Mockrát děkuji, takže vezmu to hezky popořadě.
Dřív než začnu odpovídat, musím upozornit na to, že přenoska se mi celá v tom stojánku hýbe zleva doprava. Zkrátka celým tím kloubem (tím pádem celým raménkem i s jeho zvedáčkem) v tom vnějším prstenci (laicky řečeno) se dá trochu pohybovat doprava či doleva a se já nevím, jestli je to dobře. Jestli bych neměl nejprve něco utáhnout a v jaké poloze? Jestli blíž k talíři nebo spíše směrem od něj?
Takže za prvé: Silon je v zápichu 1(dle návodu) tzn. nejblíže u kloubu (čili asi těch ložisek). Na tom obrázku je to nejdál od ložisek, ne?
Za druhé: Bohužel nevím přesně, kde má rameno ložiska. Tím jsou míněny ty 4 kardanové závěsy? Jestli ano, tak raménkem jde volně pohybovat do všech čtyř stran. K desce gramofonu by mělo být přitažené. To jsou asi ty dva hlavní kotvící šrouby, ne?
Za třetí: Zatím nevím, podle čeho se antiskating nastavuje? Jen podle toho hlasu??? Podle toho se to posouvá silon do různých zápichů a mění se počet závažíček? V návodu se to uvádí vůči nastavené svislé síle na hrot, ale mají ji v jednotkách p. Vy píšete, že by to mělo být 2 gramy, tak se v tom nějak přestávám orientovat..

Jinak zatím bohužel nemám žádnou mono desku. Ale uvažoval jsem o koupi LP Karla Kryla, která byla mono, tak jestli je to nutné, zašel bych si pro ni..

Jinak by přenoska snad měla být seřízená, hrálo to předtím dobře..
Za čtvrté: Bohužel tady na koleji nikdo asi podobnou váhu mít nebude. Nevím, kde by se dala půjčit? Předpokládám, že bez ní to nastavit nepůjde, takže nevím, jak to vyřešit. Na novou peníze rozhodně nemám..
Za páté: Vodováhu tu naštěstí kamarád má, takže to záhy zjistím..
Za šesté: DJ´bohužel žádného neznám, takže mi asi nikdo nepomůže. Na stránky studia Eso jsem koukal, ale mám docela obavu jít tam obtěžovat s těmito problémy, obzvlášť když nemám v plánu nic kupovat. Nevyrazí se mnou dveře???
Ještě jednou děkuji.