Hlučné toroidní trafo
Re: Hlučné toroidní trafo
Budou se dávat spínané zdroje
-
- Kontaktovat uživatele:
No já mám v zesíku spínaný zdroj. Revox B251. Nedávno jsem u něj dělal kompletní generálku. Od zdroje a až po fungl nový konec, včetně nové desky a nových součástek. Plus nové chlazení budících tranzistorů. Teď můžu říct, že je to klenot a pan zesilovač...
No už jsem ho chtěl objednat:-)Dokonce jsem to už řešil s prodejcem .Budu ještě chvilku bádat jestli to u mě nezpůsobuje ještě něco dalšího ( komponent,zapojení komponentů na dvě větve (fáze) atd).Pár dní nebudu poslouchat hudbu ,ale brum a odpojovat, připojovat,kostřid a odkostřovat:-)
Jo Revox je super .Mám B 780 a nebrumi.Ale brumí mi toho teď nějak moc.A to podle mě ani nemají toroidní transformátory (Revox B 77, Akai Gx 65,Onkio zesik,a nejvíc právě řešený Vincent 238 ten má toroidní trafo a nikdy nebručel.Tak nevím co to teď s tím proudem mám.Např. dnes bylo ticho.
Pouzivam DC blocker od Supra a spokojenost. Kdyz jsem poridil B200 od RIHA, brucelo to dost, ze to rusilo i pri poslechu v tichych pasazich. Tak jsem poridil tenhle DC blocker, ktery ten brum stahnul na akceptovatelnou uroven. Po prestehovani na jine misto brumu ubylo a se zapojenym DC blockerem uz to bylo slysitelne jen pri uplnem tichu. Pak mi Riha jeste vymenil v zesilovaci trafa za novejsi a kvalitnejsi verzi a ted uz ten brum slysim jenom kdyz je uplne ticho a dam k tomu ucho, z vetsi vzdalenosti uz to vubec nevnimam.
@Yiakubou: Zkoušel jsi více DC blockerů a ta Supra to "vyhrála", anebo byla Supra hned první a zůstala?
Ptám se proto, že jsem ji měl po neúspěchu s řešením od Customworks marnou snahu zapůjčit od dovozce (nabídl jsem 100% zálohu a úhradu poštovních nákladů - ale jeho reakce byla tak hulvátská, že jsem se rozhodl tohle lokální zastoupení nepodporovat) a tak vlastně nevím, zda by jiné řešení u mne nedopadlo lépe.
Ptám se proto, že jsem ji měl po neúspěchu s řešením od Customworks marnou snahu zapůjčit od dovozce (nabídl jsem 100% zálohu a úhradu poštovních nákladů - ale jeho reakce byla tak hulvátská, že jsem se rozhodl tohle lokální zastoupení nepodporovat) a tak vlastně nevím, zda by jiné řešení u mne nedopadlo lépe.
Nezkousel. Chtel jsem proste primarne vyresit brum z trafa, nemel jsem ani ocekavani, ze to vyresi nejak uplne. Proste jsem chtel nejake solidni zakladni reseni a tak nejak pocitove na me znacka Supra pusobi, ze tohle dela a nepridava k tomu zadny voodoo okolo. Proste jsem to jen chtel dostat na nejakou akceptovatelnou uroven a zaroven v ty dobe jsem vedel, ze Riha vi o tom, ze ty stary trafa nejsou idealni, planuje lepsi trafa, vymeni to zdarma a ze tedy v tom je taky minimalne cast problemu zakopana. Navic jsem to vzal za vyhodnou cenu z bazaru tak nejak naslepo, nechtel jsem aby mi ta nabidka utekla, protoze na bazarech se to moc neobjevuje. Nicmene od toho sameho chlapka jsem predtim bazarove kupoval i zesilovac RIHA B200 a ten zkousel listu od Srolla (v te dobe asi jeste v nejake zkusebni verzi), neco od Inakustik, DC modul od Rihy v nejake zkusebni verzi a tenhle Supra blocker. Dle jeho nazoru mu Supra fungovala nejlip, ale je to jen zprostredkovany nazor, navic od cloveka u ktereho mi prislo, ze opravdu hodne resi kabely a podobne veci, takze bych bral hodne s rezervou co vlastne slysi. Na druhou stranu na tomhle stejne neni nic k poslouchani, proste bud to nejak eliminuje brum, nebo ne a to je poznat hned
Pokud jsi z Prahy a okoli, nemam problem zajet a prinest to s sebou na vyzkouseni.
Pokud jsi z Prahy a okoli, nemam problem zajet a prinest to s sebou na vyzkouseni.
Díky za odpověď a nabídku, kterou bohužel nevyužiji (do Prahy daleko)
Když DC filtr nepomůže, tak může být problém někde jinde.
Je to loterie. Mel jsem Accuphase, absolutne tichy. Potom Mc Intosh MA 7000, slabe brumil.Ted monobloky MC611. Jeden absolutne tichy, druhy slabe brumi. Pri poslechu hudby si ale niceho nevsimnete.