Jaké regálovky?

Dotazy a žádosti o radu co nakoupit, vylepšit, změnit ve vašich sestavách, ...
Raoul
Kontaktovat uživatele:

Re: Jaké regálovky?

Příspěvek od Raoul »

Zdravím, chvíli jsem tu nebyl a docelka koukám jak se to rozjelo. To je dobře, díky všem, protože víc hlav víc ví.
//Jak už jste asi poznali, v Hi-Fi se moc neorientuju, takže jem pořád trochu zmatený...

Upřesním pár věcí:
Jako zasilovač mam AV receiver MARANTZ SR4002, měnit se mi ho moc nechce (další investice už si zatím dovolit nemůžu). Také nechci kupovat aktivní bedny (příde mi zbytečné platit za druhý zes. a ten MARANTZ bych tím v podstatě poslal k ledu).

korys: Takhle placatý ve skutečnosti nebude, ale o moc ho neprotáhnu. Mezi repro může být cca 1.5m, od repro k hlavě můžu mít max. 1.3m. - Tím jsme se vlastě dostali k mé otázce v prvním postu - jestli ale má vůbec cenu, vzhledem k stísněnému prostoru, tolik investovat? K těm S520II a V-601, slušné zasílemí by snad tem můj marantz měl zvládnout, problém je že u nich budu sedět blízko takže velké zesílení nezvládne moje hlava.

Acon: NoteCommona je pro mě široký pojem, které konkrétně myslíš? (se stojenem počítám, sub je zapadlí prachem už teď - mam ho jen kvůli filmům)

Vit: 1 k výrobě v postaně memam podmínky. 2,3 měl jsem v plánu vyžší investice, pokud budou vůbez znát. 4 třeba nejsem tak náročný, ten metr je problém. 5 to by muse být sakra acke (z 30 na 20). 6 MARANTZ SR4002.

Sasko: Z těch cantonů vypadají zajímavě Canton Karat,určitě se na ně někde mrknu.

Když zatím tak zhruba shrnu co bylo napsáno:
Dynaudio jsou jen 4ohm - tím jsou ze hry venku
Usher potřebují pořádně vybudit - tím jsou ze hry venku

Takže zbývají: ty PACIFIC EVO II - 10, Focal JM Lab Chorus 806 V, Mordaunt-Short Mezzo 1/2 (pět hodin v kuse sem snad ještě hudbu neposlouchal, tak by ty basreflexi tolik vadit nemuseli), nějaké NoteCommona (nevím jaké), nebo Canton Karat KARAT 720

Taky bych měl upřesnit moje požadavky:
Kromě klasického rocku hodně poslouchám i progresivní a alteternativní, tam by byl fajn čistý zvuk u kterého se dají dobře rozlišovat jednotlivé nástroje.
Taky mam rád třeba Korny a SOAD - tam by se zase hodil silnější spodek, hlavně basová kytara a dobře rozlišit jednotlivý bubny - ikdyž ohlušující rány vydávat nemusí.
Hodně tady taky píšete že do 20K se v podstatě nic slušnýho sehnat nedá. Já zase tak náročný (alespoň zatím) nejsem, na Pioneer S-H320 za 8K co mám taď mi vadí hlavně zadunění spodku a to že se musí víc vybudit (to mi ale v malém prostoru docela trhá hlavu), jinak jsem s nima i celkem spokojený.
Taky se musím přiznat (teď mě prosím nezavrhněte) že většinu muziky pouštím přes počítač (zvukovka Creative X-Fi Xtreme Gamer-Fatal1ty :oops: ) z mp3 (samozřejmně v nejvyžší kvalitě) a flacu. Kvalitnější zvukovku mam v plánu co nejdřív a hned potom nějaký lepší cd přehráváč.

vadik
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od vadik »

tak a ted uz zbyva si poslechnout tech 5 soustav, co jsi vybral. Hlavne pak napis kdo byl vitezem testu ;)

dadaft
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od dadaft »

Raoul

myslím, žes to zhruba shrnul špatně: výsledek toho je, že tisíc lidí má v bednách tisíc chutí...
neomezuj se jen na uvedené modely. ven svoje cdčka a vyraž do města něco si poslechnout. to i tamto. nahlas i potichu.
když si koupíš bedny, které ti nesedí, budou tě srát. když budeš mít k dobrým bednám špatné železo, bude to mít své mouchy. a to je kurefský rozdíl...

dadaft
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od dadaft »

jo, a nezapomeň, že míň je někdy víc (hlavně u těch Cantonů).

Acon
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Acon »

Raoul píše: Acon: NoteCommona je pro mě široký pojem, které konkrétně myslíš? (se stojenem počítám, sub je zapadlí prachem už teď - mam ho jen kvůli filmům)
Ako široký pojem? To je konkrétny model a odkaz na kopec fotografií tých bední máš v mojom príspevku z 11 Nov 2008 12:48. Počuť sa dajú minimálne v Moste.

Odpovědět