Jaky zesilovac k INFINITY KAPPA
Jaky zesilovac k INFINITY KAPPA
Zacatecnicka otazka...
Muj stary sesilovac na tyto repro nestaci (infinity kappa 8.1), takze jsem ho prodal a ted shanim nejaky stary poctivy stroj. Potrebuji hlavne aby mel dalkove ovladani a moznost pripojeni optiky. Chtel bych se vlezt do 25000.
Dekuji za kazdou radu. Pouze k tematu prosim.
Muj stary sesilovac na tyto repro nestaci (infinity kappa 8.1), takze jsem ho prodal a ted shanim nejaky stary poctivy stroj. Potrebuji hlavne aby mel dalkove ovladani a moznost pripojeni optiky. Chtel bych se vlezt do 25000.
Dekuji za kazdou radu. Pouze k tematu prosim.
Re: Jaky zesilovac k INFINITY KAPPA
Snad to bude k tématu. Napiš, jaký byl tvůj starý zesilovač a čím nestačil.
Mel jsem yamaha dsp A-2. Bedny rozehral dostatecne hlasite a ciste, ale chybela jim dynamika a udernost basu. Nasel jsem na netu DATAKUSTIK TWIN 150. Zkombinovat ho s nejakym prevodnikem optickeho signalu... Fakt tomu moc nerozumim. Navic DATAKUSTIK TWIN 150 je dual mono. To nevim co znamena. Diky.
Dual mono, je vznešenější název pro stereo. Mělo by to znamenat, že má každý kanál svůj zdroj, trafo a to okolo.
zesilovace/zesilovac-k-infinity-kappa-8-t8029.html
zesilovace/zesilovac-k-infinity-kappa-8-t8029.html
Diky za rady. Procetl jsem tu vse, co slo.
Myslite ze by PROTON D1200+D1100 byl vhodny? Znamy mi rikal, ze mu nevadi i repro 2ohmy a kvalita vyborna.
Myslite ze by PROTON D1200+D1100 byl vhodny? Znamy mi rikal, ze mu nevadi i repro 2ohmy a kvalita vyborna.
Já tam našel DPA380 a Adcom ,ale pak jsem si vzpoměl, že jsi chtěl dálkáč a optiku, tak jsem to smazal.
Tak dálkáč bych ozelel a optiku asi vyresim d/a prevodnikem.. Mam doporuceni na ten proton d1200 + d1100, akorat mam obavu, aby ty bedny utahl.
Tak to vypada na Luxman A 383 plus nejaky prevodnik D/A. Dam vedet jak to dopadlo..
na hifionline.cz mas Classe 151. Ten pokial si pamatam hral "vacsi objem"resp. resp. jeho podanie bolo "temnejsie" ci ak chces inak "zemitejsie"
Můj názor je,že:
1.Pro Kappy je potřeba zes,stabilní alespoň do 2 ohmů(Kappy můžou jít i pod 2) s vysokým DF,aby dobře ukočíroval basy.To splňuje zmiňovaný Proton,nebo dělence od Rotelu,nebo Kenwoodu(i vyšší integráče),DPA a jistě i další.Zda to splňuje i Luxman A-383,to se nedá říct,v manuálu to není.
2.Když už Luxman,tak bych se osobně vyhnul modelům,s označením A a LV,to znamená z období,kdy Luxman patřil pod Alpine.Řada LV klesla až na úroveň spotřebky,řada A přinesla sice velké zlepšení,ale pořád je to tak na úrovní špičkových modelů HK,Yamaha atd...Ale prodává se to draho,je to přece Luxman
.
Nechci se tím dotknout majitelů těchto strojů,pokud jim zvuk vyhovuje,je všechno v pořádku.
1.Pro Kappy je potřeba zes,stabilní alespoň do 2 ohmů(Kappy můžou jít i pod 2) s vysokým DF,aby dobře ukočíroval basy.To splňuje zmiňovaný Proton,nebo dělence od Rotelu,nebo Kenwoodu(i vyšší integráče),DPA a jistě i další.Zda to splňuje i Luxman A-383,to se nedá říct,v manuálu to není.
2.Když už Luxman,tak bych se osobně vyhnul modelům,s označením A a LV,to znamená z období,kdy Luxman patřil pod Alpine.Řada LV klesla až na úroveň spotřebky,řada A přinesla sice velké zlepšení,ale pořád je to tak na úrovní špičkových modelů HK,Yamaha atd...Ale prodává se to draho,je to přece Luxman

Nechci se tím dotknout majitelů těchto strojů,pokud jim zvuk vyhovuje,je všechno v pořádku.
Jen technická, jak je to s onou žravostí Inifinity Kappa 8(1i,2i ), všechny modely jsou na tom podobně nebo je nějaká série 8ček na tom lépe? Mám 2x Vincent SP997, ale místní zde doporučovaly 200W/8ohmech a více. Uvažuji po spokojeném poslechu 7.2i, že bych zkusil jejich dospělejší sestry
. Díky za postřehy a tazateli přeji úspěšný kup.

8.2 a následující jsou už impedančně nekritické, nejdou pod 3 ohmy. U 8.1 navíc bylo kritické to, že zrovna v oblastech nejnižší impedance se i hodně točila fáze, což některým, zejména hájendovým zesilovačům, založeným na neortodoxních obvodových řešeních, nedělalo dobře.
8.2 i krmí Vinckem jeden můj známý a je spokojen.
8.2 i krmí Vinckem jeden můj známý a je spokojen.
A můžu se zeptat jakého má Vincka? Bude deklarovaných 150W/8ohm - 250W/4ohm stačit? Děkuji za poznatky.
Dampáč má impozantní, ale výkonově není žádný extra silák. Není důvod downgradovat
.