Gramofon Pro-ject

Dotazy a žádosti o radu co nakoupit, vylepšit, změnit ve vašich sestavách, ...
Funkyboss
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Gramofon Pro-ject

Příspěvek od Funkyboss »

Dospěl jsem do fáze, kdy začínám uvažovat o koupi gramofonu. Stačilo mi srovnání stejné nahrávky z CD a vinylu a byť to bylo na gramofonu Technics 1210 primárně určenému pro djs, rozdíl převážně v podání prostoru byl obrovský. Zkrátka radost poslouchat. Ideálně bych chtěl pořídit něco z českých luhů a hájů, takže Pro-ject se nabízí. Vzhledem k tomu, že to bude můj první gramofon a finance nejsou neomezené, přemýšlím o modelu Debut III Esprit nebo Xpression III, nebo něčem v podobné cenové hladině. Budu vděčný za jakékoliv rady a zároveň tipy, kde v Praze (nebo okolí) je možné gramce Pro-ject slyšet a případně koupit. Spolu s gramofonem budu řešit i phono předzesilovač, zatím to vypadá dle kladných ohlasů na Phono Box SE II. A ještě na závěr - netušíte někdo, jestli se cenově vyplatí koupit gramofon přímo v Litovli nebo nemáte tip na nějaké lepší ceny než jsou obvyklé? Díky.

marasten
Kontaktovat uživatele:

Re: Gramofon Pro-ject

Příspěvek od marasten »

Ahoj, od vánoc jsem majitelem gramofonu debut III Esprit a jsem velmi spokojený. Nahradil můj starý NC 450. Měl jsem s ním sice lehké trápení způsobené výměnou přenosky za kvalitnější ( než standartně montovaná Ortofon OMB5), ale také těžší a musel jsem dovažovat raménko. Nakonec to bebyl takový problé a teď je vše k mé spokojenosti.Předzesilovač používám Pro-Ject Tube Box II.
Zde je to popsáno : http://www.hifinazory.cz/forum/viewtopi ... =12&t=4064

Funkyboss
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od Funkyboss »

Díky za zkušenosti s Debutem, při hledání informací jsem na tvoje vlákno taky narazil. Neměl jsi náhodou možnost porovnat svůj Tube Box II s Phono Boxem II nebo s Phono Boxem II SE? Co se týče přenosky 2M Red, taky o ní uvažuju. U modelu Xpression III je už v základu.

marasten
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od marasten »

Tak co se týká srovnání s Phono boxem II a Phono boxem IISE nemůžu sloužit. Já jsem přecházel z NAD PP1. Ale určitě ti zde někdo fundovaně odpoví. Dovolil bych si tipnout buď eficak, Renown a nebo někdo z dalších.

efičák
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od efičák »

Píše mi Kamelot o neuvěřitelné spokojenosti se zvukem své sestavy.
Spojením umělecké japonské MC přenosky Sumiko Blue Point no.2 a Audio Analogue s vestavěnou phono kartou, přesáhl možnosti dané kvalitním drahým CD přehrávačem a dosáhl podobného efektu, jako já se Sumikem a GTP-1 (MM).
Naprostá fascinace zvukem - hudbou - kvalitou nahrávek, ve vinylu utopených.

Jsem nadšený práce PJ nad novým uhlíkovým ramínkem - Xpression III.
Zvukem a designem, se dostal výrazně, nad starší Xpression II., který mi přijde ve vývoji spíše o 2 generace zpět.

Vinetou mi přinesl Xpression s Ortofon 2M Red a Phono box SEII. na "přechutnání".
Musím napsat, že tato sestava je jako jedno tělo.
Zvuk je "spojený, zasycující a hudebně magický". Během 2 let, se mi sbírka vinylů rozrostla o řádný počet a o překvapení není nouze. Jako milovník klasiky bych řekl, že to nejlepší už bylo, Jazz - Rock - Pop, můžu v míře nestřídmé.

Jo, ale chce to sestavu a trpělivost. 2M Red, je sázka na jistotu, 2M Blue je radost z basů a prostoru, 2M Bronze, začíná rozlišení a rychlost možností vinylu a Sumiko Blue Point 2, slyším, kam kráčí nesmrtelná muzická kvalita analogu.

Ale cédéčko není špatné. :-)

vinnetou79
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od vinnetou79 »

Jak výše popisuje mou kombinaci Efičák, já volil Pro-Ject 1 Xpression III s Ortofon 2M Red a Pro-Ject Phono Box SE II v podstatě naslepo, resp. po pasivním asi měsíčním pročítáním tohoto fóra, kde jsem nalezl obrovskou technickou (po aktivním zapojení do fóra nejen technickou) podporu a množství dotazů k této zálibě, která mne přesvědčila, že do pořízení gramofónu a výše zmíněné kombinace mohu s klidným srdcem jít. A jsem spokojený *2thumbsup*
Také jsem uvažoval o Debutu III Esprit, ale tam mi vadil napevno přidělaný výstupní kablík + Dodělej Doma.
2M Red pro začátek není špatnou volbou, záleží na financích, ale až se mi ucho "Redky" nabaží, půjdu výše.

Kde bydlíš Funky?

