Jak správně vypálit CD?

Dotazy a žádosti o radu co nakoupit, vylepšit, změnit ve vašich sestavách, ...
Patmann
Kontaktovat uživatele:

Jak správně vypálit CD?

Příspěvek od Patmann »

Nechci tady být za piráta,
ale mám ve zvyku,než si koupím originál CD nebo LP muziku stáhnout a poslechnout a taky bych rád slyšel,jak je to nahrané.
I když stahuji FLAC a nahrávky MFSL nebo Japonce,tak nikdy nezní vypálené CD u mně jako originál,když si koupím originál,tak je vždy rozdíl jako nebe a dudy,v dynamice,prostoru,prostě propastný rozdíl,tak nikdy nevím vlastně co kupuji,vypaluji přes Ashampoo na notebooku Toshiba novém...
Nemáte prosím někdo zkušenosti?

Odar

Re: Jak správně vypálit CD?

Příspěvek od Odar »

V dobe, ked som vypaloval CD som pouzival Exact Audio Copy. Pustit EAC, zistit GAPs (F4), v menu dat Create CUE Sheet ---> Current Gap Settings. Potom oznacit tracky, klik pravym, dat Test & Copy. Ak sa Test CRC a Copy CRC zhoduju, nic nemenit. Ak su niekde rozdielne, skusit nanovo Test & Copy. Ak to ani tak nezaberie, prepnut Burst Mode citania na Secure Mode (hlavne u poskrabanych CD). Ked to mas ripnute, *.CUE otvorit v lubovolnom programe (pouzival som Nero) a vypalit Disk at Once. Pouzit kvalitne medium (ja som pouzival Verbatim). Nepalit rychlejsie, ako 12 X.

drfish
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od drfish »

Dodávám, že secure mod bych použil v každém případě a že současná verze EAC vypaluje už sama a jednoduše. A navíc je zadarmo. V kvalitě médií jsou veliké rozdíly, jedny z nejlepších jsou JVC, ale rozdíly jsou spíš v uchování dat, než v kvalitě zvuku hned po vypálení. Rozhodující je kvalita čtení. A tam je EAC nekompromisně nejlepší. :P

Patmann
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Patmann »

Díky moc,vyzkousim... :-)

ZbS
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od ZbS »

Já se přikláním k názoru že čím menší rychlost vypalování audio CD tím lépe,mám vyzkoušeno že při vysokých rychlostech je zvuk takový tvrdý a bez detailu,já osobně vypaluju CD 4x a jsem spokojen.

Milan_
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Milan_ »

Bláboly... Burst mód v EAC určitě nepoužívej, v tomto módu EAC ignoruje chyby. Takže nastav Secure mód a patřičný offset pro tvoji mechaniku. Offset je korekce posunu vzorků, na zvuk nemá vliv, ale pokud to nemáš nastaveno, nebo máš nastavenou chybnou hodnotu nebudeš mít přesnou 1:1 kopii - to samý platí i pro vypalování. A jakou rychlostí vypalovat? Zase záleží na vypalovačce a použité metodě vypalování, třeba u mojí Plextor Premium mám nejlepší výsledky (počet chyb) na maximální rychlost vypalování.

drfish
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od drfish »

Podtrženo sečteno- nainstalovat EAC, průvodce, který tam po instalaci je, doporučí většinu akcí i pro laiky zpočátku neprozumitelných, takže si sám změří mechaniku, nastaví si ji a můžeme sosat CD. Vypálit pak lze též v EAC rychlostí závislou na kvalitě mechaniky. Já vypaluji pomalu, bo rychlé vypalování mi dělalo chyby, někteří rychle, každý si to musí vyzkoušet sám na své mechanice. Pokud je EAC dobře nastavené, docílíme Exact audio copy. ;)

ZbS
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od ZbS »

Tyto ukušenosti o kterých jsem psal jsem nazbíral převážně v programech Nero a Clone CD

Odar

Příspěvek od Odar »

V Nero a Clone CD nemas u Audio CD formatu kontrolu, ci sa tie data precitali bez chyby.

ZbS
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od ZbS »

V neru je možnost konrola zapsaných dat

Odar

Příspěvek od Odar »

To je ine. Nero len precita, ci su data citatelne (co u ISO/Joliet staci). To, ci sa data u CD Audio precitali (na HDD) korektne ti to nezisti.

ZbS
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od ZbS »

a existuje na to ˇbákej lepší program,který by ověřil zda jsou data korektní,

Odar

Příspěvek od Odar »

http://www.exactaudiocopy.de/ a treba pouzivat metodu Test & Copy - ak sa kontrolne sucty rovnaju, tak si mozes byt isty, ze data boli precitane na HDD spravne. Nejaky starsi navod je tu http://www.svethardware.cz/art_doc-B35B ... C6F5D.html

drfish
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od drfish »

Exact audio copy je velmi malý, snadno ovladatelný program, navíc s češtinou (vše dostupné na níže uvedeném webu). Lze v něm dělat veškeré operace s hudbou- grabování CD a jejich uložení na HDD ve formě Wav, FLAC nebo mp3, každé vložené CD navíc automaticky natáhne data z netu a otaguje se, tzn. že případné uložení na HDD je již pod názvy songů, které není třeba psát ručně (dnes běžné, ale EAC byl průkopníkem). Vypaluje jak jednotlivé skladby, tak i obrazy disku (ty lze samozřejmě i vytvářet). I naprostý začátečník to zvládne, co neví,najde snadno na netu, bo EAC používají miliony lidí. Osobně neznám jiný lepší program na hudbu, Nero tyhle věci neumí dobře, přesně jak píše Odar. *2thumbsup*

MB
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od MB »

drfish píše:(dnes běžné, ale EAC byl průkopníkem)
kod je okopirovany z Audiocatalystu cca rok hmm 1999, niečo o tom viem

Odpovědět