Jak opravit ... ?

Dotazy a žádosti o radu co nakoupit, vylepšit, změnit ve vašich sestavách, ...
swenik
Kontaktovat uživatele:

Re: Jak opravit ... ?

Příspěvek od swenik »

Takže součástku mám spravenou, zpět na svém místě, ale nehraje to.. *fnuk* Zřejmě jsem při vyndávání té osy zvedáčku raménkem nějak pohnul(všiml jsem si, že tam byla vůle a skutečně se celý střed se závěsem raménka při vytahování a zandávání té součástky s páčkou na zvedání hýbal ze strany na stranu) a bude se to celé muset znovu přenastavit.. *headbang* :cry: Chtěl jsem se tedy optat respektive poprosit, jestli tu není někdo znalý (nejlépe z Prahy), kdo by mi s tím mohl pomoct? Nebo případně alespoň poradit (to už samozřejmě nemusí být "pražák"..) tak, abych si to mohl nastavit sám. Návod ke gramofonu jsem si sice stáhl, ale nemám s tím žádné zkušenosti.. :oops: Zkrátka mi teď jehla na desce nedrží a já jsem z toho úplně zničený.. :cry: Děkuji.

Mih
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Mih »

Nechce nastavit přítlak?

swenik
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od swenik »

Je to možné, ale právě nevím, jak se to dělá a co všechno budu muset překontrolovat? :roll: Jestli se třeba nebude muset měnit ještě antiskating, jestli k tomu není potřeba ta zvláštní deska, podle které se nastavuje, apod...

Peer
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Peer »

To budeš muset asi poprosit Rowinga o pomoc...

swenik
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od swenik »

Taky už jsem na to myslel.. :roll:

swenik
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od swenik »

Ach jo, vážně mi nikdo nedokáže pomoct? :cry: Nebylo by to zadarmo, i když zatím jen studuji.. To je totiž právě ten problém. Bydlím v Praze na koleji a auto tu samozřejmě nemám, takže převoz do nějakého servisu je pro mě v současnosti nemyslitelný. Akorát jsem si dovezl fůru nových (tedy samozřejmě starých) LP, ale nemůžu s nimi nic dělat. A to jsem se jich nemohl dočkat. Gramofon smutně stojí na polici a já jsem z toho zklamaný.. *fnuk*

efičák
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od efičák »

Když kolegové z stověžaté neví, pokusím se sweniku zeptat:
Ten silon s navázaným závažím, zkus si jej nasadit na drážku nejblíže k ložiskům ramene.
Obrázek

Předpokládám, že rameno je dotažené k desce gramofonu. Jde hýbat volně v ložiskách?
Nastavit antiskating, je možné po kontrole přítlaku na hrot. Stačí monofonní singl Goťáka či Matušky a poslechni, zda je hlas uprostřed. Předpokládám, že je přenoska seřízená. V Headschelu je vůle, nastavuje se i azimut.
Přenoska Pick It 1H, má doporučený přítlak (svislý tlak na hrot) 2g. Máš nějakou možnost si půjčit váhu?
http://www.nejnizsi-ceny.cz/elektronika ... mu-0-01-g/
Je NC-440 na vodorovné podložce?
Ing. Jiří Burdych radí více o nastavení, bez přístrojů : http://www.hifi-voice.com/teorie/jak-na ... mofon.html
Najde se na kolejích DJ' ? Myslím, že v studiu Eso analog umí. Poptej se.

Obrázek

swenik
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od swenik »

Mockrát děkuji, takže vezmu to hezky popořadě.

Dřív než začnu odpovídat, musím upozornit na to, že přenoska se mi celá v tom stojánku hýbe zleva doprava. Zkrátka celým tím kloubem (tím pádem celým raménkem i s jeho zvedáčkem) v tom vnějším prstenci (laicky řečeno) se dá trochu pohybovat doprava či doleva a se já nevím, jestli je to dobře. Jestli bych neměl nejprve něco utáhnout a v jaké poloze? Jestli blíž k talíři nebo spíše směrem od něj?

Takže za prvé: Silon je v zápichu 1(dle návodu) tzn. nejblíže u kloubu (čili asi těch ložisek). Na tom obrázku je to nejdál od ložisek, ne?

Za druhé: Bohužel nevím přesně, kde má rameno ložiska. Tím jsou míněny ty 4 kardanové závěsy? Jestli ano, tak raménkem jde volně pohybovat do všech čtyř stran. K desce gramofonu by mělo být přitažené. To jsou asi ty dva hlavní kotvící šrouby, ne?

Za třetí: Zatím nevím, podle čeho se antiskating nastavuje? Jen podle toho hlasu??? Podle toho se to posouvá silon do různých zápichů a mění se počet závažíček? V návodu se to uvádí vůči nastavené svislé síle na hrot, ale mají ji v jednotkách p. Vy píšete, že by to mělo být 2 gramy, tak se v tom nějak přestávám orientovat.. :oops: Jinak zatím bohužel nemám žádnou mono desku. Ale uvažoval jsem o koupi LP Karla Kryla, která byla mono, tak jestli je to nutné, zašel bych si pro ni.. :) Jinak by přenoska snad měla být seřízená, hrálo to předtím dobře..

Za čtvrté: Bohužel tady na koleji nikdo asi podobnou váhu mít nebude. Nevím, kde by se dala půjčit? Předpokládám, že bez ní to nastavit nepůjde, takže nevím, jak to vyřešit. Na novou peníze rozhodně nemám.. :cry:

Za páté: Vodováhu tu naštěstí kamarád má, takže to záhy zjistím.. :)

Za šesté: DJ´bohužel žádného neznám, takže mi asi nikdo nepomůže. Na stránky studia Eso jsem koukal, ale mám docela obavu jít tam obtěžovat s těmito problémy, obzvlášť když nemám v plánu nic kupovat. Nevyrazí se mnou dveře??? :)

Ještě jednou děkuji.

swenik
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od swenik »

eficak:

Tak ve studiu Eso jsem byl, ale bohužel nic nového. Pouze rada, že se mám ozvat Rowingovi nebo PetroviL, který by snad dokonce měl být i v Praze. Sám to prý zřejmě nezvládnu (nemám retraktor ani váhu).. Mám takovou obavu, že nejedná-li se o výhodný kšeft, každý se na nějaké pomáhání vykašle, obzvlášť tady v Praze.. :cry: Tak nevím, co si počnu. :?

petrL
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od petrL »

No já jsem v Praze, ale tu závadu zrovna moc nechápu. Možná kdybych to viděl. Kde to gramo máš?

swenik
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od swenik »

petrL

Poslal jsem SZ..

Odpovědět