Jaké regálovky?

Dotazy a žádosti o radu co nakoupit, vylepšit, změnit ve vašich sestavách, ...
Raoul
Kontaktovat uživatele:

Jaké regálovky?

Příspěvek od Raoul »

Zdravím,
potřeboval bych poradit s výběrem nových regálovek.

Moje stávající sestava je AV receiver MARANTZ SR4002, repro Pioneer S-V325 a subwoofer Pioneer S-W90, hlavní důvod proč chci kupovat nové repro (kromě toho že bych rád zase o něco lepší zvuk) je že jsem se přestěhoval a nemám zrovna ideální poslechový prostor.
Nakonec jsem to v bytě uspořádal viz. obrázek, jiné řešení v podstatě není. Je mi jasné že sloupové repro nejsou zrovna ideální. (centr, satelity a sub. mě moc netrápí, teď řeším jen stereo na muziku).

ObrázekObrázek

Jediné rozumné řešení které mě napadá je prodat sloupy a koupit nějaké regálovky, pod které bych si nechal vyrobit stojany aby byly zhruba ve výšce uší.

Takže otázka je co koupit?
Poslouchám hlavně rock a cenu bych viděl max. do 20K, jestli ale má vůbec cenu, vzhledem k stísněnému prostoru, tolik investovat.

Předem dík za Vaše rady a názory.

Zdeno1
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Re: Jaké regálovky?

Příspěvek od Zdeno1 »

Pokud maš v plánu regálovky a cenu do 20000,-,posloucháš rock,tak by ti mohly sednout Magnat Vintage 710,vynikající bedny,v ceně za 20 bezkonkurenční a představ si,že je zrovna prodávám,zvu k poslechu,možná se ti zalíbí.

Donuts
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Donuts »

lol

dadaft
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od dadaft »

mně naopak zbyly po koupi sloupů 3.p regálovky philips fb815. jsou to klasické 30-ti litrové uzavřené třípásma (63 x 27 x 27 cm), takže je můžeš mít i blízko zdi a jsou vhodné i na blízký poslech. poznávací znamení: skvělé zobrazení prostoru, perfektně hrajou i hodně potichu a dlouhodobě neunavují. černé. 4t.
kdybys chtěl, mám pod ně i sladěné upravené stojany B-tech - dole černý leštěný mramor 28x35x3 cm, nahoře hroty. výška po bednu 45 cm. spolu 9t.lObrázek
http://www.mfbfreaks.nl/folders/1992/1/ ... mage1.html

MB
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od MB »

Raoul píše:Zdravím,
potřeboval bych poradit s výběrem nových regálovek.

Moje stávající sestava je AV receiver MARANTZ SR4002, repro Pioneer S-V325 a subwoofer Pioneer S-W90, hlavní důvod proč chci kupovat nové repro (kromě toho že bych rád zase o něco lepší zvuk) je že jsem se přestěhoval a nemám zrovna ideální poslechový prostor.
Nakonec jsem to v bytě uspořádal viz. obrázek, jiné řešení v podstatě není. Je mi jasné že sloupové repro nejsou zrovna ideální. (centr, satelity a sub. mě moc netrápí, teď řeším jen stereo na muziku).

ObrázekObrázek

Jediné rozumné řešení které mě napadá je prodat sloupy a koupit nějaké regálovky, pod které bych si nechal vyrobit stojany aby byly zhruba ve výšce uší.

Takže otázka je co koupit?
Poslouchám hlavně rock a cenu bych viděl max. do 20K, jestli ale má vůbec cenu, vzhledem k stísněnému prostoru, tolik investovat.

Předem dík za Vaše rady a názory.

chcel si radu a kazdy sa tu zacne zbavovat svojich bedni... *bravo* *bravo* *bravo*

dadaft
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od dadaft »

Raoul píše: Takže otázka je co koupit?
MB píše:chcel si radu a kazdy sa tu zacne zbavovat svojich bedni... *bravo* *bravo* *bravo*

Raoul
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Raoul »

MB: Docela na to koukám :? čekal jsem nějakou rozumnou radu...

