Jaký subwoofer k domácí sestavě?
Re: Jaký subwoofer k domácí sestavě?
Tady se hned vše musí překroutit do extremu. Jasný že každá vybrace a pohyb vzduchu je následovaný nějakým ať už zvukem či pazvukem. Chtě jsem tím řict, že ne každej sub ty spodní kmitočty podá tak dobře slyšitelně. u některých člověku víc vlajou kalhoty a klepese barák, než že by vnímal tohoto fyzikálního jevu taky tu zvukovou část ...
Slyšel jsem i nemálo subwooferu s velice špatně navrženým basrflexem, kterej nestíhal pohyb vzduchu a místo přesné reprodukce subbasu člověk krásně poslouchal chrochtání a výření vzduchu skrze basreflexovej nátrubek.
...dále netřeba rozebírat. Někdo to možná pochopil, někdo hold ne.
Slyšel jsem i nemálo subwooferu s velice špatně navrženým basrflexem, kterej nestíhal pohyb vzduchu a místo přesné reprodukce subbasu člověk krásně poslouchal chrochtání a výření vzduchu skrze basreflexovej nátrubek.
Pokud tazatel chce alespoň nějakou kvalitu v tomto low-endu, alespoň v rámci možností a chce zároveň poslouchat i hudbu ( se subem, ať už jakkoliv kvalitním to stejně něbude ono ), tak musí dodržet zásadu, že hlavní bedny musí být stejného výrobce a stejné řady jako sub. Tak on by měl mít Dali SUB E-12F, popř SUB C-8 D. Dál to není třeba komentovat, natož, aby si tady každý tlačil, co má zrovna on doma. Holt dá za něj těch 13 tisíc a nebo je ušetří a pojede jen na hlavní. Nemá cenu tam cpát něco ve stylu: každý pes, jiná ves, protože to zvukově nikdy nenaladí.
- PítrsPraha
- Kontaktovat uživatele:
- Vybavení
Yamahy jsou z mé zkušenosti naopak dost nabušené zesilovače se kterými se může rovnat snad jenom NAD. Upřímně si myslím, že poslední co by se Yamaze dalo vyčítat, je neúdernost.
Copywright / Reprobazar / Videoprezentace
JJ už mne chytá takový ten Pítrsovský gen, abych každého upozornil, že příkon není výkon, ač je to vlastně uplně jedno.marvinnrv píše: ↑18 úno 2019 18:57Tady se hned vše musí překroutit do extremu. Jasný že každá vybrace a pohyb vzduchu je následovaný nějakým ať už zvukem či pazvukem. Chtě jsem tím řict, že ne každej sub ty spodní kmitočty podá tak dobře slyšitelně. u některých člověku víc vlajou kalhoty a klepese barák, než že by vnímal tohoto fyzikálního jevu taky tu zvukovou část ...
Když jsme tedy u těch subwooferů, dovolím si upozornit na Cabbase Santorin 21. Z mého pohledu jde o malý zázrak, ten subwoofer umí perfektně opravdu extrémně hluboké basy a přitom je to pidi pixle rozměrů 30x30cm. Jedinný jeho limit je z mého pohledu velikost místnosti, ale do 30m2 můžu říct, že strčí do kapsy většinu velodyne za 30 tisíc a podobných.
Neviem kde je chyba, ale toto je katastrofa.
tt- na co sa mam sústrediť v tom videu ako ma tu katastrofu?
snáď nie zvuk? 

Dali Zensor 5 jsou k smíchu, viděl jsem je v nějaké výloze a vypadá to jak nějaká prodloužená regálovka.
Obecně tyhle levné dali se mi nelíbí, měl jsem Ikon 5 II a byly to strašně divné bedny, basovaly jak vzteklé ale hrozně vysoko, až to bylo nepříjemné. Ty by se líbily uživatelům co požadují rychlý bas, který já naopak nesnáším.
Toto by som chcel mať doma ja, vrátane miestnosti.
https://www.youtube.com/watch?v=fSHPx0K ... ex=3&t=29s
https://www.youtube.com/watch?v=fSHPx0K ... ex=3&t=29s
No,frajer potreboval pomoc pri vyberu subu a dostal naloženo za bedně a jeste návdavkem doporučení,aby tu yamahu hodil do kontajneru......po tom všem si myslim,ze se místo hifi začne venovat filatelii 

Já sem nevěděl, že má uživatel dali. HiFihejhal má tyhle Zenzory ve výloze a na mne to působilo, jak z filmu "což takhle dát si špenát"
Pokud soudíš kvalitu reprodukce některé sestavy dle videa na youtube, tak potěš koště...
S tou sladěností reprobeden v domácím kinu jednoho výrobce, nejlépe jedné modelové řady bych souhlasil, je to pak homogenější. Sub který je ale ze shora uřízlí někde kolem 50-70Hz bych do toho moc netahal, v tak nízkých tonech se to jednodušeji ztratí, než například souhra hlavních repro a centru.
S tou sladěností reprobeden v domácím kinu jednoho výrobce, nejlépe jedné modelové řady bych souhlasil, je to pak homogenější. Sub který je ale ze shora uřízlí někde kolem 50-70Hz bych do toho moc netahal, v tak nízkých tonech se to jednodušeji ztratí, než například souhra hlavních repro a centru.