Integrovaný, nebo koncový zesilovač?
Dobrý den,
Zakoupil jsem jsem reprobedny Magnat Soundforce 2300 a mám dilema, jaký typ zesilovače použít. Z integr. se mi líbí Marantz PM 8003, nebo Vincent 234, z koncových Vincent SP 331mk, nebo SP993. Sestava bude používána doma, ale také na různých akcích, v sálech..atd. Zvuk bude z Marantz M-CR502, nebo z notebooku.
Má předchozí sestava byla Marantz PM 7001 a Magnat Vector 77(vše z roku 2001). Bohužel na poslední akci mi jisté individium spálilo výkonnový transformátor(zkoušelo vypojovat a zapojovat propojovací kabel při plném výkonu) a tato součástka se prý už nevyrábí.
Propojovací kabely jsou měděné Profigold a k bednám Eagle Cable Calypso II 3-Flux, 4 mm, rovněž měď. To měnit nebudu.
Hodlám do toho investovat tak 50 000-60 000Kč.
Předem děkuji za Vaše názory a postřehy.
Zakoupil jsem jsem reprobedny Magnat Soundforce 2300 a mám dilema, jaký typ zesilovače použít. Z integr. se mi líbí Marantz PM 8003, nebo Vincent 234, z koncových Vincent SP 331mk, nebo SP993. Sestava bude používána doma, ale také na různých akcích, v sálech..atd. Zvuk bude z Marantz M-CR502, nebo z notebooku.
Má předchozí sestava byla Marantz PM 7001 a Magnat Vector 77(vše z roku 2001). Bohužel na poslední akci mi jisté individium spálilo výkonnový transformátor(zkoušelo vypojovat a zapojovat propojovací kabel při plném výkonu) a tato součástka se prý už nevyrábí.
Propojovací kabely jsou měděné Profigold a k bednám Eagle Cable Calypso II 3-Flux, 4 mm, rovněž měď. To měnit nebudu.
Hodlám do toho investovat tak 50 000-60 000Kč.
Předem děkuji za Vaše názory a postřehy.
Kdybych vozil sestavu i po akcích já, tak bych šel do slušného integrovaného zesilovače. Doufám, že jsi toho borce alespoň trochu nakopl bodlem!
Re: Integrovaný, nebo koncový zesilovač?
Přenášet se asi bude líp 1 bedna než 3, ne? Mimochodem, transformátor se dá vyrobit na zakázku, pokud jsou známy parametry. I když pochybuju, že trafo shořelo jako první.
Svensound píše:Kdybych vozil sestavu i po akcích já, tak bych šel do slušného integrovaného zesilovače. Doufám, že jsi toho borce alespoň trochu nakopl bodlem!
Samozřejmě, že se "panáček" bude podílet na investici odpovídající částkou..
Jinak zesík posílal prodejce do autorizovaného servisu a zpět jej vrátili s výše uvedenými informacemi, nic víc a nic míň.
Naposledy upravil(a) makimen dne 27 črc 2009 12:24, celkem upraveno 1 x.
Také bych šel do kvalitního integrovaného zesilovače, takže Vincent SV234. Jistě se lépe stěhuje jen jedna bedna. Navíc ke koncovému zesilovači by to chtělo dobrý předzesilovač.
Toto?

Pro profi hraní, je dělený zesilovač nepraktický. Mixovat budeš notebookem?
Když to chceš mít i na doma, rozhodně hezký a silný integráč.
LYNGDORF SDAI 2175 má 375W na 4 Ohmy
Vincent 234, pro Hi-Fi radí Peer tranzistorové Áčko, 2 x 10W je akorát a na akci dává 289W do 4 Ohmů
Osobně si neumím představit, že by nějaký ožralý cyp makal na mé milované Hi-Fi.
Koupil bych odolné, všemu odolávající PA, např. od bvaudio.sk
Lehké a digitální, ochrany kam se podíváš.
Přežije i svařování elektrickým obloukem.
Nebo kompromis, digitální Lyndorf na doma i na hraní. Lehký, silný, Hi-Fi.
Domů z Melissy:
na 1. místě dělený Densen B-200 a B-310.
2. Densen B-130
3. Vincent 234, nebo dělené s elektronkovým předkem

