gramofon Onkyo CP 5000 A je zpomalený
gramofon Onkyo CP 5000 A je zpomalený
Dobrý večer všem,
potřebuji poradit co může být příčinou zpomalení otáček výše uvedeného gramofonu. Koupil jsem jej nedávno na Aukru, protože se mně tyhle staré stroje líbí a taky proto, že mám ostatní komponenty taky Onkyo(Integra) a do téhle sestavy docela zapadá. Nejde mně o nějakou zvláštní kvalitu, potřebuji pouze přehrát svých cca 70 starých desek v přijatelné kvalitě. Gramofon je jinak docela zachovalý všechno funguje ale vykazuje konstantní zpomalování patrné na stroboskopu, který stále velmi mírně ubíhá. Jemná regulace je již na dorazu. Na reprodukci to patrné není, ale štve mně to... Vyměnil jsem náhonový řemínek, odmastil řemeničku- nic nepomohlo.Tím však moje znalosti skončily. Poraďte, prosím.
Díky
potřebuji poradit co může být příčinou zpomalení otáček výše uvedeného gramofonu. Koupil jsem jej nedávno na Aukru, protože se mně tyhle staré stroje líbí a taky proto, že mám ostatní komponenty taky Onkyo(Integra) a do téhle sestavy docela zapadá. Nejde mně o nějakou zvláštní kvalitu, potřebuji pouze přehrát svých cca 70 starých desek v přijatelné kvalitě. Gramofon je jinak docela zachovalý všechno funguje ale vykazuje konstantní zpomalování patrné na stroboskopu, který stále velmi mírně ubíhá. Jemná regulace je již na dorazu. Na reprodukci to patrné není, ale štve mně to... Vyměnil jsem náhonový řemínek, odmastil řemeničku- nic nepomohlo.Tím však moje znalosti skončily. Poraďte, prosím.
Díky
Re: gramofon Onkyo CP 5000 A je zpomalený
něco podobného se tu nedávno probíralo, možná se bude hodit:
raj-analogu/menici-se-rychlost-pitch-t16067.html
raj-analogu/menici-se-rychlost-pitch-t16067.html
Tenhle typ používá DC motor. Jsou tam 3 trimry. Jeden na finální nastavení a dva pro nastavení jednotlivých otáček dostupné přes otvor v blízkosti stroboskopu. V manualu je uvedeno nastavit final do střední polohy a těmi druhými doladit po přepnutí na jednotlivé otáčky podle stroboskopu. Můžu Ti poslat servisní manual. Pokud to ale po nastavení otáček i tak bude ujíždět , tak bych se pustil do výměny elytů.
pro:lechos
Díky za všechny rady a nasměrování.
pro:ma1ko
Díky za rady k nastavení trimrů.Servisní manuál bych určitě přivítal.Pokud můžeš,tak mně jej pošli.Potřebovat ho bude hlavně opravář,který bude to seřízení provádět,protože já si na to netroufám.
Díky za všechny rady a nasměrování.
pro:ma1ko
Díky za rady k nastavení trimrů.Servisní manuál bych určitě přivítal.Pokud můžeš,tak mně jej pošli.Potřebovat ho bude hlavně opravář,který bude to seřízení provádět,protože já si na to netroufám.
Neuvěřitelné se stalo skutečností.Já jsem si to pomocí těch trimrů seřídil sám(!!!).Potenciometr pitch kontrol je přibližně ve středu dráhy a stroboskop se ani nehne!!! Velký dík ma1ko za výbornou radu!!! Je vidět,že jsi borec,a že já taky ještě nepatřím do starého železa.Mám z toho velkou radost.
no vidíš, šikovnej, a pamatuj: co uděláš vlastníma rukama to Ti nikdo nevezme a zkušenost se hromadí, mnoho zdaru přeji a kvalitního poslechu
pro : lechos
Už přehrávám svoje oblíbené desky.Teď už jsem s gramofonem a kvalitou reprodukce spokojen.
Díky za podporu.
Už přehrávám svoje oblíbené desky.Teď už jsem s gramofonem a kvalitou reprodukce spokojen.
Díky za podporu.
Jsem rád, že rada pomohla. Já ten gramec naživo nikdy neviděl.