Musím taky pogratulovat k super stroji. Tento gramofon bude jistě konečná. Mám taky rameno Signature 12" a jsem s ním hodně spokojen. Jde nastavit vše a to velmi přesně. Mě na něm zatím nejlépe hrají přenosky Zyx Yatra a Airy na dřevěném headshelldu. Výrobce mi doporučoval že je ideální pro použití s přenoskami SPU od Ortofonu. Mám to časem v plánu vyzkoušet. Ale na slepo ji kupovat nechci. Proto čekám až se s ní někde setkám.
Jinak je tento gramofon dodáván už s lepším zdrojem RS Uni TT? Na stránkách Pro-ject jsem četl že bude běžnou součástí gramofonu řady Signature.
Děkuji
Zalekl jsem se po tvé otázce na zdroj, že mi prodali neoriginál, protože je to zdroj za 300 Kč. A tak jsem raději zavolal do SEVu a tam mi bohužel potvrdili, že je Sunny SYS 1541-2415 aktuálně běžně dodávaný zdroj právě k tomuto gramofonu.
Tak to máš opravdu vystaráno a těší mě, že Nagaoka nezklamala.
A jak napsal Weiron, tohle ramínko uveze i jiné kalibry.
Na High End v Mnichově měli namontované SPU, ke zvuku ale nemám co napsat, protože gramce nebyly zapojené.
Ale myslím, že oni (ProJect) vědí, proč je tam mají.
Děkuji za tip, s vyšším kalibrem určitě do budoucna počítám.
MIR:
Tak schválně jsem to znovu hledal kde to bylo uvedeno a už to nemůžu najít. Možná to byla první zpráva o Power box RS TT na Analogue Seduction. Jinak ten Sunny jsem dostal k motoru z RPM 9/10 taky. U mě byl posun k lepšímu se zdrojem RS TT.
Mohu mít dotaz, jen abych to pochopil, Signature 12 má hnací řemenice na jednom řemínku a tento řemínek pohání hlavní hnací řemenice talíře, která je na magnetickém podloží. Jak by mohl kvalitnější zdroj v takovém případě ovlivnit reprodukci? Nechci vyvolávat flame, jen mě to zajímá. Třeba proniká rušení z toho levného zdroje do obvodů napájení přímo v těle gramofonu? Ptám se znalejších.
Signature 12 je top model značky, proč by k tomu dávali takto kompromisní zdroj (ano, je to Sunny co píše kolega výše)? Nejde mi to do hlavy.
Napíši jen svou zkušenost na mém Diy gramofonu. Mám tam motor z RPM 9/10. Motor volně stojí a vůbec se nedotýká korpusu. Dále vede kabel jen k motoru a nikam dále. Když jsem s původním zdrojem zapojil gramofon na pračku Stellar p3. Byl rozdíl slyšet v tišším pozadí. A asi nejvíce se zlepšila tonalita nástrojů a dále se mi zdálo že hudba mnohem lépe šlape. Po zapojení RS TT mezi Stellar a motor bylo další zlepšení. Ale již né tak výrazné. Vlastně to popisuje téměř každý kdo zapojí gramofon do nějaké filtrace. Proto si myslím že to nějak souvisí s čistotou napájení a hlavně s přesností 230v a 50Hz. A u toho RS TT ještě s větší výkonovou rezervou.
Na závěr musím říci že to jsou drobné změny. Není to tak dramatické jako u digitálu ale slyšet to je. Proto kdo o zdroji přemýšlí by si ho měl první půjčit na zkoušku. A podle toho se rozhodl jestli se mu vyplatí investice.