Gramofon Pro-ject

Dotazy a žádosti o radu co nakoupit, vylepšit, změnit ve vašich sestavách, ...
tom
Kontaktovat uživatele:

Re: Gramofon Pro-ject

Příspěvek od tom »

eficak píše: Stejně tedy začni 2M Red a PJ PBSE2 a pak dej vědět. Je lepší vyjet od začátku a nepřipravit se o radost
Jako bývalý majitel Sumiko bohužel musím nesouhlasit, pokud je finanční rozdíl mezi Red a Sumiko k vydýchání tak jít rovnou výš.
Rozdíl zvukově se nedá moc vydýchat :mrgreen:
Pro Sumiko navíc hraje fakt - omezený praskot i šum hraných-bazarových LP.
Jsou ale i jine přenosky *thumbs up*

dekac
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od dekac »

Ahoj,já si užívám s PJ 2xperience,přenoskou 2M Red a PJ phono II Se to celé připojené AQ Cobra do Denonu AVC A1,který krmí Wharfy EVO II-30 a líbí se mi to moc.Jediná chyba jsou některé šíleně praskající vinyly kupované z druhé ruky.Je fakt,že praskot se ozývá jen v tichých pasážích,ale je to rušivé.Trochu jsem se nudil a tak jsem ze srandy na PJ nasadil mou starou Ortofonku OMB5 E,to hlavně proto,že na mé staré NC 470 hrála šikovně.Výsledek:je kapku jinde než 2M Redka,ale není to zase takový šílený rozdíl.Poslech jsem uskutečnil na deskách rockových a metalových (Iron Maiden,DORO,Warlock,Scorpions) bylo to dobře poslouchatelné,ale jakmile jsem nasadil Oldfielda nebo Rondo Veneziano bylo vše někde jinde(2 M Red ji jasně přebila a složila na lopatky).Každá přenoska hraje jinak jiný druh hudby a myslím,že na nějakou univerzální,zaplatitelnou člověk jen tak nenarazí.Takže nechám v klidu hrát 2M Red jelikož v univerzálnosti se mi osvědčila lépe než OMB5 E.Už se těším na příští víkend kdy zase vše probereme u mě doma s Efičákem. *2thumbsup*

efičák
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od efičák »

Dekac je super !!!
Jo, jo, jo. Rondo Veneziano ,má barokní bohatost, šmrncovní aranže a parádní zvuk nahrávky.
Pořád mi to vychází, na dvě ramínka s dvěma přenoskama... (Sumiko, Ortofon...)

Pro práci s praskotem starých, ale dobrých vinylů, je Sumiko nejlepším z dostupných přenosek s podmínkou analogového zvuku.
U Audiotechniky jsou lepší hroty pro tuto přednost. S výhradou technického charakteru -CD.
A to já nerad.
Pokud zůstaneme v náručí Ortofon 2M, doporučuji dostupné Blue s neuvěřitelným silným basem a ohromujícím prostorem do hloubky a šířky, za rozteč reprosoustav. (PJ PBSE2, GTP-1MM).
A prvním vyslancem tichého provozu a velkého rozlišení, atakující kvality MC, buhužel i cenou, je 2M Bronze.
Jede už od syrova a hraje jak mám rád. Ještě pořád neutrálně, ale s dostatečnou barvou středů.
Fakt mi studené přenosky nesedí. Chci "vitange", zvuk jsoucí do dřeně muziky.

efičák
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od efičák »

Funkyboss píše:O jakou úpravu se u PB II SE jedná? Domníval jsem se, že je určen i pro MC přenosky. Nemá to náhodou co dočinění s impedancí/zátěží?
Sumiko pracuje v doporučených zátěžích do 150 pF.
Kabeláž gramofonu (ramínko a konektorový box) má asi 20 pF.
Phono kabel bych doporučil, co nejlehčí, také kolem 30 pF.
PJ PBSE2, má na vstupu trvale osazen 120 pF kond. 20+30+120=170 pF se zdá pro linearitu vysokovýstupňové MC přenosky, určené do MM vchodu do boxu přece jen vysoká hodnota. Zvuk bývá prezentní na středech, ale tuto vydu také způsobuje nepřesné nastavení přenosky, ne níž je Sumiko velmi náchylné. Co odpustí MM, to z Sumika BP2 uslyšíš, jako tvrdé středy a sykavky.
Vyšší model Sumiko EVO III., jde ještě níže a potřebuje maximálně 100 pF, pro rovné pásmo.
Když je přenoska správně nastavena a signálu se neklade vyšší zátěž, je zvuk v intencích superlativů, o nichž mi píše kamarád, ve svých děkovným dopisech. :-)

Čti vlákno MC HO přenosky. Nebuď líný hledat, máš tu všechno na stříbrném podnosu. A bonus? Pěkné fotografie !

dekac
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od dekac »

Funkyboss:Díky za zkušenosti s Debutem, při hledání informací jsem na tvoje vlákno taky narazil. Neměl jsi náhodou možnost porovnat svůj Tube Box II s Phono Boxem II nebo s Phono Boxem II SE? Co se týče přenosky 2M Red, taky o ní uvažuju. U modelu Xpression III je už v základu.

