Integrovaný, nebo koncový zesilovač?

Dotazy a žádosti o radu co nakoupit, vylepšit, změnit ve vašich sestavách, ...
Zdeny
Kontaktovat uživatele:

Re: Integrovaný, nebo koncový zesilovač?

Příspěvek od Zdeny »

Boxer:

:-)

Fakt čoveče, néni.

kW z nafty je fakt jiný od kW z benzínu. Vážně, konkretně v tomto rozdíl je, ale záleží, jak si to podáš. Nemusím nic vysvětlovat ohledně kroutícího momentu nafty a benzínu.

Bude to asi jako 50W v Ačku a 50W v AB z 500W zesáku. Rozdíl tam prostě je.

Mih
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Mih »

Já bych nemotal dohromady hrušky s jablky. Výkon zesilovače ve W musí být stejný ať se jedná o takový nebo makový - tedy pokud srovnám 200W např. v třídě AB a D. Jiný už může být průběh v zátěži, zkreslení atd. ale to se liší i ve tř. AB od různých výrobců.
Co se ale může lišit je průběh nastavení hlasitosti, což je dáno jiným principem zpracování signálu u digitálních zesilovačů.
Tohle je ale spíš téma pro odborníky, což já nejsem...

petrL
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od petrL »

Výkon zesilovače se měří na odporu. Jak se ta která konstrukce bude chovat při kapacitní a induktivní zátěži je jiná věc a způsobuje různý subjektivní dojem výkonu.

pasul
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od pasul »

Tak to je zase mazec. :shock: Některé novinky zde jsou opravdu skvělé. Ale zase se alespoň zasměju. *2thumbsup*

Mih
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Mih »

Trochu schovívavosti by neškodilo...

efičák
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od efičák »

makimen píše:ještě musím uvést, že se nejedná o profi hraní, kdy by byl používán mix.pult. Připojím notebook, navolí se muzika a hrajem :)
Makimene, na nošení áčkového Hi-fi zesilovače na akce mi přijde Vincent moc těžký.
32 Kg, plus krabice. A na akcích se kouří! Nepřípustné.
Ten zesilovač umí opravdu hodně a spoustu lidí se na tohle nedošetří a poslouchají laciné integráče.
Sleva ze 70 na 35t. , je velmi velmi zajímavá.
Stránky bazaru hifionline.cz , jsou plné velmi zajímavých zesilovačů.
Luxman bude mít špičkové phono, ale to jej jen pro našince.
Jednoznačně dva zesilovače. Jeden "akční", druhý na doma.
Nejlépe je vzít bedny a poslechnout si zesilovače v Melisse.

Mih
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Mih »

Já se připojuji 2 zesilovače a dvoje repro. Není možné splnit podmínky pro kvalitní domácí reprodukci a poslech pro veřejnost v sálech, nehledě na možnost poškození různými živly. Tam jednoznačně doporučuji PA systém např. BVA.

makimen
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od makimen »

Zesilovač na doma mám již víceméně vyřešen. Zero zde na fóru prodává sv238 mk(45 tis.) a dohoda je na spadnutí ;) . Co se týče zesíku na akce, tak mi v servisu nabídli, že zkusí do původního Marantze namontovat nějaký jiný transformátor(či co to je)-tak uvidíme, jak to dopadne.
Každopádně díky za Vaše rady a postřehy *palec*

Dobré léto Všem!

Mike
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Mike »

No já si myslim že až vám někdo do toho Vincenta vyleje pivo nebo až po čase v zakouřených prostorech zoxidují konektory a plošné spoje (jako jsem to viděl v nějákých zesilovačích které byli na diskotékách) tak bude vymalováno. Rozhodně bych si Hifi zesilovač na nějáké profesionální akce nebral už jen z důvodu že je to zařízení na domácí poslech a tím pádem určené na šetrnější zacházení. Navíc jak píše Efičák spousta lidí se k tomuhle ingeráči nikdy nedopracuje tak je trošku extrém ho sebou tahat na zábavní akce.

Pajuna
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od Pajuna »

Ja osobne bych 238 s jeji vice nez 30 kg nikam nevlacel. Me stacilo, kdyz jsem nesl z auta do 1. patra minuly tyden 993, to je obdobne :)

david
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od david »

pasul píše:Tak to je zase mazec. :shock: Některé novinky zde jsou opravdu skvělé. Ale zase se alespoň zasměju. *2thumbsup*
Jezismarja, clovek (teda ja) se tu na zacatku nedokaze vymacknout poradne, co tim chce rict, a takhle se to zvrhne. Jsem tim chtel rict, ze u Lyngdorfa lze do plneho vykonu dostat nejvyse u signalu s maximem v -12 dB, viz vyse odkazovany dokument. Je pravda, ze jsem si tou formulaci na zacatku zadelal na totalni nepochopeni, ale ruzny kW fakt uz je moc ;)))

makimen
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od makimen »

Patrně jsem se nepřesně vyjádřil.Bude to tak, že Vincenta si nechám na doma a na akce bude původní zesík(jestli půjde opravit),nebo nějaký PA, jak jste mi radili výše.

Odpovědět