laser mého CD přehrávače je na konci svého života (špatné načítání disků, přeskakování prvních 3 skladeb) a vzhledem k tomu, že DAC vestavěný v mém zesilovači je kvalitnější než DAC v CD přehrávači, stejně jej už téměř nepoužívám. Hudbu pouštím buď z notebooku přes asynchronní USB z Foobar2000 nebo z BD přehrávače spojeným s DACem optickým S/PDIF. Takový způsob pouštění hudby je ale nepohodlný a krkolomný. Hledám proto zařízení, které mi umožní přehrávat zdigitalizovaná CD (pomocí Exact Audio Copy), hi-res nahrávky a on-line streamy.
Tzn. z pohledu přehrávání hudby bude funkcí hledaného zařízení jen posílat data (jedničky a nuly) do DACu, ne provádět konverzi digitálních dat na analogový signál.
Zatím jsem nenašel nic, co by odpovídalo mým požadavkům: běžné multimediální streamery a HTPC vyžadují TV jako displej. Hifi zařízení typu Pioneer N-70 nebo Marantz NA8005 zase obsahují pro mne zbytečný DAC a nedisponují asynchronním USB výstupem.
Požadavky, přes které nejede vlak

- USB výstup pro asymetrický přenos dat do DACu
- data nechci přenášet optickým S/PDIF kvůli eliminaci jitteru
- možnost nainstalovat NAD USB Driver
- vlastní displej pro výběr alba/skladby (nutnost zapínání TV je pro mě nepřípustná)
- možnost ovládat bezdrátově spárovaným mobilním telefonem (wi-fi, bluetooth)
- možnost přehrávání obsahu z internetu (např. Last.fm apod.)
- podpora běžných zvukových formátů (hlavně flac do 192/24)
- "neomezeně" rozšiřitelná paměťová kapacita, ať už vlastní nebo sdílená (bezdrátově nebo drátově)
- bez DACu (nechci kupovat druhý DAC, když jeden poměrně kvalitní mám)
Tyhle předpoklady vycházejí z mojí představy o tom, jak věci fungují. Nejsem si ale jistý dvěma věcma:
1) Je pro zajištění asymetrického přenosu dat, kdy je časování paketů odesílaných k D/A převodu řízeno hodinami DACu, ne hodinami vysílajícího zařízení, nezbytný NAD USB Driver? Ten lze nainstalovat jen na zařízení s WIN.
2) Jaké zařízení řídí časování datového streamu v případě přenosu přes optický S/PDIF - zdrojové nebo cílové?
Moje ideální představa by byla mít tablet připojený asynchronním USB kabelem do DACu a mít softwarově zajištěno, aby tok dat do převodníku řídil DAC. K tabletu připojený NAS, kde by byla hudba uložená. Výběr skladby, přeskakování na další / předchozí skladbu bezdrátově prostřednictvím mobilního telefonu. Nahrávání nových alb do NASu bezdrátově z PC / notebooku.
Existuje takové zařízení? Provozujete někdo doma obdobný systém? Předem díky za podnětné příspěvky.