eficak:
Zdravím,
moc se omlouvám, vím, že by se slušelo nejdříve se řádně představit a pak tady teprve bombardovat ostatní otázkami..

Ale na sekci "Kdo je kdo" to v mém případě zatím není. Sweník je v současnosti pouze zvídavý student, který začal od letošního roku sbírat LP a nechtěně tak načichl k hi-fi.

Ovšem ne ve smyslu, že bych začal utrácet tuny peněz za sestavu a trpěl všemi zde popisovanou "hifineurózou". Na to zatím skutečně nejsou finance a řekl bych že ještě dlouho nebudou. Spíše se to u mne projevuje v přílišné pečlivosti o v únoru od Mika zakoupenou Teslu NC 440 s phonem a snaze dopídit se co nejdříve co nevíce informací o deskách i gramofonech (zejména těch 30 let starých..). Přičemž ty problémy, co jsem zde musel zatím řešit (ulomená páčka, znovunastavení gramce, rozbitý potenciometr), místo aby mé nadšení pro analog uhasily, tak právě naopak, jako by přivedly ještě více kyslíku k mé zvědavosti a zájmu o poslech desek. Důvod, proč jsem se tedy zatím nepředstavoval, je prostý. Bydlím v Praze na koleji a mé podmínky pro poslech bych tu prozatím raději vůbec nezmiňoval, protože bych to od všech hifistů okamžitě schytal..

Avšak i přes tyto nuzné improvizované podmínky poznám, že mé gramo hraje v různých nastaveních odlišně! A i přes ně chci vnímat co nejlepší možný zvuk! To jen tak na okraj pro vysvětlení existence mé maličkosti na tomto fóru.
Nuže zpátky k mému gramu:
Kromě náchylnosti talířů ke zborcení nebo chytání brumu se tu zatím o nedostatcích NC 440 nic moc nepsalo. Obojí se mě naštěstí netýká. Talíř je velmi zdravý, raménko je předrátované a napájení je díky Mikově skvělé práci uloženo externě.

Psalo se tu převážně o kladech raménka P1101 a snadné možnosti "vytunění" tohoto stroje. Takže o mouchách v konstrukci a opotřebení asi moc nevím a budu rád, když mi k tomu třeba ještě ty nebo někdo jiný něco napíšete.
Azimut a antiskating by měly být v pohodě.
Jako podložku mám tu gumu, na ní nějaký korek a navrchu všemi tolik chválená kůže..
Tlak na hrot právě řeším, asi to zůstane na těch dvou gramech. Jen pro jistotu: Pan servisman už mi to říkal, ale ještě jednou se raději zeptám. Posun závažíčka o jeden zářez by prý mělo odpovídat asi 0,5 gramu. Je to tak?
Hudební sluch už se u mne začal projevovat díky té poruše potenciometru. Napínal jsem své slechy až nepřirozeně a zaznamenal tak změny rychlosti, které tam často ani nebyly..

Řekl bych, že jsem na dobré cestě.
Jinak jestli jsem konečně správně pochopil, tak má přenoska s označením PU-C-1H je vlastně ta Pro-Ject Pick it MC-1, kterážto je MC HO a já ji stále kvůli Ortofon Tango mylně pokládal za MC LO. Proto taky je phono nastavené na MM, což jsem si ověřil až dnes. Mimochodem ještěže jsem si toho nevšiml dřív. Pravděpodobně bych se to snažil přepnout do polohy MC a to by asi nedělalo dobrotu..
K té délce kabelu: Získal jsem to již upravené. Kabely by měly být VDH a jsou dlouhé asi 1,5 metru, což tedy nevím, zda je vyhovující. Ale myslím, že v mých podmínkách to asi těžko rozeznám, že?
Moc se mi líbí tvůj pojem "záložní gramofon". Takže Tesla 6000Q je vlastně "záložní gramofon záložního gramofonu"?

Myslím a doufám, že v budoucnu má Tesla NC 440 rovněž zaujme pozici "záložního gramofonu"..

Ale zatím je pro mne číslo jedna, takže to s námi asi budete muset zde na fóru ještě nějaký ten pátek vydržet.
Závěrem jen doplním, že poslouchám převážně starší rock (Pink Floyd, Yes, konečně Genesis, Peter Gabriel, Queen, Supertramp......), starší hitovky (Beatles, Mammas and Pappas, Chicago, Simon and Garfunkel, Roy Orbison..), mladší hitovky (Alphaville, Whitesnake, Asia..), československou muziku (Schelinger, Nohavica, Elán, Wabi Daněk, Pražský Výběr, Mňága a Žďorp, Tři sestry, Petr Skoumal, doufám že brzy Collegium Musicum a Varga...), Harryho Belafonte, Louise Armstronga a brzy si plánuji rozšířit obzor o další jazz a klasiku (nízké ceny už mě přiměly začít shromažďovat první české velikány

... ).
Díky za rady a (snad ne úplně) ztracený čas..
(ne)člen Swenik
Mike:
Taky díky, většinu už jsem vyjádřil nahoře. CD mi zatím nic neříká, takže budu i nadále pokoušet analog. A jinak jsme snad domluvení, určitě se ještě ozvu, když už náhodou spolu nebudeme řešit nějaké prkotiny tady na fóru..

Chtěl jsem napsat, že slibuji, že se budu snažit hudbu víc užívat než ji řešit, ale však víš, jak to je..
Pardon za tu plachtu, ale stručněji to nešlo..