Funkyboss
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od Funkyboss »

vinnetou79 píše:Jak výše popisuje mou kombinaci Efičák, já volil Pro-Ject 1 Xpression III s Ortofon 2M Red a Pro-Ject Phono Box SE II v podstatě naslepo, resp. po pasivním asi měsíčním pročítáním tohoto fóra, kde jsem nalezl obrovskou technickou (po aktivním zapojení do fóra nejen technickou) podporu a množství dotazů k této zálibě, která mne přesvědčila, že do pořízení gramofónu a výše zmíněné kombinace mohu s klidným srdcem jít. A jsem spokojený *2thumbsup*
Také jsem uvažoval o Debutu III Esprit, ale tam mi vadil napevno přidělaný výstupní kablík + Dodělej Doma.
2M Red pro začátek není špatnou volbou, záleží na financích, ale až se mi ucho "Redky" nabaží, půjdu výše.

Kde bydlíš Funky?
Jsem z Prahy a koukám že valná většina z vás je poněkud z daleka :(
Jinak jsem na tom stejně jako ty, bude to nejspíš také koupě naslepo po dlouhém pročítání zdejších příspěvků. Jediný gramec se kterým mám zkušenost je tátova Tesla NC 420. Když na ní pustím třeba Frankie Goes To Hollywood, tak je to ve srovnání s CD verzí nářez (a to ten gramec jede přes nějakou věž). Je to sice už starší kousek, ale pořád funguje de-facto bez problémů.

vinnetou79
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od vinnetou79 »

Co se týče P-J 1 Xpression III tam se nedá šlápnout vedle, já jsem s ním naprosto spokojený a vlastnosti různých přenosek již zmiňoval Efičák výše. *palec*
S phono preampem se to musí zkoušet, každému se může líbit něco jiného, nejlepší by bylo se domluvit z nějakým „pražským hi-fi človíčkem“ na poslech. Ale pro začátek bych zůstal asi u P-J, moc dobře si rozumí s Ortofonem, ale to už záleží jen na Tobě, třeba dostaneš nějakou výhodnou, jak cenově tak i hudebně, nabídku. :)

MB
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od MB »

Ja som skoro pražský, sice nemám Pro-Ject (mam len taky maly slovinsky gramofonik), ale niekde doma sa mi vála Ri-Audio Pashtika 1 SE, možeš si ju kludne požičat...

Funkyboss
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od Funkyboss »

MB píše:Ja som skoro pražský, sice nemám Pro-Ject (mam len taky maly slovinsky gramofonik), ale niekde doma sa mi vála Ri-Audio Pashtika 1 SE, možeš si ju kludne požičat...
Díky za nabídku, silně uvažuju (jsem v podstatě již rozhodnutý) o Phono Boxu II SE, v kombinaci s Xpression III a 2M Red ho tady dost lidí chválí. Teď už jen přesvědčit manželku *2thumbsup* . A co se týče nějaké výhodné cenové nabídky, něco už se rýsuje :D

efičák
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od efičák »

MB píše:Ja som skoro pražský, sice nemám Pro-Ject (mam len taky maly slovinsky gramofonik), ale niekde doma sa mi vála Ri-Audio Pashtika 1 SE, možeš si ju kludne požičat...
Jó Pashtika 1 SE ! Tu mi pouštěl Jazzik. Je výborná a s MC HO si rozumí.
Já ji jel jen na Ortofon 2M Blue a udělala na mne výborný dojem.
Kup si ji od MB a k ní si vezmi SumikoBP2.
Budeš o kus dál i s Xpressionem III.

Funkyboss
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od Funkyboss »

eficak píše:
Jó Pashtika 1 SE ! Tu mi pouštěl Jazzik. Je výborná a s MC HO si rozumí.
Já ji jel jen na Ortofon 2M Blue a udělala na mne výborný dojem.
Kup si ji od MB a k ní si vezmi SumikoBP2.
Budeš o kus dál i s Xpressionem III.
No když já o tý "paštice" nic nevím a ani se mi to pořádně nedaří vygooglovat. Nemáte někdo její technické specifikace, případně fotku?
Díky za zkušenosti Efičáku, Sumiko BP2 je určitě dobrá, ale cenově je to ve srovnání s 2M Red někde jinde (byť to není zas taková katastrofa ;) )

MB
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od MB »

http://www.highfidelity.pl/artykuly/0505/riaudio.html

aspon mala recenzia od Pacula, nie je to ten samy co sa mi doma vala ale design zodpoveda...

efičák
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od efičák »

Pacula je neskutečný analogový zdroj. *thumbs up*
Teď si od něj překládám, Ortofon SPU Synergy A s sférickým hrotem.

Doporučená přenoska je Sumiko. Já bych rád popojel, z mé 70 hodin hrané Sumiko Blue Point 2, na Sumiko EVO III.
Kdyby se ti hodila k té "paštice", dám ti klubovou cenu...
Podmíněno to je tou MB věcičkou, PJ Phono box SE2, potřebuje úpravu na přizpůsobení k Sumiku.
Stejně tedy začni 2M Red a PJ PBSE2 a pak dej vědět. Je lepší vyjet od začátku a nepřipravit se o radost z polepšení.
Ten překvapivý zvuk důvěrně známých výlisků, je k nezaplacení. :-)

Hudba z vinylu mě baví. *thumbs up*

Funkyboss
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od Funkyboss »

O jakou úpravu se u PB II SE jedná? Domníval jsem se, že je určen i pro MC přenosky. Nemá to náhodou co dočinění s impedancí/zátěží?

Odpovědět