Jaký zesilovač ke KEF R 700
Re: Jaký zesilovač ke KEF R 700
Protože hrát to bude líp nebo stejně jako mainstream a ještě zbyde na půlku nového DAC. 50% sleva za zkontrolovaný zesilovač s 1 letou zárukou od Magnahifi je dobrá nabídka.
Něco od tohoto výrobce? Třeba má i něco lepšího.
https://theaudiophileman.com/hint-6-amp ... parasound/
https://theaudiophileman.com/hint-6-amp ... parasound/
Tím výrazem”co nejlepší”asi nešťastně zvoleným, jsem myslel-vyhovujícím mým požadavkům na poslech.
Byl bych nerad,aby se toto vlákno stalo platformou pro vzájemné osočování.Nikomu to neprospěje.
Děkuji za Vaše zkušenosti.
Rozumím ze osobní zkušenost nic nenahradí.
Nuže tedy vzhůru do hifi studií
ZK
Byl bych nerad,aby se toto vlákno stalo platformou pro vzájemné osočování.Nikomu to neprospěje.
Děkuji za Vaše zkušenosti.
Rozumím ze osobní zkušenost nic nenahradí.
Nuže tedy vzhůru do hifi studií
ZK
Jak popsat charakter zvuku, když si každý představujeme různé věci za různými slovy? Zkusím tedy nějak kalibrovat své vyjádření.
Někteří hifisti často se používají pojmy "měkčí" a "zapatlaný" zvuk v popisu zvuku jako něco rovnocenného.A taky naopak - když se řekne "ostrý", tak se tím často myslí "detailní". S tím nemohu nesouhlasit. Můj ideál je plný, měkčí a zárověň detailní zvuk - jedním slovem muzikální.
Uniti NOVA jsem neslyšel, z těch jen novějších ATOM a STAR. Starší sérii jsem poslouchal docela často (UnitliLite, Superuniti2).
Na fórech se názory lidí, kteří přešli ze Superuniti na NOVA významně liší - někteří jsou nadšení větší čistotou a obecně "modernějším zvukem", jiní ze stejného důvodu litují, že nezůstali u Superuniti.
Já na Superuniti oceňuji jeho měkší charakter, na Star zase více vypichnutý detail - hodnotit, co je lepší anebo horší musí každý za sebe. V obou případech bych s tím dokázal žít. ATOM by pro mne byl downgrade bez přidané hodnoty. Od NOVA bych očekával, že to bude plnější zvuk než Star (což je určitě dobře), a "světlější" než Superuniti (což je možná dobře) - ale je to jen taková moje extrapolace - a myslím, že by se mi mohl líbit.
Ale aby bylo jasno - mé doporučení all-in-one přístroje je vztaženo k plánovanému rozpočtu za nové přístroje. Pokud bychom zůstali u NAIM, pak výrazným posunem vpřed je už kombinace streameru ND5 XS2 a integráče Supernait3 (a určitě bych k nim vyzkoušel lepší napájecí kabely). Není to ideální, ani nejlevnější a už vůbec ne nejlepší volba. Je to dle mé míněno dobrý kompromis.
Taky je dobré vědět, že mi Supeurniti nesedlo s mými jinými reprosoustavami (Wilson Benesch A.C.T, Wilson Benesch C60, TAD Evolution One). KEF R700 jsem slyšel se Star a bylo to pěkné, se Supernait3 a ND5 XS (2 nebo 3, už nevím) to bylo luxusní.
Upřímně řečeno, radit konkrétní přístroj je nonsens. Nikdo z "radilů" nemá Zdeňkovy uši. já dám svoji nedávnou zkušenost. Protože hifi jsme už "vyřešil " a tudíž se nepídím po ničem novém, ustrnul jsem v období let cca 2010. Letos mě vyzval kamarád, zdali bych mu nepomohl s výběrem soustav. Objeli jsme spolu několik rezentací ve studiích a musím říct, že se žádným zesilovačem v ceně 120tCZK neuděláš dnes chybu. Na trhu asi nenajdeš vyloženej propadák, který by hrál opravdu špatně, ty doby jsou už naštěstí pryč. Charakter zvuku je to, co odliší jeden kus od druhého a je to asi tak, jako když si půjdeš koupit moderní foťák za dejme tomu 70 tisíc. Nevyhraješ a ni neprohraješ se žádným. Liší se nuancemi, protože třebas foťáky mají dnes stejný dynamický rozsah v rozptylu desetin EV, mají stejně propracované moduly autofokusu a mají stejné rozsahy ještě akceptovatelného ISO. Liší se nuancemi v ovládání a menu. Ale základní funkce ´kvalitní obrazový a video výstup mají +/- shodný. Stejné je to u zesilovačů. Pokud nevybočíš z "lajny" a nepůjdeš po specifickém zesilovači třeba lampovém či hybridním, tak s tranzistorovou AB třídou nešlápneš vyloženě vedle ani s jednou značkou. Mrknul bych na značku Bryston, Moon, SPAudio, BVAudio,Pass, Balanced Audio Technology, Luxman. Na konec bych si nechal komerční značky typu Denon, Marantz, Yamaha a pod. Rozhodnout se budeš muset sám za sebe, nikdo druhej za tebe špatně vybraný zesilovač pak poslouchat nebude 

Zdeny
Tvá poslední věta by se měla vytesat do kamene .