Třeba jsem měl možnost poslouchat Heco Celan 300 se zesilovačem MARANTZ PM6002 - zvuk se mi opravdu líbyl ale celany mi pro můj případ přídou hodně předymenzovaný a taky mají basreflex vzadu, takže mam strach dávat je blízko ke zdi. Další které se mi po zvukové stráne líbyli jsou XAVIAN XN 125 II - stejný problém s basreflexem. Tenhle problém by měl odpadnout např. u Focal JM Lab Chorus 806 V nebo Wharfedale PACIFIC EVO II - 10 jenže otázka je jak bodou hrát při nízké hlasitosti?

Proto jsem se obrátil na tohle fórum a doufal že mi někdo dokáže poradit...

MB
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od MB »

Raoul píše:MB: Docela na to koukám :? čekal jsem nějakou rozumnou radu...

Třeba jsem měl možnost poslouchat Heco Celan 300 se zesilovačem MARANTZ PM6002 - zvuk se mi opravdu líbyl ale celany mi pro můj případ přídou hodně předymenzovaný a taky mají basreflex vzadu, takže mam strach dávat je blízko ke zdi. Další které se mi po zvukové stráne líbyli jsou XAVIAN XN 125 II - stejný problém s basreflexem. Tenhle problém by měl odpadnout např. u Focal JM Lab Chorus 806 V nebo Wharfedale PACIFIC EVO II - 10 jenže otázka je jak bodou hrát při nízké hlasitosti?

Proto jsem se obrátil na tohle fórum a doufal že mi někdo dokáže poradit...
Ja by som rad, ale ja som nikdy ziadne regalovky nemal, a pocuval som iba regalovky mimo tvojej 20000 Kc hranice, takze k tomu sa nevyjadrim, pretoze na to nie som povolany

(teda segra ma B&W CDM-1NT, ale tie rozhodne nie su vhodne do tvojich priestorov)

Zdeno1
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od Zdeno1 »

MB
Kolega potřeboval radu a tak proč neporadit něco co mam vyzkoušené a vím o čem mluvím.Vyběr z nových regálu v této cenové kategorii je dost problém,jelikož to fakt ještě nehraje,tak jsem měl za to,že se dočkám nadšeného vděku a vono hov... *2thumbsup*

Raoul
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Raoul »

O těch VINTAGE 710 jsem našel jen http://www.megamedia.pl/kolumna-glosnik ... ge-710.php , podle popisu jsou 4ohm a to je problém protže můj zes. je 6-8ohm. A taky se bojím toho, co už jsem psal, že míjí basrelfex vzadu a tím pádem by asi něměli být moc blísko u zdi.

Mike
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Mike »

raoul

Být Vámi tak se na komerci typu Magnat,Heco,Jamo a další úplně vykašlu. Z těchto značek jsem viděl rozdělaných pár modelů a ta kvalita zejména měničů a i součástek ve výhybce mě nějak nenadchla. Moje doporučení vzlhedem k tomu co poslucháte a chcete regál tak Wharfedale Pacific Evo 10 bassreflex má v předu a zvuk je za dané peníze výborný. A nebo vzít něco z druhé ruky.
Zdraví Michal

dadaft
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od dadaft »

šmarjá, na poslech v blízkém poli si nekupuj bassreflexy! a už vůbec né dopředu člověče!!! po 5 hodinách budeš mít mozek na kaši. unavený podvědomými korekcemi úletů basstrumpety...

Raoul
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Raoul »

Mike: Tyhle bendy si mi taky docela zamlouvají, asi je zajdu někam poslechnout.
Renown: Dají se vůbec sehnat někde v čechách? Nikde sem je totiž nenašel.
dadaft: Bude to tak strašný i při nízké hlasitosti (při vyžší by mi stejně asi uletěla celá hlava)? Pokud bude basreflex dozadu, v mém případě jen kousek od zdi, nebude tím vzuk hodně ovlivněn? A nakonec, co by jsi mi tedy doporučil?

dadaft
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od dadaft »

zavolej do nějakého nahrávacího studia a zeptej se mastera, co by řekl na bassreflexové monitory.

i když - dneska se dělá mastering v kabinách automobilů a na bednách z Tesca. blbá, dobře míněná rada....

Odpovědět