HiFi stolík so sklenenými policami

Dotazy a žádosti o radu co nakoupit, vylepšit, změnit ve vašich sestavách, ...
Bazi 36
Kontaktovat uživatele:

Re: HiFi stolík so sklenenými policami

Příspěvek od Bazi 36 »

Mam podobny rack se sklenenymi tabulemi, byť o jedno patro nižší a skla jsou o kousek tenčí. Ohledne vibrací neni muj sluch schopny zaznamenat rozdil mezi sklenenou variantou a byvalym stolkem drevenym. Nicmene mne vzdy zajimal rozdil ve vyznění prostoru nahravky a to s komponenty v racku versus komponenty na zemi bez stolku. Vyzkousel jsem varianty obé a nic, rozdil nula. Nutno dodat, ze regalovky na stojanech mam vykročené směrem do místnosti. Těžiště nahrávek a stereo efekt zustal u obou moznosti identický, takže jsem neměl žádný důvod poslat hifi stolek do vyhnanství. Byť ti jde primárně o vibrace, není od věci vyzkoušet i vliv racku na již zmíněnou prostorovost. Je to zkouška s nulovým finančním dopadem, jen vyndat komponenty, ulozit na zem a stolík odnést z místnosti. Můžeš si pak odfajfkovat další položku z kategorie slyším/neslyším rozdíl u různých akustických variant.

Fidji99
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od Fidji99 »

Demians, sklo ako material je uplne v pohode, ak ma zodpovedajuce vlasntnosti, najma hrubku. Pod tym balastom som myslel hlavne tvrdenia ohladne “tvrdosti” “chladu” zvuku, v pripade pouzitia skla ako materialu. Nieco podobne ako “vymenil som diodku v zosilovaci z modrej na cervenu a zvuk je vyrazne teplejsi”. Co sa tyka rezonancii je treba riesit nejako seriozne len repro (v 99%) by mali stacit hroty a gramofon. Tam je to zase uplne veda.

A Bazi ti radi velmi dobre. Vyskusas, uvidis a este aj nejake kalorie spalis.
@Bazi, u mna bol presun komponentov do uplne inej miestnosti zasadnym a aj meratelnym skokom v kvalite. Ale ja mam dipolove elektrostaty, ktore su na priestor medzi repro haklive.

tujatuja
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od tujatuja »

V mém případě za ta dlouhá léta jsem zaznamenal vliv materiálu/hmotnosti police na zvuk pouze u gramofonu.

lechos
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od lechos »

šak jo
Přílohy
skleněný gramec.jpg

Odpovědět