99% cesty ke spokojenému poslechu je v ní skryto.
Z K
Tvá poslední věta by se měla vytesat do kamene .
99% cesty ke spokojenému poslechu je v ní skryto.
Z K
Dobrý den
První skupina zesilovačů které si chci poslechnout:
Accuphase E-280
Norma Audio Revo IPA-140
MOON 340x
Copland CSA 150
Luxman L-550 AX
Jako zdroj zatím použijí LuminD1 který mám.
Od zkoušky očekávám poznání charakteru jednotlivých zesilovačů.
Uvažují správně?
Mezitím se pokusím vytipovat jiné modely.
Jak vidno zvedl jsem finanční limit.Je Konečný.
S pozdravem
ZK
První skupina zesilovačů které si chci poslechnout:
Accuphase E-280
Norma Audio Revo IPA-140
MOON 340x
Copland CSA 150
Luxman L-550 AX
Jako zdroj zatím použijí LuminD1 který mám.
Od zkoušky očekávám poznání charakteru jednotlivých zesilovačů.
Uvažují správně?
Mezitím se pokusím vytipovat jiné modely.
Jak vidno zvedl jsem finanční limit.Je Konečný.
S pozdravem
ZK
Já měl v hledáčku i Kinki Studio EX-M1, ale nakonec jsem se k jeho vypůjčení nedostal.
Pro tesarpa
Dobrý den
Kinki mám v širším výběru (skvělé hodnocení, velmi zajímavá cena).Je zřejmé že dosud vybírám dle recenzí.V jedné z nich:”má nekompromisní neutrální zvuk”.-nejsem si jistý že to chci.
Ale člověk nikdy nesmí říkat nikdy
.
ZK
Dobrý den
Kinki mám v širším výběru (skvělé hodnocení, velmi zajímavá cena).Je zřejmé že dosud vybírám dle recenzí.V jedné z nich:”má nekompromisní neutrální zvuk”.-nejsem si jistý že to chci.
Ale člověk nikdy nesmí říkat nikdy
ZK
Dobrý výběr. Možná bych se začal dívat i po lepších reproduktorech...
-
- Kontaktovat uživatele:
- Vybavení
R700 hrají velmi dobře, ale nejsou ve srovnání s aktuálními R7 zcela neutrální, hrají trochu "živěji" na basech i výškách. Takže bych se spojení s neutrálním zesilovačem nebál.
Ale jak už ti psali jiní - nutno si poslechnout a pak dle osobních preferencí vybrat.
Jinak je to jen teoretizování.
Ale jak už ti psali jiní - nutno si poslechnout a pak dle osobních preferencí vybrat.
Jinak je to jen teoretizování.
Pro Maxpower
Musím se něčím “zastropit”-Kef. Jinak bych šel do spirály.
Ještě mne čeká zdroj a převodník taky finální .
Jo být o 30let mladší ……..
a mít mladé uši!!
S pozdravem
ZK
Musím se něčím “zastropit”-Kef. Jinak bych šel do spirály.
Ještě mne čeká zdroj a převodník taky finální .
Jo být o 30let mladší ……..
S pozdravem
ZK
Pro
árky side of the moon.
Děkuji za reakci
Takže Kinki?
Pěkný den

Děkuji za reakci
Takže Kinki?
Pěkný den
-
- Kontaktovat uživatele:
- Vybavení
Teoreticky ano, asi by to stálo za poslech. Pokud by to bylo moc "suché" nebo "ostré" tak jít někam směrem Accuphase (to je asi druhá krajní poloha).
Zdravím,
S KEFama jsem slyšel marantz 40n (příjemné poslouchání), možná vyzkoušet i autoritativní Parasound Hint6, případně bezkonkurenční dělenec RIHA line4 dac+b200.
Accuphase bych do výběru zahrnul taktéž.
S KEFama jsem slyšel marantz 40n (příjemné poslouchání), možná vyzkoušet i autoritativní Parasound Hint6, případně bezkonkurenční dělenec RIHA line4 dac+b200.
Accuphase bych do výběru zahrnul taktéž.