Grundig compact-system cs 500

Dotazy a žádosti o radu co nakoupit, vylepšit, změnit ve vašich sestavách, ...
InExile
Kontaktovat uživatele:

Grundig compact-system cs 500

Příspěvek od InExile »

Omlouvám se jestli jsem špatne, ale chtela bych vedet neco víc o téhle sestave. Koupili jsme barák kde to zustalo. Je to plne funkční, jenom na gramofonu chybí jehla(říká se tomu tak ne) nechci to vyhodit či prodat, jenom me zajímá jak je to staré jestli to má nákou hodnotu a případně poradit co to všechno umí...omlouvám se za neodborné názvy, ale tomuhle opravdu nerozumím. Potřebovala bych poradit jestli se dá sehnat jehla, moc ráda bych to zprovoznila celé. Děkuju
P.S. Poslala bych foto ale nák nevim jak

Prospero
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Re: Grundig compact-system cs 500

Příspěvek od Prospero »

Spatne rozhodne nejsi, jen informaci je pomerne malo. :)

Maji treba jednotlive komponenty te “veze” samostatne oznaceni?

Napr. gramofon - “PS 3500”, Receiver - “R 2000” atd…?

Potom by se mozna dalo zjistit vic podrobnosti…. :roll:

P.S.: Jak vlozit fotky najdes pod "Navody". ;)

InExile
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od InExile »

Děkuju, uff jsem si myslela že jsem jinde. Asi mám doma nákej paskvil, neb na skřínce je Grundig a časti krom gramofonu jsou Toshiba...nebo jak...Radši dodám ty fotky, opravdu se v tom nevyznám :roll:

Prospero
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od Prospero »

No, tak to vypada asi tak, ze nekdo ten Grundig rack zkratka jen pouzil pro ulozeni tech pristroju Aurex, ktere opravdu vyrabela Toshiba.
Myslim, ze je to dokonce stejna rada, kterou mel koncem osmdesatych let muj soused nade mnou (a pekne me tim svym “Bum Bum” kazdy den nervoval :lol: ), tedy zesilovac SB-A70, tuner ST-S70 a kazetak PC-E70. :?: (Je to jen ma domenka, na tech fotkach jsou po zvetseni ta oznaceni dost rozmazana. :P )

Ten gramofon bohuzel neni videt vubec, mel by ale take mit nejake oznaceni. To by, myslim, stacilo k tomu, aby se dalo zjistit, jakou ma prenosku a podle ni by potom bylo mozne vyhledat nahradni chvejku (jehlu). Pokud je to opravdu Grundig, mohla by prenoska byt od firmy Audio Technika, oni je tenkrat radi pouzivali. Fotka by ale mozna take nebyla spatna ;)

InExile
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od InExile »

snad to bude stačit...já jsem nervní z toho jak se sem blbe dávaj fotky *headbang* moc děkuju celý jste to uhadnul bez fotek...ten gramec je Grundig..nejak to nechápu že je to zplácaný z více značek.. Znamená to že sestava je stará neco okolo 30 let ??? Fíha..už se nedivím že to tady lidi nechali asi si myslelí že to nemá žádnou hodnotu.

Ramones
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Ramones »

Přenoska tam byla od Philipse: Super M 400 II
Dají se sehnat přes net z Německa.

http://www.dienadel.de/Phono+Zubehoer/E ... n/Philips/

nebo:

http://zum-shop.de/Philips-946-D-72-GP- ... 504_x2.htm

Prospero
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od Prospero »

Nooo.., pokud tam je gramec Grundig “PS-2500", nebo “PS-3500”, tak bych to tipoval spis na “AT-71”… :roll:

Ale jsou to zatim vsechno jen dohady, dokud neni jasne o ktery model se jedna, je asi zbytecne predbihat. ;)

Prospero
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od Prospero »

@ Ramones:

Omlouvam se, nejak jsem ty fotky prehledl. :o

O Grundig PS 3000 nic nevim, takze bys s tou Philips vlozkou mohl mit i pravdu.... :P (I kdyz mi neni uplne jasne, proc by Grundig pouzival Philips. :roll: ) Vim, ze tam tenkrat cpali "AT" a take Pickering. (Jedna "V 15", prave z Grundigu, se mi tady jeste nekde povaluje. :lol: )

Ale z tech fotek to, bohuzel, uplne zretelne neni. Pokud je vse, co ma, jinak funkcni, vyplatilo by se asi stejne vic, vymenit celou prenosku. Kdo vi, v jakem stavu ta puvodni je. A pri tech cenach nahradnich chvejek se ten "priplatek" za celou vlozku urcite vyplati.

A nova "AT 91" stoji dokonce jen 19,95€ ! :lol:

http://zum-shop.de/Audio-Technica-AT-91 ... 346_x2.htm

InExile
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od InExile »

ty vado...absolutne nevím o čem je řeč...koukám že všechny díly na to maj jenom v Nemecku?? Jen by me zajímalo komu řeknu aby mi to vymenil..já se do toho montovat radši moc nechci :(

InExile
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od InExile »

pošlu ješte další dve fotky at pořádne vidíte detajl. Moc vám děkuju že se mnou máte trpelivost *thumbs up*
http://2i.cz/21c394be6d
http://2i.cz/47a5f2d80b

Prospero
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od Prospero »

@ Ramones

Tak jsi mel pravdu ty kluku, je to Philips! *bravo*
InExile píše:...koukám že všechny díly na to maj jenom v Nemecku??
Jenom v Nemecku ne, ale asi jenom v Nemecku za tuhle cenu. :lol:

Jejich objednani uz dnes ale neni zadny problem (mame preci EU! ;) ) a pri postovnem cca. 7,50€ (http://zum-shop.de/Liefer-und-Versandkosten_i5_x4.htm) se to stale vyplati. Plati se predm, tenhle obchodnik je ale absolutne seriozni a spolehlivy a neni se ceho obavat.

Tak daleko ale zatim jeste nejsi. Bylo by asi dobre zjistit, jestli je ten gramec jinak v pohode (lozisko talire, ramenka) a jestli se jeho "reaktivace" vyplati a teprve potom ty potrebne dily objednat.

P.S.: Kdyz vidim tu cenu za nahradni jehlu do te Philipsky, priklanel bych se spise k te, mnou uz zminovane, variante vymeny cele prenosky. A ten reminek bych, jak uz jsem take psal, pro jistotu koupil take.

P.P.S.: Treba se tady na foru najde i nekdo, kdo bude ochoten ti to vymenit...? :)

InExile
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od InExile »

Tak je pravda že nemám problém to poslat ke známým do Nemecka, bydlím hned u hranic..tim odpadnou poplatky co se týče odesílání z Němcka do Čech ;) a jinak...s tou výmenou...vůbec netuším kdo by to tady mohl dělat. Nevím o nekom kdo by se tomu venoval. A jestli se můžu zeptat tohle co mám doma je jako předchudce hi-fi veží? Existuje nekdo kdo tohle kupuje?? Mě se to hrozne líbí, mám to v obývaku a protože bydlíme v chalupe tak je to stylový. Práve poslouchám radio, ani jsem ješte nezkoušela tam dát kazetu, ale určite to funguje, jen ten gramec me mrzí...ted jsem zkoušela jestli to vubec jde. Dala jsem tam desku a svete div se ono to maká skoro samo..jen ta jehla mi tam chybí :cry: je tady plno desek z vážnou hudbou což by me zajímalo jakej to má zvuk. My doma gramec nikdy nemeli tak si to nák neumim představit

Odpovědět