dynamičtěji a je vlastně ještě levnější.je to můj názor,nikomu ho samozřejmě nevnucuji.Jinak myslím,že mám vše v pořádku a co se zvuk. preferencí týče,tak to má asi každý jinak,ale stím se nedá nic dělat

Určitě i u mě někde musí být brzda, jinak si nedovedu vysvětlit rozstřel:
A PROČ ? jen proto že ti mnohem levnější převodník zvukově poslouží stejně dobře nebo i lépe než mnohonásobně dražší ,tak jsi to myslel? Já bych to určitě nenazýval brzdou ,prostě celý tvůj systém má jisté vlastnosti na kterých vynikne ten nebo onen převodník. Pokud by jsi chtěl položit nějaké rovnítko mezi jejich prodejní cenou a zvuk.kvalitou aby to navíc nějak korelovalo s těmi chvalozpěvy z testů ,musel by sis možná překopat celý systém / buďto za mnohem dražší nebo možná přímo ten na který byl v tom testu připojen. Ale vybírat nebo napasovávat zbytek řetězce na převodník asi nebude moc produktivní a rentabilní způsob postupu. Takže spokojil bych se s DAC se zaplatitelným zvukem který cenově tak nějak odpovídá tomu zbytku co mám. Moc nechápu ty zmatlíky co nemají slušně pořešené ani bedny včetně akustiky a přitom špekulují nad Převodníky jako je NAD M51 za 39 990,- Nevím je to asi jak jsi sám psal: velice rychle zapomenout, co jsi kde o jakém výrobku četl. Já bych to řekl i jinak: nežrat tolik ty sračky z recenzí! Někteří jsou z toho potom tak vypálení že následně nakoupí i mnohanásobně předraženou garážovku ,sestrojenou od rychlokvaškové firmy doslova na koleně (samosebou jak jinak z nejlepších součástek) a pak všude šíří její slávu - aspoň doté doby než někdo rozšifruje o co doopravdy jde ,objeví se zase něco nového ,nebo uslyší jakýkoli jiný převodník většinou podstatně levnější hrát o něco málo líp.
A nepoužíval bych zrovna slova brzda a neaplikoval vždy takto zjednodušené pravidlo ,že méně kvalitní samosebou myšleno hlavně levnější systém vždy něco brzdí. Například na zadekovaných tlumenejších bednách nebo celkově systému takového charakteru - obvykle jednodužší ostřeji hrajíci převodníky znějí lépe. Naopak třeba na velmi živých a detailních repro které nic nemaskují, nebo opravdu hrají až ostře potom zní ty samé DAC uřvaně ,až jedovatě a najdou zde zase uplatnění ty co mají mají jemnější nebo hladší (jak chceš) podání. A cena nebo domělá kvalita ta je třeba někde uplně mimo. To souvysí i s posledním přísp. od
terahera ano Audioquest dragonfly red za nějakých 5500,- ti klidně může hrát líp a je to v pořádku nemám s tím problém . Proto je celkem ošidné prohlašovat natvrdo ,že je něco o já nevím kolik tříd lepší ,nemusí to platit obecně a už vůbec ne vždy a pro každého testy/ netesty , cena/necena.
A PROČ ? jen proto že ti mnohem levnější převodník zvukově poslouží stejně dobře nebo i lépe než mnohonásobně dražší ,tak jsi to myslel? Já bych to určitě nenazýval brzdou ,prostě celý tvůj systém má jisté vlastnosti na kterých vynikne ten nebo onen převodník. Pokud by jsi chtěl položit nějaké rovnítko mezi jejich prodejní cenou a zvuk.kvalitou aby to navíc nějak korelovalo s těmi chvalozpěvy z testů ,musel by sis možná překopat celý systém / buďto za mnohem dražší nebo možná přímo ten na který byl v tom testu připojen. Ale vybírat nebo napasovávat zbytek řetězce na převodník asi nebude moc produktivní a rentabilní způsob postupu. Takže spokojil bych se s DAC se zaplatitelným zvukem který cenově tak nějak odpovídá tomu zbytku co mám. Moc nechápu ty zmatlíky co nemají slušně pořešené ani bedny včetně akustiky a přitom špekulují nad Převodníky jako je NAD M51 za 39 990,- Nevím je to asi jak jsi sám psal: velice rychle zapomenout, co jsi kde o jakém výrobku četl. Já bych to řekl i jinak: nežrat tolik ty sračky z recenzí! Někteří jsou z toho potom tak vypálení že následně nakoupí i mnohanásobně předraženou garážovku ,sestrojenou od rychlokvaškové firmy doslova na koleně (samosebou jak jinak z nejlepších součástek) a pak všude šíří její slávu - aspoň doté doby než někdo rozšifruje o co doopravdy jde ,objeví se zase něco nového ,nebo uslyší jakýkoli jiný převodník většinou podstatně levnější hrát o něco málo líp.
