jaký kroucený reprokabel?

Dotazy a žádosti o radu co nakoupit, vylepšit, změnit ve vašich sestavách, ...
Mih
Kontaktovat uživatele:

Re: jaký kroucený reprokabel?

Příspěvek od Mih »

K tvým poznatkům ohledně stíněných reprokabelů se vyjadřovat nebudu. Ale zareaguji na tvoje zkušenosti s indukčností v souvislosti s kabely a tvým přenesením na přeslechy. Co jsi tím myslel ? Přeslechy mezi jednotlivými vodiči v reprokabeĺu je docela slušný blud...Indukčnost má určitě vliv na přenášený kmitočet resp. na zvuk ale určitě ne na přeslechy. Pokud tedy myslíme to samé, je třeba technické výrazy neplést s dojmy a pocity.

Svensound
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Svensound »

Rozdíl mezi Ply a Rondem / kroucený - kulatý kábliš / spočívá v tom, že geometrie Ply je Sandwičová, hranaté dráty leží na sobě / znáš to ze šukání /.
Konstrukce Ply se projevuje na parametru Indukčnost, která je nižší. U repro kabelů všeobecně Indukčnost a Odpor patří mezi nejdůležitější parametry. Čím nižší tím lépe. Velikost indukčnosti se projevuje na přenosu Transient - detailů. U interconnectů je nejdůležitější to, aby jejich Kapacita byla co nejnižší. U koaxů / digitálních kabelů / je důležitý faktor Velocity a přesnost a stabilita Impedance / 75 Ohmů /. Nakonec kabely mikrofonní........ zde je nejdůležitější nízký mikrofonní efekt / souvisí s kvalitou vnitřního stínění kabelu /a opět nízká Kapacita.

dadaft
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od dadaft »

já si říkal, kdy mě někdo chytne...
:oops:
ano, přeslechy patří k datovým vedením kroucenými páry, ne k reprokabelům. *headbang*
kroucením se snižuje indukčnost. vyšší indukčnost způsobuje horší přenos vyšších kmitočtů. hudba ztrácí jiskru, a díky úbytku směrových výšek se zhoršuje i lokalizace nástrojů. tak je ten vztah asi popsán správněji.

Mih
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Mih »

Polopaticky = srozumitelně. Jen dodám samozřejmost, kabely mají být jen tak dlouhé, jak je nutné. Ne delší.

boxer

Příspěvek od boxer »

Mih

Mě by se líbilo,že:

Kabely mají být jen tak dlouhé, jak je nutné,NIKOLIV *2thumbsup* VŠAK KRATŠÍ !!

dadaft
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od dadaft »

svensound píše:Velikost indukčnosti se projevuje na přenosu Transient - detailů.
no jo, ono to budu asi muset vyzkoušet. těžko vysvětlit někomu, jak zní něco, co neslyšel...

když mám pletený signál, tak pletené reprokabely dávají fůru detailů, ale je to jakoby roztrhané, každý ten "transient" si žije svůj vlastní krátký nezávislý příběh, a nedrží to pohromadě. nemá to tah. nešlape to. je to řídké a takové nezaujaté a nestrhující. na mě moc estétské. slova, slova, slova...
potřebuju slyšet kromě rytmů, detailů, sólíček a vychytávek i tu základní souhru, ten spodní proud společného hraní muzikantů.

a nechci se vzdávat PbJ - dokáže dát dál ze zdroje úplně všechno - jenom to pak ze zesíku dostat do beden, to je to, co řeším.
možnost je i monacorský koax a pletené reprokabely - ale to není úplně ono...

dadaft
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od dadaft »

a co:

kabely mají být tak krátké, jak musí být dlouhé.
:lol:

Svensound
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Svensound »

Pokud Ti pletence nevyhovují, potom nechápu, proč si nezkusíš něco jiného........ :roll: Vyzkoušej co se dá!!

dadaft
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od dadaft »

zkouším - každá změněná jednotlivost ale ovlivní a nutí pozměnit zbytek celku. naštěstí už mi zbývá jenom kousek. mám zdroj, signální kabel, zesák a bedny vyřešené. jenom čekám, až se to všechno sejde (druhý pár beden je ještě v polsku a zesilovač někde u prahy). takže silové kabely si pomalinku vychutnám, než je najdu...

Svensound
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Svensound »

snad by jsi neměnil kvůli pos....u kabelu komponenty? Kabel podřiď JIM!!

dadaft
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od dadaft »

ještě tohleto:
máme tady n jedné straně např Audioquest Type 2+
http://www.hificentrum.cz/vyrobky/690/r ... -2plus.htm
se čtyřmi zkroucenými dráty
a
třeba Cordial CLS 225-651 a jeho 2,5mm2 z 651 pramenů tloušťky 0,07mm
http://www.hudebnicentrum.cz/inshop/metraz-strana-2/