Pro profi hraní, je dělený zesilovač nepraktický. Mixovat budeš notebookem?
Když to chceš mít i na doma, rozhodně hezký a silný integráč.
LYNGDORF SDAI 2175 má 375W na 4 Ohmy
Vincent 234, pro Hi-Fi radí Peer tranzistorové Áčko, 2 x 10W je akorát a na akci dává 289W do 4 Ohmů
Osobně si neumím představit, že by nějaký ožralý cyp makal na mé milované Hi-Fi.
Koupil bych odolné, všemu odolávající PA, např. od bvaudio.sk
Lehké a digitální, ochrany kam se podíváš.
Přežije i svařování elektrickým obloukem.
Nebo kompromis, digitální Lyndorf na doma i na hraní. Lehký, silný, Hi-Fi.
Domů z Melissy:
na 1. místě dělený Densen B-200 a B-310.
2. Densen B-130
3. Vincent 234, nebo dělené s elektronkovým předkem
Lyngdorf? Odkdy doporucujes digitalni zesilovace? ;)))
Pokud to ma byt na zvuceni salu, tak bych jen u Lyngdorfa peclive vyzkousel, jestli fakt ukrmi, protoze vykon u digitalu mi neprijde jako primo prevoditelny na to, co clovek zna z analogoveho zesilovace. Ale zase by to bylo fakt "zradlo" ;))
A pokud bys trochu prihodil a sel do cisteho digitalu (tj. TDA 2200), tak na tom muzes i resit ekvalizaci.
Pokud to ma byt na zvuceni salu, tak bych jen u Lyngdorfa peclive vyzkousel, jestli fakt ukrmi, protoze vykon u digitalu mi neprijde jako primo prevoditelny na to, co clovek zna z analogoveho zesilovace. Ale zase by to bylo fakt "zradlo" ;))
A pokud bys trochu prihodil a sel do cisteho digitalu (tj. TDA 2200), tak na tom muzes i resit ekvalizaci.
Z mého pohledu bych to viděl domů koupit zesilovač a ten tam zustane,na akce koupit slušný konec a mix na jeho ovládání a budeš mít klid ,např, na aukru je nyní mix http://www.aukro.cz/item696732857_mix_b ... x_pro.html
a ten samy prodejce prodává i konec http://www.aukro.cz/item696723697_konco ... t_240.html celkem cena 4300 kč dohromady
a ten samy prodejce prodává i konec http://www.aukro.cz/item696723697_konco ... t_240.html celkem cena 4300 kč dohromady
vykon u digitalu mi neprijde jako primo prevoditelny na to, co clovek zna z analogoveho zesilovace.
To jako benzínovej motor má jiný koně než diesel?
Von není kW jako kW ?
To jako benzínovej motor má jiný koně než diesel?
Von není kW jako kW ?

To samozrejme je, nicmene je dobre vedet o http://www.lyngdorf.com/downloads/produ ... iption.pdf, zejmena strana 12 a dal. Nevyjadril jsem se nejsrozumitelneji, nezpochybnuji snazeni metrologickeho ustavu, jen upozornuji na modus operandi.
Možná ti blbě rozumím,ale ani "normální" zesík nejede naplno od začátku.
Vztah mezi výkonem a otočením volume má taky podobnou závislost.Jetsli jsi myslel tedy toto.
Jinak je taky potřeba brát v potaz takovou maličkost,jako je účinnost,pokud si měl na mysli i to trafo.
Vztah mezi výkonem a otočením volume má taky podobnou závislost.Jetsli jsi myslel tedy toto.
Jinak je taky potřeba brát v potaz takovou maličkost,jako je účinnost,pokud si měl na mysli i to trafo.
taky by mne zajimalo, co tim chtel basnik rici...
To Efičák: ano, to jsou ony(bedny). Na akcích hrajeme víceméně už jen z noťasu, někdy v kombinaci s výše uvedeným minisystémem. Musím říci, že předchozí Magnaty si nechám na doma-jsem s nimi spokojen, ale na větší akce je jich škoda-proto jsem zakoupil nové.
ještě musím uvést, že se nejedná o profi hraní, kdy by byl používán mix.pult. Připojím notebook, navolí se muzika a hrajem 

Na stránkách Hifionline jsem v sekci bazar našel dva inzeráty na prodej Vincent SV-238. První za 35tis. druhý z a36tis. Oba od stejného inzerenta. Co myslíte-má cenu o nich přemýšlet?