A nepoužíval bych zrovna slova brzda a neaplikoval vždy takto zjednodušené pravidlo ,že méně kvalitní samosebou myšleno hlavně levnější systém vždy něco brzdí. Například na zadekovaných tlumenejších bednách nebo celkově systému takového charakteru - obvykle jednodužší ostřeji hrajíci převodníky znějí lépe. Naopak třeba na velmi živých a detailních repro které nic nemaskují, nebo opravdu hrají až ostře potom zní ty samé DAC uřvaně ,až jedovatě a najdou zde zase uplatnění ty co mají mají jemnější nebo hladší (jak chceš) podání. A cena nebo domělá kvalita ta je třeba někde uplně mimo. To souvysí i s posledním přísp. od
terahera ano Audioquest dragonfly red za nějakých 5500,- ti klidně může hrát líp a je to v pořádku nemám s tím problém . Proto je celkem ošidné prohlašovat natvrdo ,že je něco o já nevím kolik tříd lepší ,nemusí to platit obecně a už vůbec ne vždy a pro každého testy/ netesty , cena/necena.
Myslel jsem to jen jako čistou narážku na to, že mi něco někde brzdí kvality CW DAC, i když jsem rozdíl mezi převodníky dokázal rozeznat (viz. match NAD vs. CW).
Abych to uvedl na pravou míru.
Po přechodu na dělenec jsem chtěl nahradit zvukovku integrovanou v HTPC něčím lepším. Vyskytla se možnost pořídit do sestavy za pro mě ještě snesitelnou sumu bazarovou M51ku, ale ta mi nakonec proklouzla mezi prsty. Došlo tedy na koupi CW DAC za menší peníze (i když ne až tak moc) a s velice dobrou reputací v této cenové hladině.
I přes to stále hlodala myšlenka, jestli mi vlastně neuniklo s M51 něco navíc. Došlo k zápůjčce a srovnání. CW DAC u mě, na mém železe, zvítězil. Byl poznat zvukový rozdíl a to k lepšímu oproti NAD. To mě samozřejmě potěšilo.
Od začátku jsem "hrál" na linuxu, pomocí MPD. Nejprve na běžném HTPC, později jsem vyzkoušel RPi, u kterého jsem také zůstal. Když došlo na koupi 2. ks Rpi k domácímu kinu, vzal jsem ze srandy ještě Hifiberry DAC+, který jsem měl v úmyslu s CW porovnat. V případě totálního průseru by se v domácnosti tahle kartička neztratila.
Nastalo to, co jsem popsal výše. Týden usilovného poslechu,rychlé přepínání vstupů předzesilovače=DACů při přehrávání, sluchátka, bedny, večer, ráno... Nic. Žádný ani sebemenší rozdíl v prostoru, rozlišení jsem nepostřehnul. A i kdybych našel jediné cinknutí lepší pro CW, bylo by stejně rozhodnuto v jeho neprospěch, protože v takových podmínkách a takovém soustředění stejně z 99,9% hudbu neposlouchám.
Bohužel jsem na této zkušenosti finančně tratil
a naopak bohudík i vydělal peníze na další hračky
.
Důležitější ale než peněžní ztráta je pro mě získaná zkušenost - DAC, popř. formu a cenu budoucích DACů mám jasnou.
...znovu prosím, brát jen jako zkušenost jednoho člověka, určitého přehrávacího řetězce a prostředí i s jeho všemi nedokonalostmi.
Abych to uvedl na pravou míru.
Po přechodu na dělenec jsem chtěl nahradit zvukovku integrovanou v HTPC něčím lepším. Vyskytla se možnost pořídit do sestavy za pro mě ještě snesitelnou sumu bazarovou M51ku, ale ta mi nakonec proklouzla mezi prsty. Došlo tedy na koupi CW DAC za menší peníze (i když ne až tak moc) a s velice dobrou reputací v této cenové hladině.
