Jaký Reel To Reel magnetofon
Re: Jaký Reel To Reel magnetofon
Jako majitel TEAC 2000R, ho vřele doporučuji, výborný stroj , ale dost háklivý na nastavení. Měl jsem i pár Akai 625 a 636, dobré, hlavy přežijí životnst stroje, ale ty nejsou to to pravé ořechové pro kotoučové magnetofony. Jinak Revox je samozřejmě hodně rozšířená značka a mohu potvrdit i hodně dobré mašinky, hlavy měkké ,ale co se týká zvuku hodně dobré. Samozřejmě velice záleží na stavu přístroje, nový už těžko koupíte, tak chce i znát u koho byl a jak ho ošetřoval. i v dnešní době se dají koupit tyto skvosty ve vynikajícím stavu. Chce to používat kvalitní pásky, pokud možno nové. Také jsem pár vydražil jak na e-bay tak na aukru a hodně šlo do popelnice.
Ten Teac X-2000 je krásný typ, ale právě že je háklivý na nastavení a dnes již je málo lidí, kteří opravdu vědí jak ho správně seřídit. Asi půjdu do AKAI.
K páskům: zatím se mi nejvíce jeví jako nejlepší Maxell, ale těžko se shání nové. Firma RMG - převzala technologie od BASF, nabízí nové pásky např. LPR 35. Jak jsou na tom zvukově? Řadí se do třídy professional, i když já bych řekl spíše poloprofi. Původní BASF co jsem měl dost špinily hlavy, asi nějaká špatná řada.
Můžete mi nějaké doporučit? Maxell bych řekl, že jsou nejlepší. Dejte vědět a všem děkuji za odpovědi a názory.
K páskům: zatím se mi nejvíce jeví jako nejlepší Maxell, ale těžko se shání nové. Firma RMG - převzala technologie od BASF, nabízí nové pásky např. LPR 35. Jak jsou na tom zvukově? Řadí se do třídy professional, i když já bych řekl spíše poloprofi. Původní BASF co jsem měl dost špinily hlavy, asi nějaká špatná řada.
Můžete mi nějaké doporučit? Maxell bych řekl, že jsou nejlepší. Dejte vědět a všem děkuji za odpovědi a názory.
Jo a ještě můžete mi prosím někdo napsat, na jaké neduhy si mám dávat pozor při koupi AKAI GX-635D, 636 nebo 646? Prosím takový seznam možných závad a neduhů, abych předešel větší investici za seřízení či opravu. Díky.
zdravím . AKAI nemá žiadne neduhy.
Jen upozorňuji na vynikající Pioneer RT-909.

jkb4 píše:Jen upozorňuji na vynikající Pioneer RT-909.
jkb4 píše:Jen upozorňuji na vynikající Pioneer RT-909.
Budu psát trochu ve stylu - každá liška chválí svůj ocas. Osobně jsem šel do Revoxe, mám čtvrtstopý B77 a půlstopý PR99 Mk III. Spíš mi v požadavku, jaký magnetofon koupit, chyběla informace, k čemu se bude používat. Zda pro přehrávání (a třeba digitalizaci) donesených pásků - pak čtvrtstopý s rychlostmi 9 a 19, nebo zda na domácí nahrávání (nové pásky RMG LPR 35 jsou dobré) a poslech - pak půlstopý s rychlostmi 19 a 38. Co se týče výrobce magnetofonu - vybrat podle vlastního uvážení. Pro informaci - hlavy na Revoxu vydrží (pokud jsou nové) cca 4000 až 5000 provozních hodin - to je zatraceně dlouho. A dají se pořád pořídit. To byly moje kritéria výběru. 

michalha, mám doma akai gx 635 a nemám co řešit . Hraje lépe jak cd. Staré basf opravdu špiní hlavy a to hodně.Vyhodil jsem je všechny. Můj brácha má Revox B77 a taky hodně dobrý. Zvukově na rychlost 19 je to stejný. 9 jsem nezkoušel a ani nebudu. Láká mě 38, ale už nemám finance, Na aukru je Revox který bych koupil hned, ale jak píši nemám finance. http://aukro.cz/item1286442384_revox_b7 ... aveny.html 

zdar.
aj ten váš akai má rýchosť 38 len nieje funkčná. Stačí dať prepínač do medzi polohy. Mne na gx 625 to ide.
aj ten váš akai má rýchosť 38 len nieje funkčná. Stačí dať prepínač do medzi polohy. Mne na gx 625 to ide.
oneeeee,do které mezipolohy, jsem asi blbý.Přepínač u akai je jen na 9 a 19. 

medzi 9 a 19.
Děkuji za odpověď,ale tačítko speed má jen 2 polohy 9 a 19. Mezi poloha nelze. Asi jsem 

Na gx 620 je tlačidlový a ak vy máte páčkový tak tam to nejde. Zajtra spravím video a pošlem na stránku.
Akai 635 má tačítko .