Já jsem zkoušel Phono Box II s Phono Boxem II SE ještě s NC 470 a OMB5E a výsledek je zcela úměrný cenovému rozdílu.Phono box v mém případě postrádal prostor,basy nebyly tak přesné,menší dynamika a co mě nejvíce zaujalo byla čistota a jasnost projevu,kde II SE jasně vyhrál.Dneska jsem měl tu čest poslouchat gramo Mitchel s předkem od našich severních sousedů RCM Audio *klanimse* ,ale to už je úplně jiná třída.Pikantní na tom je,že před dvěma dny jsem se zrovna o tomto předzesáku bavil s P.Diokem když jsem šel zjišťovat podrobnosti o tom jak zbavit špíny některé mé bazarové vinyly.
Osobně si myslím,že kombinace 2M Redky s SE II je příjemná,poslouchatelná a zaplatitelná.Co jsem ,ale vypozoroval u mě je změna charakteru zvuku při připojení různých propojovacích káblíkú mezi gramo a SE II.To je ,ale zase jiný problém a z jiného soudku (kabelová kabala) :D .

efičák
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od efičák »

tom píše:
eficak píše: Stejně tedy začni 2M Red a PJ PBSE2 a pak dej vědět. Je lepší vyjet od začátku a nepřipravit se o radost
Jako bývalý majitel Sumiko bohužel musím nesouhlasit, pokud je finanční rozdíl mezi Red a Sumiko k vydýchání tak jít rovnou výš.
Rozdíl zvukově se nedá moc vydýchat :mrgreen:
Pro Sumiko navíc hraje fakt - omezený praskot i šum hraných-bazarových LP.
Jsou ale i jine přenosky *thumbs up*
2M Red, je díky zvýhodnění výrobcem, cenově zanedbatelná a "zapuštěná" do ceny skvělého, zdařilého, hrajícího gramofonu na celý život, PJ Xpression III.
Páneček si nechá 2emku v šuplíčku, kde bude milášek čekat, na výrazné upgrady (či nehody) lepších přenosek, otevírajících říši čaroděje poslechu, zvuku a woodoo, pana Viga, známého pod pseudonymem Renown.
Hudba hraje i z Ortofon OM3.

Funkyboss
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od Funkyboss »

eficak píše:
Funkyboss píše:O jakou úpravu se u PB II SE jedná? Domníval jsem se, že je určen i pro MC přenosky. Nemá to náhodou co dočinění s impedancí/zátěží?
Sumiko pracuje v doporučených zátěžích do 150 pF.
Kabeláž gramofonu (ramínko a konektorový box) má asi 20 pF.
Phono kabel bych doporučil, co nejlehčí, také kolem 30 pF.
PJ PBSE2, má na vstupu trvale osazen 120 pF kond. 20+30+120=170 pF se zdá pro linearitu vysokovýstupňové MC přenosky, určené do MM vchodu do boxu přece jen vysoká hodnota. Zvuk bývá prezentní na středech, ale tuto vydu také způsobuje nepřesné nastavení přenosky, ne níž je Sumiko velmi náchylné. Co odpustí MM, to z Sumika BP2 uslyšíš, jako tvrdé středy a sykavky.
Vyšší model Sumiko EVO III., jde ještě níže a potřebuje maximálně 100 pF, pro rovné pásmo.
Když je přenoska správně nastavena a signálu se neklade vyšší zátěž, je zvuk v intencích superlativů, o nichž mi píše kamarád, ve svých děkovným dopisech. :-)

Čti vlákno MC HO přenosky. Nebuď líný hledat, máš tu všechno na stříbrném podnosu. A bonus? Pěkné fotografie !
Včera večer jsem se zrovna na to vlákno o MC LO a MC HO dostal. Je tady vůbec spousta informací, jen je trochu složitější se k nim dostat. Vyhledávání mi nepřijde nijak oslnivé. Budu tedy pročítat a pročítat, třeba někde najdu informace například o tom, jestli je vhodné použít na propojení gramofon-předzesilovač RG62. A díky Efičáku *thumbs up*

Renown
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od Renown »

RG-62 - než tkanička Hama je to asi lepší ....

tom
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od tom »

eficak píše: Hudba hraje i z Ortofon OM3.
Ona hraje i takhle :D
http://www.aukro.cz/item960144263_nejme ... svete.html

Jenže když je nabídka na Sumiko za klubovku tak bych silně uvažoval :mrgreen:

Funkyboss
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od Funkyboss »

:lol:
tom píše:
eficak píše: Hudba hraje i z Ortofon OM3.
Ona hraje i takhle :D
http://www.aukro.cz/item960144263_nejme ... svete.html

Jenže když je nabídka na Sumiko za klubovku tak bych silně uvažoval :mrgreen:

fox
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od fox »

Doporučuji Paštiku vyzkoušet v domácích podmínkách. Měl jsem ji a proto vím, že je náchylná na rušení. U mě doma přes ní neustále pípala "Morseovka" asi z vedlejšího zesilovače mobilního operátora./ Mimo jiné mi bylo doporučeno výrobcem koupit si pušku a na vysílač střílet./
U všech hrála perfektně, akorát u mě doma pípala. *headbang*

boxer

Příspěvek od boxer »

Obrázek

fox
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od fox »

Boxere, příliš slabé. Dej tam silnější kalibr !

boxer

Příspěvek od boxer »

Obrázek

fox
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od fox »

Tak nějak to vypadalo, když seděly v obýváku manželka, dcera a Paštika.
...a někdy nebylo Paštiku vůbec slyšet.

Odpovědět