I přes to stále hlodala myšlenka, jestli mi vlastně neuniklo s M51 něco navíc. Došlo k zápůjčce a srovnání. CW DAC u mě, na mém železe, zvítězil. Byl poznat zvukový rozdíl a to k lepšímu oproti NAD. To mě samozřejmě potěšilo.
Od začátku jsem "hrál" na linuxu, pomocí MPD. Nejprve na běžném HTPC, později jsem vyzkoušel RPi, u kterého jsem také zůstal. Když došlo na koupi 2. ks Rpi k domácímu kinu, vzal jsem ze srandy ještě Hifiberry DAC+, který jsem měl v úmyslu s CW porovnat. V případě totálního průseru by se v domácnosti tahle kartička neztratila.
Nastalo to, co jsem popsal výše. Týden usilovného poslechu,rychlé přepínání vstupů předzesilovače=DACů při přehrávání, sluchátka, bedny, večer, ráno... Nic. Žádný ani sebemenší rozdíl v prostoru, rozlišení jsem nepostřehnul. A i kdybych našel jediné cinknutí lepší pro CW, bylo by stejně rozhodnuto v jeho neprospěch, protože v takových podmínkách a takovém soustředění stejně z 99,9% hudbu neposlouchám.
Bohužel jsem na této zkušenosti finančně tratil

Důležitější ale než peněžní ztráta je pro mě získaná zkušenost - DAC, popř. formu a cenu budoucích DACů mám jasnou.
...znovu prosím, brát jen jako zkušenost jednoho člověka, určitého přehrávacího řetězce a prostředí i s jeho všemi nedokonalostmi.
2 terahera
Chápu a věřím že ti ten Audioquest dragonfly hraje u tebe líp a i když je to jen taková větší flash-ka (nic proti ničemu) asi špatná není většina lidí si jí chválí. Nespokojenost s DAC-any od CA ale podle mě spočívá ve vys.sampl.frekvencích které zvukem výrazně pohnou a alespoň u toho mého +ka ani nejdou přepnout ,nebo zcela vyřadit. Vím že někteří resampling prostě neberou: buďto z "nějakého asi principu" nebo např. po zvukovém porovnání s jiným DAC který převzorkovává méně nebo vůbec-tj./nemají na to aparát,nebo to slyší jinak ,(možná vyrostli již výhradně v éře digi-zvuku). Z mého pohledu převod na vyšší frekvence většině CD myšleno nahrávkám na nich prospěje ,zvláště při vyšších hlasitostech kdy jsou mnohá CD již na hranici poslouchatelnosti. Ještě zpět zmínka o převodníku NAD M51 D/A neslyšel jsem ho ,ale technologicky ,provedením ,softw.přístupem a vyčerpávající výbavou vstupy je na tom výborně ,jeho krédem jsou však taktéž vyšší vz.frekvence ,takže pro někoho výborné pro jiného ne. Pro mě ale moc vysoká cena ,(člen Luky68 nyní nabízí slevu)
ten magic je však proti němu za hubičku.To je snad vše ,třeba to daliborovi ,či jiným nějak pomůže.
Chápu a věřím že ti ten Audioquest dragonfly hraje u tebe líp a i když je to jen taková větší flash-ka (nic proti ničemu) asi špatná není většina lidí si jí chválí. Nespokojenost s DAC-any od CA ale podle mě spočívá ve vys.sampl.frekvencích které zvukem výrazně pohnou a alespoň u toho mého +ka ani nejdou přepnout ,nebo zcela vyřadit. Vím že někteří resampling prostě neberou: buďto z "nějakého asi principu" nebo např. po zvukovém porovnání s jiným DAC který převzorkovává méně nebo vůbec-tj./nemají na to aparát,nebo to slyší jinak ,(možná vyrostli již výhradně v éře digi-zvuku). Z mého pohledu převod na vyšší frekvence většině CD myšleno nahrávkám na nich prospěje ,zvláště při vyšších hlasitostech kdy jsou mnohá CD již na hranici poslouchatelnosti. Ještě zpět zmínka o převodníku NAD M51 D/A neslyšel jsem ho ,ale technologicky ,provedením ,softw.přístupem a vyčerpávající výbavou vstupy je na tom výborně ,jeho krédem jsou však taktéž vyšší vz.frekvence ,takže pro někoho výborné pro jiného ne. Pro mě ale moc vysoká cena ,(člen Luky68 nyní nabízí slevu)